Kugelschreiber
Zainteresovan član
- Poruka
- 213
Imam 18. godina, i na sledećim izborima ću verovatno da glasam. Daleko je razmišljati o tome za koga, ali ono što mene u poslednje vreme brine jeste politička situacija u Srbiji. Očigledno je da ovoj zemlji nije dobro, pogotovu u ekonomskom smislu. Živim u Priboju, gradu gde jprosečna plata 22 hiljade, gde ima sve manje i manje radnih mesta, a sve više i više kladionica i kafića. Za FAP ste svi čuli. E uskoro niko za njega više neće ni znati. Samo u januaru ove godine je Priboj napustilo 1000 ljudi, za stalno, objavila je Pribojska TV. Ne znam kako je u ostalim gradovima Srbije, ali mi se čini da nije mnogo bolje. I onda šta treba ja da uradim - da glasam za neku drugu stranku? Ja na političkoj sceni Srbije vidim SAMO ljude koji po svaku cenu žele da dođu na vlast, ne mareći za dobro države. Niko, ali baš niko mi ne izgleda kao da ŽELI da promeni ovu zemlju na bolje. A pitanje je i da li je moguće da njoj bude dobro? Dalje, grozim se priča ljudi iz vlasti prema kojima ćemo kad uđemo u EU postati bogatija država eksponencijalnom brzinom. Ali isto tako, ne vidim ovoj zemlji drugu alternativu. I kako se onda Kosovo uklapa u tu celu priču?
Dakle intersuje me da li mislite da će ovoj zemlji u sledećih 5-10 godina biti bolje? I na koji način i kojim putem bolje? S kojom vladom? Svaki odgovor argumentujte što bolje, kako bi mi pomogli da steknem što bolju sliku o političkoj i ekonomskoj situaciji u Srbiji.
Dakle intersuje me da li mislite da će ovoj zemlji u sledećih 5-10 godina biti bolje? I na koji način i kojim putem bolje? S kojom vladom? Svaki odgovor argumentujte što bolje, kako bi mi pomogli da steknem što bolju sliku o političkoj i ekonomskoj situaciji u Srbiji.