Burger King stiže u Srbiju

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
245.016
Poslednja izmena:
Bilo bi lepo da Los Pollos Hermanos stigne u Srbiju.

stickers-breaking-bad-los-pollos-hermanos.jpg

meni se čini da ni Mekdonalds nije bog zna kako uspeo.
S obzirom da kad god u nekom tržnom centru dođem u odeljak gde je hrana i tamo uvek, ali uvek vidim najveći red pred Mekom, ne bih baš rekao da nije uspeo.

Nista bez domaćih cevapa u kajmaku
Slažem se da su domaće pljeske i ćevapi po lokalnim hamburgerijama zakon, i nikada ih ne bih menjao za Mek ili BK, ali lepo je kad imaš što veći izbor. Probao sam BK u inostranstvu i možda nije kao ćevapi na kajmaku, ali je i dalje vrlo ukusan. Zato ne bih imao ništa protiv da BK dođe kod nas. Da, nije baš najzdravije, ali ne treba ga jesti svakodnevno.

Ministarka privrede Adrijana Mesarović sastala se sa predstavnicima kompanije "Burger King" sa kojima je razgovarala o njihovim planovima o ulaganju u Srbiju i otvaranju većeg broja restorana.

https://www.021.rs/info/biznis-i-ek...de-imala-sastanak-sa-predstavnicima-kompanije

Šta mislite o ovom? meni se čini da ni Mekdonalds nije bog zna kako uspeo. Da li će ovi biti bolje sreće?
Malo im je sto uvoze meso i preradjevine.Hoce da izbace nase pljeskavice sa trzista,ali mislim da nece uspeti.

Malo im je sto uvoze meso i preradjevine.Hoce da izbace nase pljeskavice sa trzista,ali mislim da nece uspeti.
Hoce mladju populaciju da navuku na svoju zacinjenu hranu kao i medkdonalds. Nisu samo pljeskavice, koje po kvalitetu i nisu nesto ali generalno mesare, rostiljsko meso, sto vuce i domacu prozivodnju mesa. A ako smo mislili da je ovo lose, cek da vidis sta se jede po ovim lancima.

Hoce mladju populaciju da navuku na svoju zacinjenu hranu kao i medkdonalds. Nisu samo pljeskavice, koje po kvalitetu i nisu nesto ali generalno mesare, rostiljsko meso, sto vuce i domacu prozivodnju mesa. A ako smo mislili da je ovo lose, cek da vidis sta se jede po ovim lancima.
Nisam u zivotu pojeo ni jedan Mek,a '70-ih je pocelo naveliko da se pojavljuju njihove prodavnice.Uvak mi je bila sladja nasa pljeskavica.Ni ja u to vreme nisam razmisljao o nasem mesu i mesu iz inostranstva.Srecom, cujem od mladjih da isto ne vole mek.nadam se da se nece mnogi navuci ni na ovo.

A zašto ne pokrenemo neko svoj nacionalni brend koji bi mogao da parira Meku i BurgerKingu? :think:
Kontam da ljude više privuče brend no sama klopa ...
Zato sto to ne treba raditi. Bolje manji prozivodjaci da se takmice nego veliki lanci jer veliki imaju stedstva da podignu proizvodnju na visi nivo zbog tehnologije. Samim time u toj hrani imas lose emulgatore, pojacivace ukusa, zasicenih masti, aroma, mesanja mesa sa biljnim , zacini, presoljeno, previse secera. Zato se ljudi i navlace na takvu hranu i ti lanci ubijaju domace prozivodjace koji nisu bajni ali daleko od ovoga.

Nisam u zivotu pojeo ni jedan Mek,a '70-ih je pocelo naveliko da se pojavljuju njihove prodavnice.Uvak mi je bila sladja nasa pljeskavica.Ni ja u to vreme nisam razmisljao o nasem mesu i mesu iz inostranstva.Srecom, cujem od mladjih da isto ne vole mek.nadam se da se nece mnogi navuci ni na ovo.
Mek je smece. To je bukvalno hrana sa sirotinju u americi. Imas klosare koji stoje ispred i kamce za chizburger.

A zašto ne pokrenemo neko svoj nacionalni brend koji bi mogao da parira Meku i BurgerKingu? :think:
Kontam da ljude više privuče brend no sama klopa ...
Ko da pokrene? Drzava? Da napravi javno preduzece koje ce se baviti proizvodnjom fast fooda?
Privatnicima ocito nije palo na pamet iako su neki imali ideju da naprave lance prodavnica hrane ( pada mi na pamet Caribic, Hleb i kifle, Tako dobra pekara...) ali eto nikom nije uspelo da napravi lanac prodavnica pljeski i cevapcica...

Ko da pokrene? Drzava? Da napravi javno preduzece koje ce se baviti proizvodnjom fast fooda?
Privatnicima ocito nije palo na pamet iako su neki imali ideju da naprave lance prodavnica hrane ( pada mi na pamet Caribic, Hleb i kifle, Tako dobra pekara...) ali eto nikom nije uspelo da napravi lanac prodavnica pljeski i cevapcica...
Nacionalno ne, lokalno mislim da jeste, bar što se Kragujevca tiče. Ono kontam da bi samo bila poveća investicija raširiti takav posao

Mek je smece. To je bukvalno hrana sa sirotinju u americi. Imas klosare koji stoje ispred i kamce za chizburger.
Stvarno ga nisam probao,ali gledao sam drugara kako ga jede,a ono se raspada,neki stari.Ja ne volim hada se hleb ,ili zemicka mrve,a ono viri sve i svasta sa strane.Ono sto mi se ne svidi oku,ukusu je jod gore.Tako mi je sa hranom koju ne volim,a ipak,u starije doba sam nesto i probao.Ne ide.Takav sam i gotovo.

A dje su se pocele '70-tih naveliko pojavljivati njihove prodavnice? U Nemackoj? Jer tamo su stigli 1971-ve, u Austriju je stigao krajem '70-tih. U SFRJ 1988, cega se i ja secam.

Ма, они то овде долазе зато што мрзе Србе, јер се крстимо са три прста, па хоће да нас трују да не бисмо разбуцали ту неолибералну белосветску банду и олош што посећује разна неморална и криминална острва!!!

Back