Burka

pa i arapi su muski svet ... ne znam zasto je ponizavajuce bas biti sa arapinom... ponizavajuce - za mene - bi bilo biti sa prostacinom, gluperdom ili kriminalcem bilo koje narodnosti. svasta, kao da ne moze da bude dobar frajer, ako je arapin :) ovaj sto je ozenjen zaista ne zvuci privlacno :lol: ali arapi nit su svi muslimani, nit su svi fanatici, nit su svi za bacanje, kao frajeri...

Svako ima svoje misljenje,ja ne pokusavam tebe ubediti da je samo moje ispravno a meni je licno ponizavajuce da budem sa nekim ko o meni ima lose misljanje samo zato sto pripadam drugoj civilizaciji i religiji,a budi sigurna da imaju lose misljenje o svim zenama sa zapada,zbog nacina zivota koji vode kako se ponasaju i oblace.Oni su tako vaspitavani takva im je vera i ubedjenje.Meni licno jeste ponizenje biti sa bilo kim muslimanom.

Svako ima svoje misljenje,ja ne pokusavam tebe ubediti da je samo moje ispravno a meni je licno ponizavajuce da budem sa nekim ko o meni ima lose misljanje samo zato sto pripadam drugoj civilizaciji i religiji,a budi sigurna da imaju lose misljenje o svim zenama sa zapada,zbog nacina zivota koji vode kako se ponasaju i oblace.Oni su tako vaspitavani takva im je vera i ubedjenje.Meni licno jeste ponizenje biti sa bilo kim muslimanom.

Ti pricas o muslimanu koji je vernik, i to zatucani. Ja takve ljude uopste ne poznajem,i ne znam sta misle o meni, ali verujem da je ovako kao sto si opisala. Ali arapski svet je veliki, to sam htela da kazem, i nisu tamo samo siromasni i neobrazovani ljudi koji imaju cetiri zene - i tamo postoje razlike u obrazovanju, statusu, i slicno... Arapi koje ja poznajem su iz normanih kuca, imaju obrazovane pretke, i ili uopste nisu muslimani, a ako jesu, nisu vernici, prosto su se u tome rodili... i kada bi imala pililku da sednes u kaficu sa jednim takvim Arapinom, i jednim Amerikancem slicnog porekla, brzo bi shvatila da sa Arapinom imas i slicniji smisao za humor, i hranu, i shvatanje porodice, prijateljstva i slicno. Ovo nije teorija, pricam iz licnog iskustva, jer zivim u veoma internacionalnom okruzenju.

Ne znam za Arape, ali nasi muslimani su "normalni" ljudi i drze se vere osto toliko malo kao bilo koji hriscanin. Hocu da kazem da mi suvise vezujemo naciju i veru. Ima mnogo (nasih) muslimana, koji su ateisti, tj, vernici samo na popisu stanovnistva.
Ja se izjasnjavam kao ateista, a moji roditelji su formalni vernici (samo na popisu stanovnistva). Pretpostavljam da je takva vecina ljudi.

Back