Bus plus mafija manja za jednog clana

• Začetnik teme Začetnik teme 27E
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
...
Dakle kupovinom karte
deo para ide GSB-u
a deo Djilasu, Ružici, Vlahovićevom sinu (osnivači Beograda i svega u istom)
kao i Turčinu kog je BND locirao za nabavku oružja,
a koji je naveden u ANEKSU 5 (Turčin a ne BND)

Sve si ti u pravu,
ali ja drugačije razmišljam !
Šta mene briga kome idu pare ?

Za mene kao putnika je bitno da sam svestan da prevoz košta,
i da mi osećaj govori da karta nije skupa !
Sve ostalo nije mi bitno !

Sećaš se devedesetih ?
Vozila su bila privatna
i nikome nije padalo na pamet da se kurrči
i privatniku kaže - neću da platim !

To nam nije bilo ni logično, jel' da ?!
Kako autobus da ide, na vodu ?
( pa i ona košta !!! )

E ali ako je nešto naše, narodno,
e to može da ide na perpetumobilisanje !
A vozač će da radi besplatno ( on voli da vozi !?) ?

To hoću da kažem, kukavice i kukavni smo !

Kad sam bio mali
verovao sam da smo mi najjači narod ( i pojedinci ),
posle sam shvatio ( i video ) da smo teške piččketine,
a još posle sam video da je ovde ustvari jako malo pravih Srba ...
Sve su to neke adaptirane komšije ... naseljeno to ...
Pa u ime Srba srbuju li srbuju ... !

Ustvari proguravaju svoje loše ideje
kroz brend srpstva ! ;)

Poslednja izmena:
Sve si ti u pravu,
razmišljaš kao i ja ...

Ali !

Sećaš se devedesetih ?
Vozila su bila privatna
i nikome nije padalo na pamet da se kurrči
i privatniku kaže - neću da platim !

To nam nije bilo ni logično, jel' da ?!
Kako autobus da ide, na vodu ?
( pa i ona košta !!! )

E ali ako je nešto naše, narodno,
e to može da ide na perpetumobilisanje !
A vozač će da radi besplatno ( on voli da vozi !?) ?

To hoću da kažem, kukavice i kukavni smo !

Kad sam bio mali
verovao sam da smo mi najjači narod ( i pojedinci ),
posle sam shvatio ( i video ) da smo teške piččketine,
a još posle sam video da je ovde ustvari jako malo pravih Srba ...
Sve su to neke adaptirane komšije ... naseljeno to ...
Pa u ime Srba serru li serru ... !

sta bre ti pricas ...vecina gradjana ne moze da placa bus plus a mora da se vozi... i ko je tu kriv narod ili oni koji mu iznajmljuju prevoz po nenormalnim cenama za njihov standard...naravno da prevoz treba da se plati i svaka druga usluga ali ne radi se o tome treba li nego moze li i sta ako ne moze ...da ih lovi policija po busevima i maltretira...mislis da bi nemci ili englezi to radili svojim gradjanima da 90% njih ne moze sebi da priusti kartu za metro

Beograđani, platite ili idite peške
Izvor: Tanjug

Beograd -- Ukoliko se ne poboljša naplata pretplatnih karata za usluge prevoza, Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd" biće primorano da zaustavi prevoz, kažu sindikati.

Kako je rečeno na konferenciji koju je organizovao Samostalni sindikat tog preduzeća, GSP će najpre zaustavljati saobraćaj na 10 minuta, a potom i na pola sata i sat vremena.

Predsednik Samostalnog sindikata JKP GSP "Beograd" Zoran Antić apelujući na sve javne ustanove, rekao je da funkcija javnog gradskog prevoza u gradu i pored svih napora Skupštine grada, Sekretarijata za saobraćaj i zaposlenih u GSP ne može da opstane ako svi ne počnu da plaćaju uslugu prevoza.

"I GSP, firma koja prevozi građane, plaća mesečno 19 miliona dinara za prevoz svojih zaposlenih", istakao je Antić i upitao zašto to ne bi radila i druga javna preduzeća.

"Menadžment JKP GSP obezbedio je značajan popust za kupovinu pretplatnih karata za prevoz za zaposlene", rekao je predsednik Sindikata zaposelnih u komunalno-stambenoj delatnosti Beograda Aleksandar Radojević i naveo da nijedan direktor javnog preduzeća koje se direktno ili indirektno finansira iz budžeta nema pravo da prevoz svojih zaposlenih plaća skuplje nego što je to neophodno.

Dok se ne poveća naplata pretplatnih karata, GSP neće biti u mogućnosti da nabavi ni približno dovoljan broj novih vozila, niti rezervnih delova za već postojeća, rečeno je na konferenciji.

Nepopularnim merama ušteda koje je sproveo grad Beograd, ugroženo je oko 4.800 zaposlenih kojima su zbog toga smanjene plate, ali i povećano radno vreme, istakao je Antić i dodao "vozač koji je egzistencijalno ponižen, sa nedovoljno sredstava za život, umoran, obavezan je da dnevno preveze najmanje hiljadu putnika".

Kako je istakao direktor GSP Željko Milković, onog trenutka kada se poveća naplata i usluga će postati bolja i izneo činjenicu da je u poslednjih 20 godina kupovina mesečnih karata značajno opala, te da se sada proda 105 hiljada karata, a 1994. je prodato 637.000, zbog čega su u GSP i primorani da apeluju na javna preduzeća ali i vlast da im pomogne.

"Apelujemo na Republiku, Grad, premijera, gradonačelnika, da urade sve što je u zakonskim okvirima i u skladu sa njihovim ovlašćenjima da se uvede obaveza plaćanja karata u gradskom prevozu", istakao je Antić.
29769323]sta bre ti pricas ...vecina gradjana ne moze da placa bus plus a mora da se vozi... i ko je tu kriv narod ili oni koji mu iznajmljuju prevoz po nenormalnim cenama za njihov standard...naravno da prevoz treba da se plati i svaka druga usluga ali ne radi se o tome treba li nego moze li i sta ako ne moze ...da ih lovi policija po busevima i maltretira...mislis da bi nemci ili englezi to radili svojim gradjanima da 90% njih ne moze sebi da priusti kartu za metro[/QUOTE]

Nece ni morati da placa, ali nece biti ni voznje. Uostalom pesacenje je zdravo.

Ima rešenja za naplatu prevoza,
ali nekome odgovara da narod lomi svoje mozgiće oko ovog problema !

Rešenje je primenjeno već više puta u ovom gradu i državi !
Malopre sam spomenuo privatne autobuse devedesetih.
Oni su imali konduktere koji šetaju kroz putnike,
i tu nije bilo švercovanja !
Naplata 99,99% !

Probajte da se švercujete na međugradskim linijama !
Nema šanse !!!

Dakle beograđanima je data mogućnost da se ponekad voze besplatno,
ali i to nije potpuno tačno !

Idem ja često prevozom,
uglavnom svi imaju kartu !

Tek poneko pobegne kad naiđe kontrola
ili validira kartu u zadnjem trenutku !

naravno da ne treba da postoji pod ovim uslovima...neka ga ukinu i puste privatnike da voze narod riksama ili kako god snaci ce se bez njega samo ovu sramotu da vise ne gledamo

Тако ће и да буде, ја се већ спремам да оснујем приватно предузеће, само још да прошверцујем овде пар десетина Филипинаца који ће да вуку рикше..

naravno da ne treba da postoji pod ovim uslovima...neka ga ukinu i puste privatnike da voze narod riksama ili kako god snaci ce se bez njega samo ovu sramotu da vise ne gledamo[/QUOTE

A ne riksama, nego kao sto je bilo za vreme Slobe, privatnici , a onda nije bilo moguce da ne kupis kartu kada ulazis u bus, kombi, sta vec.
A narod je imao 5 marke peMeziju i platu.

A ne riksama, nego kao sto je bilo za vreme Slobe, privatnici , a onda nije bilo moguce da ne kupis kartu kada ulazis u bus, kombi, sta vec.
A narod je imao 5 marke peMeziju i platu.

secam se i ja tih privatnika i uvek sam se radije vozila sa njima nego sa ovim drugim a imala sam markicu ne secam se tacno zasto ali verovatno nisu bili skupi a usluga je bila bolja

sta bre ti pricas ...vecina gradjana ne moze da placa bus plus a mora da se vozi... i ko je tu kriv narod ili oni koji mu iznajmljuju prevoz po nenormalnim cenama za njihov standard...naravno da prevoz treba da se plati i svaka druga usluga ali ne radi se o tome treba li nego moze li i sta ako ne moze ...da ih lovi policija po busevima i maltretira...mislis da bi nemci ili englezi to radili svojim gradjanima da 90% njih ne moze sebi da priusti kartu za metro

Ko mora negde da stigne, ili neka pešači ili kupi kartu. Ako nema za kartu, za šta oinda ima? Verujem da većina tih koji idu autobusom ili idu na posdao ili primaju penzije, koliko god da su male. Nema basplatno, zar opet da nam neko nametne komunizam?

Jedini nacin da gsp funkcionira je privatizacija. Ili ulaz samo na prva vrata, pa pokazi kartu

Brate po plemenskoj osnovi...
Taj model o kom pričaš se prestao sporovoditi baš od strane onih koji su u prvom momentu pomislili da je to najpametnije
Ronald Regan i Margaret Tačer kao osovina za OBAVEZNU PRIVATIZACIJU su ubrzo uvideli nepromišljenost
Jer eto nisu računali na ljudski faktor u vidu - lakomosti

Mnoge usluge službi koje su privatizovane sada su skuplje nego pre privatizacije

Sada se ta metod koristi kod ekonomski potčinjenih zemalja kako bi se brže uništile
Probali malo na sebi pa rešili da na drugima primene 100% uz ucene putem kreditiranja

Sve je prosto

Poslednja izmena:
naravno da ne treba da postoji pod ovim uslovima...neka ga ukinu i puste privatnike da voze narod riksama ili kako god snaci ce se bez njega samo ovu sramotu da vise ne gledamo

Niko te ne terra da se voziš, jer kad uđeš u vozilo gradskog prevoza, prihvataš njihove uslove. Ako probaš da ih prekršiš, slede sankcije. To je veoma jednostavno.

- - - - - - - - - -

tuga bre nezaposlenim mame i tate placaju markicu a oni koji nemaju mame i tate dobiju batine kad ih navataju...kome bre ovakva drzava treba

A gde se švrćkaju ti bezaposleni? Ako ne privređuju, barem neka ne oštećuju. Izvoli peške, dok ne nađeš posao. A posla uvek ima, samo treba progutati knedlu i prihvatiti realnost.

- - - - - - - - - -

a kako dokazati da gej panduri lakše dobiju posao i brže napeduju u svetu službu?

Pa odeš u stanicu i svima popljugaš, pa ko više uživa, taj je gej. Javi nam rezultate istraživanja. :bye:

Niko te ne terra da se voziš, jer kad uđeš u vozilo gradskog prevoza, prihvataš njihove uslove. Ako probaš da ih prekršiš, slede sankcije. To je veoma jednostavno.

- - - - - - - - - -

A gde se švrćkaju ti bezaposleni? Ako ne privređuju, barem neka ne oštećuju. Izvoli peške, dok ne nađeš posao. A posla uvek ima, samo treba progutati knedlu i prihvatiti realnost.

Ako policija nije sprečila protivzakonite privatizacije i pljačku naroda koji je ostao bez posla
onda policija NE RADI POSAO i treba je ukinuti jer ne obavljaju nikakvu proizvodnju
a i ne rade posao

Back