Buducnost skola u Srbiji

Lux Operone

Zainteresovan član
Poruka
327

Ovo je nova buducnost srpskih skola. Srpski skolski sistem nikada vise nece biti isti. Nije isti ni sada.
Ovi djaci su se sada osilili , vide da im obrazovni sistem nista ne moze i nece. Niko ih ne kaznjava, nema nikakvih konsekvenci, uvideli su da mogu da rade sta god hoce i nista im se nece desiti. Naucili su da se protest vise isplati od ucenja. Jadni nastavnici i profesori koji ce njima predavati. Oni ce platiti najvecu kaznu, trpice takva ponizenja, bice tako omalovazavani, da ce to biti tuga gledati i citati u medijima. Profesori i nastavnici nece imati nikakav autoritet nad ucenicima. Sta god da pokusaju, pogotovu disciplinske mere, ucenici ce jednostavno da bojkotuju, ignorisu ili cak i fizicki odgovore. Ovo sto je sada dopusteno ucenicima srednjih skola je opasan presedan i ogromna greska koja je napravljena. Ucenici su dobili krila i vetar u ledja ali u pogresnom smeru. Srpski obrazovni sistem, srpske srednje skole i ucenici nikada vise nece biti isti. Bice mnogo gore. Srednje skole ce biti ustanove bezakonja i jadni ti nastavnici i profesori koji tu budu radili. I pre je bilo slucajeva zlostavljanja nastavnika (kao kada su izmakli stolicu nastavnici), ali sada ce takvi slucajevi nasilja nad nastavnicima biti visestruko umnozeni. Cak i sam cin vracanja ucenika u skolske klupe ce biti tezak posao. A zamislite tog nastavnika ili nastavnicu koji ce trebati izaci pred iste ove ucenike, koji na ovom snimku vriste kao provaljeni. Kako ce nastavnici njima odzati nastavu? Ko ce ih slusati? Koji ce oni autoritet imati sada nad ovom decom?....apsolutno nikakav. Srpske skole i obrazovanje su sada u rusevinama, koje nece biti ni malo lako ponovo izgraditi. A nastavnici i profesori su ti koji ce najvise ispastati i koji ce platiti najvisu cenu ovog haosa u skolama.

Meni vise od svih tih floskula da nam je obrazovanje otislo u tri lepe (a kao da je ranije valjalo) bode oci ponasanje klinaca od 17-18 godina iz neke gimnazije (nisu bas preprodavci sa buvljaka), unose se u lice osobi koja moze keva da im bude i dobacuju joj. Hajde, znamo da su postovaoci zvaloustog bezubi, zaostali i neobrazovani (tako kazu ovde na forumu, pa hajde da vam verujem) ali ne vidim da ce nesto dobro ispasti od tih klinaca koji kuci nisu nauceni kako da se ponasaju sa starijima.

U sustini, jos jedan dokaz da ko ima zrno soli u glavi treba da bezi iz te zemlje.

Znaju deca šta rade.
Bolji i pametniji i hrabriji od njihovih roditelja..titinih piJonira
Neće više deca u mukotrpnu pečalbu za malu paru..hoće lepo da žive u svojoj zemlji !!
Dosta im okupacije koja traje od 1944god.
Ima nade za narod koji ima ovakvu decu!

kad bi me jedan dan tako dočekali, više me ne bi videli.
ne samo mene, svakog nastavnika u mojoj školi.

Zašto draga dama ne napusti tu školu ?
(uz napomenu: Ona ih je tako vaspitala).
------------------------------
E moj Vučko i šta pišeš - pobediće pristojna Srbija ?
Pa ti prvi nisi pristojan.
Šta napraviste od pristojne Srbije.

Back