Bundeva čamac

Manga Hilux

Stara legenda
Poruka
82.430

Trkanje u bundevama na vodi: Neobična regata u Nemačkoj (VIDEO)​

izvor LIFESTYLE

https://n1info.rs/magazin/lifestyle/trkanje-u-bundevama-na-vodi-neobicna-regata-u-nemackoj-video/

Izvor: Enex/ RTL.de
Uglavnom jedemo bundevu, ali ima onih koji je koriste kao čamac.

U Ludvigsburgu, u nemačkoj državi Baden Virtenberg, u nedelju održana je neobična regata. Zapravo neobična su bila plovila. Reč je o izdubljenim bundevama.
Katarina Blank, konsultantkinja za menadžment, koja je učestvovala na ovom takmičenju, kaže da je za nju ovo veoma zanimljiv događaj koji kombinuje sport i zabavu. „I mislim da je to zaista kul. Zato i učestvujem. Već sam učestvovala nekoliko puta. Jednom sam i pobedila“, navodi ona.
Ovo je osamnaesti put da se regata održava u ovom gradu. Odakle ideja?

Organizatorka ovog događaja Alisa Kramer kaže da je sve počelo tako što su jednom iz hira rekli – probaćemo da vidimo da li bundeva može da nas održi na vodi. Kada smo ušli u bundevu, odlučili smo – sledeće godine ćemo napraviti trku sa ovim, ispričala je za RTL.de.
Govoreći o tome koliko je zahtevna ova trka, Katarina kaže: „Mislim, to nije čamac, to je bundeva. Ona drugačije reaguje na kretanje, ne smete da gubite prisebnost, morate da budete mirni, držite liniju da biste stigli do cilja“.
Inače, dva takmičara se takmiče jedan protiv drugog. Iza njih ide „čuvar“, za slučaj da nešto pođe po zlu.

Back