Imam ga već 9 meseci na desnom kuku, a na levom 2 meseca.
Ako postoji neko ko je imao iskustva i susreo se sa burzitisom KUKA ( ne lakta i ramena jer su mnogo češći i drugačiji ) bio bih zahvalan da napiše koju reč o iskustvu sa ovim problemom , ali prema ličnom iskustvu. Molio bih da mi nekačite copy-paste sa net stranica o tome šta je burzitis, kako nastaje itd....to već napamet znam... znači neko ko se susreo sa ovim...hvala unapred....
Ja sam imala tu dijagnozu ( pre 5-6 godina), ali samo sa desnim kukom. Zasto i kako nastaje to niko i ne zna, a ortoped mi je savetovao neku ultrazvucnu
terapiju ( nesto slicno kao terapija za razbijanje kamena u bubregu), medjutim to je uzasno skupo, a rezultat ne mora da bude pozitivan. Jedina
druga terapija koja je u 80% slucajeva uspesna je radioaktivno zracenje, ali ja ne znam da li se to u Srbiji radi. Kod mene je to pomoglo.
Isla sam u dva navrata po pet puta na zracenje i bol je prestao. Sada se pojavio ponovo, ali onako , samo tu i tamo i to iskljucivo ujutru kada
sa psom brzo hodam Sada mi je ortoped ( posle snimanja kuka) dao drugu dijagnozu, a to je artroza kuka i rekao mi je kada to bude stvarno
bolelo moram na operaciju kuka. Cesto se jedna djagnoza "pomesa" s drugom mada je na prvom snimku kod burzitisa bilo jasno to mesto na kome
je bilo neko zapaljenje, ali ne u zglobu nego na samoj kosti. Sad nemam nikakvih problema, Protiv bolova jedino pomaze kortizonska inekcija
koja se daje direktno u mesto gde je konstantovan bol, ali to je sad pa druga procedura ( moj muz je primio tri takve, ali kod njega je nesto
drugo) ne sme svako to da radi, samo neki ortopedi koji imaju certifikat za takve stvari.
Moj ti je savet da uzimas za sada sredstva protiv bolova, to ce mozda i samo od sebe proci
- - - - - - - - - -
E da, zaboravila sam da napisem da se i ovo ( burzitis) operise, ali tek kad stvarno dodje maca na vratanca.