budžetski manjak u rusiji od 101 milijardu dolara

Homoljac

Domaćin
Poruka
3.155
budžetski manjak u rusiji od 101 milijardu dolara
Politika - Pre 2 sata

MOSKVA - Rusija je će iduće godine imati budžetski manjak jednak vrednosti 7,5 procenata godišnjeg bruto proizvoda, što je najveći deficit koji zemlja može sebi da dozvoli a da ne ugrozi ekonomsku stablinost, rekao je premijer Vladimir Putin.

Rusija, suočena sa najvećim ekonomskim izazovom u proteklih deset godina, ove godine ima budzetski deficit od 9,4 procenata bruto proizvoda - prvi manjak u deceniji.

Ruski godišnji bruto proizvod pao je za 10,1 odsto ove godine, mada neki analitičari veruju da je zemlja prošla kroz najteži deo recesije.

Putin je na sastanku vlade rekao da će budzetski deficit iduće godine biti 3.200 milijardi rubalja (101 milijarda dolara).
 
Није то ништа

Izvor: Capital.ba
VAŠINGTON, Američki budžetski deficit premašio je trilion dolara u dosadašnjem dijelu fiskalne godine, dok se vlada i dalje bori protiv recesije, pokazuju danas objavljeni zvanični podaci. Devet mjeseci od početka fiskalne 2009 godine, koja se završava 30. septembra, budžetski deficit je sa 94,316 milijardi dolara u junu dostigao 1,086 triliona dolara, objavilo je Ministarstvo finansija.
 

Back
Top