Nije problem bate.
Samo pisi kolku znaes.
Cela biblija opisuje duhovne stvari.
Ali i telesne, bukvalne
Otkrivenje je simbolika.
Sam Hristos nam kaze na pocetku Otkrivenja grcku rec SEMA.
Sto znaci simbolika.
Mesavina simbola i bukvalnih reci.
Otkrivenje nam daje pregled istorije crkve, borba za spasenje dusa kroz istoriju, borba protiv Bozjeg naroda i Bozje delovanje.
I opisuje nam zavrsne dogadjaje.
Poslednju bitku sa Zveri i drugo.
Ta bitka je i duhovna a i telesna.
Biblija nam kaze sta je simbolika zveri.
Zver je poslednja politicko religiozna sila na ovom svetu.
Koja vlada celim svetom.
Koristi se tadasnji izraz carstvo.
Otkrivenje 16,10 | I peti anđeo izli čašu svoju na prijesto zvijerin; i carstvo njezino posta tamno, i žvakahu jezike svoje od bola. |
Otkrivenje 17,17 | Jer je Bog dao u srca njihova da učine volju njegovu, i da učine volju jednu, i da dadu carstvo svoje zvijeri, dok se svrše riječi Božije. |
Religiozna strana zveri je prikazana zenom bludnicom otpalom crkvom.
Suprotnost Bozjoj nevesti, crkvi.
Ali ona je carstvo.
Vladajuca sila u poslednje vreme
Otkrivenje 17,18 | I žena, koju si vidio, jest grad veliki, koji ima carstvo nad carstvima zemaljskima. |
Ime zveri a to je njen zig, je:
Otkrivenje 17,5 | I na čelu njezinu napisano ime: tajna, Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskima. |
Otkrivenje 15,2 | I vidjeh kao stakleno more, pomiješano s ognjem, i one, koji pobijediše zvijer i sliku njezinu i broj imena njezina, gdje stoje na moru staklenom i imaju citare Božj |
Otkrivenje 13,17 | I da nitko ne može ni kupiti ni prodati, osim tko ima žig: "ime zvijeri ili broj imena njezina. |
A broj njenog imena su 3 puta 666.
Otkrivenje 13,18 | ... zvijeri: jer je broj čovjekov i broj njezin šest stotina i šezdeset i šest. |
Jer Vavilon cine 3 sile.
Sve 3 su 6.
1. Azdaja - 6
2. 1 zver - 6
3 druga zver- 6
Na kraju ce zver koja je i Vavilon i zena i grad biti unisten.
I to bas na 3 dela.
Jer ga cine 3 sile.
Glavni akter je 1 zver.
Prva zver.
Pod njom su ostala 2.
Otkrivenje 16,19 | I grad veliki razdijeli se na tri dijela, i gradovi neznabožački padoše; i Vavilon veliki spomenu se pred Bogom da mu da čašu vina ljutoga gnjeva svojega. |
Tako kao sto vidis ja nista ne nagadjam, izmisljam.
Kao, ja mislim da je zver to i to.
Moras da kopas i trazis po bobliji i naci ces znacenje simbola.
Inace nagadjati je ne ozbiljno i beznacajno.
Lepo je chuti razlichitih tumachenja,evo kako ja vidi to.
Da bi razumeli otkrovljenje treba vidjeti unutar sebe neke stvari, razdeliti svoje telo na delove i periode od svojeg postojanja i svaki period vidjeti iz svakok ugla.I to shto chesh vidjeti mora bid zajednichko za svakog chovjeka, bezrazlike u kojem periodu vremena je postojao.
Duhovno rasugjivanje je van svakok razumjevanja.
Iskoristichu rechi od otkrovljenja da bi shvatio shta je iza simbolike.
,
"Pade, pade
kalendar(vrjeme) - i postade prebivalištem zloduha, nastambom svih duhova nečistih, nastambom svih ptica nečistih mrskih
"Iziđite iz
kalendara, narode moj, da vas ne zadese zla njezina te ne budete suzajedničari grijeha njezinih!
Prorok vidi vrjeme kao bludnicu koju jashe zvera(chovjeka) ili kao veliki grada u kome trgovci su se obogatili zato shto su primili beleg na ruci (vrjeme) i na chelu (zodijak).Vreme bit che podeljeno na tri djela - proshlost, sadashnost i buduchnost.
Vash um je u uhichem u vrjemenu,bez njega ne bi mogli svatiti svoje postojanje.
Tako radi vash mozak i vashe misli.Ne znate od kakvok duha ste sachinjeni!
Shta mozesh kupiti il prodati ako ne znash koje vreme(datum i godinu) je?
Ugji u prodavnicu i vidi jel ima neki proizvod na kome nije utisnut datum proizvodnje i istek roka upotrebe!
Na pochetku u postanak,sunce i mesec su simboli za vrjeme, dok na kraju silazi novi Jerusalim u kome nema nit sunce nit mesec,neche bit kalendar.
I sam Pavle upozorava sledeche...
Galaćanima 4,9 | Ali sada kad ste spoznali Boga - zapravo, kad je Bog spoznao vas - kako se sad opet vraćate k nemoćnim i bijednim počelima i opet im, ponovno, hoćete robovati? |
Galaćanima 4,10 | Dane pomno opslužujete, i mjesece, i vremena, i godine! |
Zashto se molite vjechnom , a robujete vremenu?
Kalendar je bludnica,to kazem zato shto ne mogu obviniti nit jednog chovjeka jer je svaki sazdan likom bojzi,nit bio koju drzavu il vladu jer svaka vlada je od boga data, tako chu postati bozji protivnik.
Vako se ne greshi.Morash bid lukav kao zmija , a na grjeh kao ptica.Vidish koliko je razlichito zemaljsko rasugjivanje od duhovnom?
Vidish stvari koje drugi ljudi ne vide,a zive nesvjesni u njemu!
Izagite iz kalendara,rushi se!
Sto se tiche broja 666 ,to je broj chovjeka iz koje se presmetuje broj ili imena zvera.
Znachi 666 nije broj zvera,vesh broj iz kojeg se presmetuje drugi broj.Znash ko je taj broj?
U sushtini je jedno isto.
Suprotnost chovjeka je, zver iz mora mushkarac i zver iz zemlje sa dva roga kao kod jagnjeta malog(grudi)- zena i oni su jedno!