Burj Dubai

Seprtlja

Aktivan član
Poruka
1.849
hteo bih napraviti paralelu, meni izgleda jako zanimljivo :)

jpg.JPG

sta vi mislite? ako znamo sta ce se jos sve izgraditi u Dubai. .:cool:

A ovo prvo na slici je Vavilonska kula? Bila je visoka svega 90 metara (malo za današnje prilike). S tim da niko ne zna kako je tačno izgledala. Sve njene "slike" su umetnička predstava raznih umetnika.

Vavilonska kula je bila vrsta zigurata koji je karakterističan za arhitekturu tog podneblja i tog perioda. A zigurat je bio stepenast. Otud takva rekonstrukcija. A paralela je zanimljiva.

vavilonska kula iliti kosmodrom :) i sta zakljucujemo? napisah pa izbrisah :lol:

Ne može da bude kosmodrom. Sumeri i Anunnaki nisu koristili rakete, već VRIL energiju i tehnologiju.

Vavilonska kula je bila vrsta zigurata koji je karakterističan za arhitekturu tog podneblja i tog perioda. A zigurat je bio stepenast. Otud takva rekonstrukcija. A paralela je zanimljiva.

Znamo šta je ziggurat. Ali ovo ne liči na zigurat. Paralela ništa ne valja.

A da citas malo knjige i gledas filmove? Ono ti je kula iz Gospodara prstenova :)

A da čitaš ti malo “Tik tak” i “Zeka”-u. Kakva kula iz kakvih prstenova?

A da čitaš ti malo “Tik tak” i “Zeka”-u. Kakva kula iz kakvih prstenova?

Od tebe sam nacitaniji, mogu da se kladim u bubreg... A kakvih prstenova? Nisi citao trilogiju od J. R. R. Tolkien-a? Imas deo koji se zove Dve Kule ( prev )... Jos ako kazes da si zavrsio fakultet, onda sam ubedjen da je diploma sa nekog Miki Mouse fakulteta....

Od tebe sam nacitaniji, mogu da se kladim u bubreg... A kakvih prstenova? Nisi citao trilogiju od J. R. R. Tolkien-a? Imas deo koji se zove Dve Kule ( prev )... Jos ako kazes da si zavrsio fakultet, onda sam ubedjen da je diploma sa nekog Miki Mouse fakulteta....

Jesi li? Pazi da ne izgubiš bubreg. Jesam čitao trilogiju, ali nisam gledao film. Dosadan je. I nisam ukapirao (iako sam najpametniji na svetu) na koju kulu mislite. Završio sam fakultet u Prištini, diplomirao u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, to ti je najbolji fakultet u Evropi. Jesi li ljubomoran?

Bezazlena kula od peska za potrebe filmske industrije, vidi se iz aviona :)

Pseudogotska arhitekura te igračke ima jasno definisanu funkciju: Da kog gledatelja izazove određena osećanja u cilju formiranja atmosfere za što bolji taktilni doživljaj filma.

Samo to, i ništa drugo :)

Back