Burno na sednici parlamenta, Ćuta nazvao Vučićevu politiku "politikom crvenih fenjera"

pogledajte ovo

kažu da mi kopamo litijum za EU !!!!

Da li su oni normalni ?!!!
Da li misliš da EU ima namere da odustane od toga? I ko još veruje da bi mainstream opozicija uopšte smela da pisne oko toga da se oni pitaju? Budimo realni, kolonija je kolonija, bez obzira na to ko je formalno na čelu.

U neformalnom razgovoru profesor iz Italije koji je radio na studiji za RT vezano za projekat u Srbiji (vrlo ozbiljan međunarodni tim) kaže da su zaključci nedvosmisleni:
- značajan uticaj na životnu sredinu u regionu eksploatacije i prerade i to se ne može rešiti tehničkom tehnološkim merama
- umeren uticaj na životnu sredinu u širem području zapadne Srbije
- mali do umeren rizik od moguće ekološke katastrofe velikih razmera koja bi pogodila ne samo Srbiju već i region

Njegov zaključak je da ovo nikada ne bi prošlo u nekoj EU zemlji ali da će u Srbiji morati da se kopa jer je litijum očajnički potreban Evropi te stoga nešto mora i da se žrtvuje.

Sve ovo znaju i naši vlastodršci, upoznati su sa detaljima
Prošlo bi i u EU, već je krenulo u Finskoj, Portugaliji, u Nemačkoj su valjda već sav iskopali.

Isto kao i sa naftnim mrljama, svi su protiv a niko nije zbog izlivanja nafte digao ruke od vožnje. Isto i za električna kola: niko nema namere da ide pešice.

"Криво седи, право беседи," каже наша Србијанска народна пословица. Не волим Поноша, али ово је лепо објаснио и хвала му на томе. Наиме, када анти-Србијански режим буде усвојио ту њихову анти-Србијанску декларацију, мањи босанско-херцеговачки ентитет славиће 9. јануар као "Дан Републике Српске", а Република Србија и мањи босанско-херцеговачки ентитет славиће заједно Сретење 15. фебруара, који је до сада био Дан државности Републике Србије, пазите сад ово, као "Дан Свесрпске државности" јер ће тако да га преименују. Добро сте прочитали. Неће се више 15. јануар звати Дан државности Републике Србије, већ ће да се зове "Дан Свесрпске државности." Па ће тако Сретење односно 15. фебруар ће буде заједнички "Сверпски дан државности" који ће да се слави уБосни и у Србији, мањи босанско-херцеговачки ентитет ће да има 9. јануар као само свој празник, а Србија више неће да има свој посебан дан државности! Од 3:07 у видеу.

Poslanicima se obraća Dačić, kaže da nije stručnjak za ekologiju​

1721037758-Tan2024-07-1512000106_2-1024x684.jpg

Iako nije bio prisutan na početku sednice, poslanicima se sada obratio ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.
"Nikad ja nikome nisam pretio da će biti hapšen zato što demonstrira. Ja sam govorio da sam u vreme predsednika Borisa Tadića naučio da blokade međunarodnih puteva i pruga nisu dozvoljene. Ne znam zašto se to tumači na takav način da je to nekome pretnja. Možda bi neko voleo da dođe do takvog sukoba, ali poliicja neće nasesti na takve trikove", rekao je Dačić.
U nastavku je konstatovao da nije stručnjak za ekologiju.
"Pokušao sam da saznam za šta je stručnjak gospodin Lazović, pa sam video da je dizajner. Ne znam kako to spada u ekspertsko razmišljanje o ekološkoj temi", rekao je Dačić.

Jovanov o litijumu, ministarka kaže - ne zna gde su potpisi​

1721737769-sed--1024x562.jpg

Narodni poslanik SNS-a Milenko Jovanov rekao je kako opozicija protiv svega, te da joj nije problem litijum, već aktuelna vlast.
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević rekla je da nije sakrila potpise (Narodne inicijative sa skoro 40 hiljada potpisa za donošenje zakona o zabrani ekspolatacije litijuma podneta je Skupštini Srbije).
"Ali nemojte izmišljati, nemojte pričati narodu da sam ja priznala da sam sakrila potpise. Svi ste bili prisutni na sednici Odbora za Ustavna pitanje i zakonodavstvo kad smo o tome razgovarali. I ja sam rekla potpisi nisu u Odboru. Nisam rekla da sam ih sakrila, niti sam ih sakrila, niti sam ih videla. I tako sam vam i odgovorila", rekla je ministarka.

Back