Bugarska ODOBRILA izgradnju TURSKOG TOKA

Cari-brod

Ističe se
Poruka
2.594
https://www.blic.rs/vesti/svet/bugarska-odobrila-izgradnju-turskog-toka/sqy2870
Bugarska ODOBRILA izgradnju TURSKOG TOKA
R71k9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTWpJN01EQV8vZWYxYTRkZjIzOTAxOWFkMGY2YTM2NTQ2MTk4NGIwYmEuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

Bugarska kompanija "Bulgartransgas" donela je konačnu odluku o investiranju u projekat izgradnje gasovoda "Turski tok", kojim će se transportovati ruski gas od njene granice sa Turskom do Srbije, izveštava Rojters.

Odluka je doneta nakon što je "Bulgartransgas" prikupio obavezujuće ponude od tri kompanije, među kojima je i Gasprom, za proširenje bugarskog sistema za tranzit gasa.

- Imamo jako dobre vesti. Ekonomski test za projekat proširenja gasne mreže uspešno je završen - izjavila je u parlamentu bugarska ministarska za energetiku Temenuška Petkova.

Ruski "Gasprom" je nedavno završio izgradnju dva kraka morskog gasovoda "Turski tok" po dnu Crnog mora kapaciteta 15,75 milijardi kubnih metara godišnje. Jedan krak predviđen je za tursko, a drugi za evropsko tržište.

Још само да одобри ЕУ , Русија а можда и Америка и ето нама гаса из Турског тока.:hahaha:

Bugari su veliki rusofili i mnogo dobri ratnici kroz istoriju. Oni su nas potamanili u srednjem veku i na Slivnici, a mi njih unistili na Velbuzdu, Bregalnici i Solunskom frontu. Ali to je bilo pa proslo. Ja se zalazem za bratimljenje sa tutama. Mozemo zajedno da volimo Ruse. Jos kad bi ubedili i Grke i Rumune, pa da oformimo Balkansku Pravoslavnu cetvorku.

Bugari nisu kao hrvati, siptari, makedonci, bosnjaci i crnogorci puni kompleksa.... Zato sto oni itekako imaju nesto svoje. Nisu bez icega kao ova gologuzija. Bugari su nas rang. Sa njima treba praviti saradnju, ali i sa Grcima i Rumunima nasim tradicionalnim saveznicima i prijateljima.

Ceniš da bi Bugari rekli nešto pre vremena ?

Mislim da su 10 puta pitali smeju li da kažu?
Не видим толику разлику по питању независности између Бугарске и Србије.Обе државе су итекако зависне од некога другог и играју између две или три ватре..

Sta ce nam gas kada nemamo industriju. Rudnike nikla na Kosovu su nam oteli a preostale fabrike u Srbiji privatizovali.

Гас је потребан као еколошко гориво а и као предуслов за развој.А ту су и таксе на пролаз гаса које би наплаћивали Маджарима и Аустријанцима.

Bugari su veliki rusofili i mnogo dobri ratnici kroz istoriju. Oni su nas potamanili u srednjem veku i na Slivnici, a mi njih unistili na Velbuzdu, Bregalnici i Solunskom frontu. Ali to je bilo pa proslo. Ja se zalazem za bratimljenje sa tutama. Mozemo zajedno da volimo Ruse. Jos kad bi ubedili i Grke i Rumune, pa da oformimo Balkansku Pravoslavnu cetvorku.

Bugari nisu kao hrvati, siptari, makedonci, bosnjaci i crnogorci puni kompleksa.... Zato sto oni itekako imaju nesto svoje. Nisu bez icega kao ova gologuzija. Bugari su nas rang. Sa njima treba praviti saradnju, ali i sa Grcima i Rumunima nasim tradicionalnim saveznicima i prijateljima.

Bugaru su veliki rusofili u predizbornoj kampanji.

Van toga...ne baš.

P. S. Narod ne vlada nigde. Elita vlada. I kroji politiku i donosi ključne odluke kao što je ova oko gasovoda.

Poslednja izmena:
Srbija i Bugarska ce iznedriti svaka svog Orbana. Samo polako.

Мој став је да не треба бити превише завистан од било кога па ни од Русије.Мада су и велике силе зависне.Непостоји држава на свету која је потпуно независна.

Što se tiče rusofilije ona ti postoji upravo samo u Srbiji i Bugarskoj kada je Balkan u pitanju.

Rumuni su teški rusofobi, vratili su bukvalno Rogozina u Rusiju i zabranili mu prelet, NATO na Balkanu je upravo u Rumuniji najviše stacioniran.

Što se tiče Grka proterali su dvojicu ruskih diplomata nedavno jer su ometali sklapanje sporazuma sa Zaevom, svi znamo i kakav je Cipras i koliko je on prozapadan na nizu primera kada je od nekakvog levičara postao centrista i čedo Njemačke.

Bugaru su rusofili u predizbornoj kampanji.

Van toga...ne baš.

P. S. Narod ne vlada nigde. Elita vlada. I kroji politiku i donosi ključne odluke kao što je ova oko gasovoda.
Добар део Бугара јесте русофилски али један део и није.Мада и Руси доста поштују Бугаре.То поштовање траје још од Руско Турског рата а нарочито након другог светског рата где су се створиле везе које трају до дан данас.

veliki-knez-nikolaj-nikolajevic-ulazi-u-trnovo-1877-nikolaj-dmitrijev-orenburgski-1885-830x0.jpg

Слика руског сликара Николаја Дмитрева Улазак Кнеза Николајајевича у Трново(стару бугарску престоницу) 1877.Заставе на слици су тзв Застава Самаре коју су Рускиње из града Самаре сашиле за бугарску војску.

Poslednja izmena:
Добар део Бугара јесте Русофилски али један део и није.Мада и Руси доста поштују Бугаре.

Neka je bio, ali ljudi izađu na birališta i glasaju za one koji pričaju o skidanju sankcija Rusima. I onda se ništa ne dogodi. Hajde da se kladimo da će slične demagogije biti i pred sledeće izbore i da će ovce opet glasati za iste ljude.

Bugaru su rusofili u predizbornoj kampanji.

Van toga...ne baš.

Ali pojavice se bugarski Orban. I srpski, grcki, rumunski. To je neminovno. Svi ce odjebati Nemacku. Grcima je preko glave. Njima jesu vladale nemacke dinastije, al sto je mnogo, mnogo je.

Dolazi vreme da Amerika predje u defanzivu. Pogledaj kakvi su trendovi u Evropi. Orban je poceo ozbiljno da suruje sa Kinezima. Stvari se menjaju.

Ne mislim da ce Amerika propasti kao sto bi to mnogi Srbi voleli, ali je pitanje u kakvom ce je stanju ostaviti Tramp. Neki predvidjaju da ce se u buducnosti SAD povuci u sebe.

Nicija nije gorela do zore.

Мој став је да не треба бити превише завистан од било кога па ни од Русије.Мада су и велике силе зависне.Непостоји држава на свету која је потпуно независна.

Pa ni ja ne trazim da budemo ruski sateliti. Mi treba pre svega da se uvezemo izmedju sebe, jer smo jedni drugima najblizi.

Румуни су наши велики пријатељи и уз Грке наши највећи савезници на Балкану, ал' што се тиче Русије, за њу неће да чују.

a za grejanje BELOGA DVORA , PA REZIDENCIJA ONOGA NIKOLICIJA , PA , KARICEVIH , PAi a da ne zaboravimo i za JAJCA , UPS , JAJINACA ..i tamo se ima vaznih VILA.

I šta je to tebe briga?

- - - - - - - - - -

Ne razumem zašto se ovde raspravlja ko voli Ruse, a ko ne ?

Poenta je da je ova opcija ono što je najbolje i najisplativije i za Srbiju i za Bugarsku i za Mađarsku i za Grčku i za BiH, i za Austriju

Jeftin energent znači da namotavanje kablova neće biti najveći domet naše industrije.

Ali pojavice se bugarski Orban. I srpski, grcki, rumunski. To je neminovno. Svi ce odjebati Nemacku. Grcima je preko glave. Njima jesu vladale nemacke dinastije, al sto je mnogo, mnogo je.

Dolazi vreme da Amerika predje u defanzivu. Pogledaj kakvi su trendovi u Evropi. Orban je poceo ozbiljno da suruje sa Kinezima. Stvari se menjaju.

Ne mislim da ce Amerika propasti kao sto bi to mnogi Srbi voleli, ali je pitanje u kakvom ce je stanju ostaviti Tramp. Neki predvidjaju da ce se u buducnosti SAD povuci u sebe.

Nicija nije gorela do zore.

Sotire, zašto i ti pišeš kao da se pojavio Orban, k'o da je to neka nova ličnost (kao i po' ovog foruma)?

TI znaš da govoriš o čoveku koji je saučesnik u vojnoj intervenciji protiv ove zemlje 1999. godine, koji je Mađarsku uveo u NATO pakt i koji je za Srbiju rek'o da je Miloševićeva genocidna prćija?

Back