I
Ila
Gost
bolesti tipa anoreksija, bulimija i slicno se sire neverovatnom brzinom. Zamislite kako bi paradoksalno bilo da nas ubije ono sto nas je stvorilo(hrana)
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I ja imam taj isti problem.Mislila sam da cu se resiti bulimije jer sam na nekoj dijeti i to od 3 meseca ali i pored toga imam faze prezderavanja i povracanja, ono sto sam shvatila jeste da je tu stvarno neophodna lekarska pomoc, ali ja se bojim i to jako.Ono sto sam shvatila u poslednje vreme jeste da bulimijom nisam vezana zbog fizickog izgleda,vec da me svaki stres i negativne emocije navode na to.Ovde se nalaze ljudi koji se eto mogu medjusobno razumeti i drago mi je zbog toga!Anonymous:najzad da se "sretnem" sa ljudima sa istim problemom. Moj traje i traje evo vec 5 godina i stvarno ne znam zasto ovo radim sama sebi. Svesna sam promena koje su usledile na psihickoj bazi,nisam vise ista osoba.Mrzim laz a pocela sam da lazem u nenormalnim kolicinama,samu sebe pa i druge. Niko nije znao za moj poremeceni nacin ishrane dok me roditelji nisu navatali. Jer stvarno kuda nestaje sva ona hrana iz frizidera i ja jos uvek 48 kg. Problemi su nastali i jos uvek traju.
Plasim se susreta sa doktorima.Plasim se da ce mi reci ono najgore. Mrzim samu sebe zbog svega ovoga.Cak sam pomisljala da se ubijem,stvarno,i dalje mi se mota po glavi.
Strasno je to,osecati grizu savesti sa svakim zalogajem i suze dok koracam ka wc-u. A opet kad se ritual zavrsi osecam se cudno ali dobro,i to traje 2 minuta,posle opet mrzim i tako svaki dan mog nenormalnog zivota.
Gledam moje jadne roditelje...stvorili me zdravu i pravu i gledaju me kako se unistavam! Valjda cu i ja skupiti bar zrno hrabrosti da se posavetujem sa nekim strucnim licima,preko mi je neophodno.
Ako neko zna gde u glavnom nam gradu moze da se nadje neki vid pomoci bila bih zahvalna da me obavesti!
Pozdrav svima!
Molim vas i mene to interesuje,jer i ja sam bulimicarka i dobijam na tezini.Kako to?Anonymous:Kako to da osobe obolele od bulimije i mršaju i goje se?Nije mi jasno koja je svrha jesti i povraćati,ako nećeš smršati nego se ugojiti! Kako to?Molim vas da mi objasnite?
Izvinjavam se onom ko je zaboravio da se odjavi pod nazivom "hot", pa je ispalo da je taj "hot" imao bulimiju.hot:Ne znam da li sam zakasnila sa savetom,ali ako nisam, mogla bih pomoci.
Do pre dve godine sam imala strahovit oblik bulimije
POVRACANJE 6X NA DAN!!!
Mislim da sam se izlecila i to sama!!!
Hvala Bogu!
Ako zelis pravi savet,moj mail je:
boljv@yahoo.com
TO je jako tesko.Ta potreba za unosenjem hrane je kao neka vrsta zavisnosti.Nejede se da bi se uzivalo u hrani,vec opesisvno covek trpa hranu u sebe(u ogromnim kolicinama)i sto da ne,dozvoljeno mu je ionako ce sve ispovracati...Bulimicarima hrana dolazi kao najveci neprijatelj a i uteha u isto vreme.Na hranu se gleda kao na nesto zabranjeno i sta se tacno tu desava u mozgu ne znam ali covek navali i NEMOZE DA SE SAM KONTROLISE!jagodica:a stha bi bilo kad - ne biste povracale poshto pojedete nesto? mislim mozhete svesno da uticete na to???? kazes ovaj put necu samo
Kamil:TO je jako tesko.Ta potreba za unosenjem hrane je kao neka vrsta zavisnosti.Nejede se da bi se uzivalo u hrani,vec opesisvno covek trpa hranu u sebe(u ogromnim kolicinama)i sto da ne,dozvoljeno mu je ionako ce sve ispovracati...Bulimicarima hrana dolazi kao najveci neprijatelj a i uteha u isto vreme.Na hranu se gleda kao na nesto zabranjeno i sta se tacno tu desava u mozgu ne znam ali covek navali i NEMOZE DA SE SAM KONTROLISE!jagodica:a stha bi bilo kad - ne biste povracale poshto pojedete nesto? mislim mozhete svesno da uticete na to???? kazes ovaj put necu samo
Nisi se izlecila! To moze da se vrati u najgorem obliku. Prosla sam kroz takav zivot.romanticna riba:i ja sam imala isti problem. izlecila sam se sama na taj nacin sto sam sebi brojala dane koje proteknu izmedju 2 povracanja i racunala koliko sam para ustedela i od njih kupovala nesto za sebe i svaki put sam sebi cestitala. periodi ne povracanja su bili sve duzi i duzi. nisam se sasvim izlecila, desi mi se dva puta mesecno sto i nije strasno.pre sam povracala po tri puta na dan. zanima me kakve su posledice? da li neko zna?