Autorska
Evo kako to izgleda. Jutro jednog SNS bota...
Svaka slucajnost je namerna.
Vreme oko 8:30.
Lokacija - predgradje....
U zamracenoj sobi sa telefona se zacuje pesma "On je Aleksandar Vucic"...posle par trenutaka bot napipava telefon i gasi alarm. Prvo pocese jajca, prdne i konstatuje "'bem ti ovaj parizer".
Izbaulja na terasu, drmne vinjak i zapali pljugu. Voda za kafu jos nije provrila. Panicno gasi cigaretu i juri u WC... Sa blagom grimasom na licu se olaksava i po zavrsetku obavljenog posla glasno usklikne, da mogu i ona opoziciona komsijska djubrad da ga cuju " Uspesno obavljeno zahvaljujuci predsedniku Vucicu".
Jos jedna pljuga, vinjak i kafa. Vec je 9 sati vreme da se zove koordinator SNS gospodin Baja Rubin.
- Alo Bajo.
Kako je sta ima novo? Da, da.... bez brige. Juce sam ostavio oko 90 komentara po mrezama i uputio dve anonimne pretnje. Sve prema dogovoru. Najvise komentara na opozicionim portalima. Srandardno, Djilas lopov, djaci treba da uce, 2000km autoputeva. Na nasim medijima? Kao i uvek. Aco Srbine, skole, bolnice, drzavnik. Ne nisam pominjao Anu....
Nego kakav je plan za danas?Valjda ne moram na posao, bolje da se posvetim stranci..
Danas se ovde kod mene sakuplja onaj studentski olos, sta mislis, da ih uz uobicajene uvrede tipa Ustase, j.bo vas Dinko, neradnici, dzabalebarosi..... polijem i lavorom vode sa terase?
Ne, dobro. Da, da razumem. Moramo da budemo tolerantni makar javno. Evo upravo Sarapa to govori na Pinku.Sta? Pa kako to mozes i da pomislis, naravno da slusam. Da, i beleske hvatam. A i popisujem ko od komsiluka nosi kiflice studentima.
Nego, kada ce mi biti produzen ugovor sa firmom na jos 6 meseci? Mislim da sam se dokazao.
E hvala Bajo. I sam znas da sam uvek punio bar pola autibusa podrske kada zatreba a i biracke spiskove sam uspesno korigovao. Hvala!!! Uvek tu za naseg predsednika i partiju. Nista mi nije tesko.
Nego imamo problema sa autobusima za sledeci miting. Niko vuse nece da ide. Neve vise za 3 crvene, nudim im 5000 ali nece. Valjda se uplasili ove bande na ulicama. Razmazilo se to. Sve mi je teze da nahvatam potreban broj. Da....izgleda da cu opet morati da zadjem u Marinkovu baru da skupim simpatizere. Samo....mnogo usvinje autobuse pa mi se soferi zale. Jasno, ko ih sisa ionako im opstina placa gorivo i daje poslove.
Nego Bajo da te pitam, ono za snaju. Hoce li biti dozvole za njenu pekaru? Ako moze to malo da se ubrza, 'oce dete da radi. A obecala je i po 150 sendvica po mitingu.
E hvala Bajo! Bas si ljudina.
Ostaj mi dobro. Idem sad da pripremam komentare pa da ih samo stancujem po potrebi a za autobuse ne brini.
I ako se cujes sa nekim iz vrha stranke molim te pozdravi Vucuca u moje ime. Ma zna on mene jos od kada sam mu za vreme bombardovanja nosio namestaj u novi stan.
Hajde, cujemo se sutra i sve za nasu decu. Da, posebno njegovo troje.
Da sada batalimo ovo bolno ali istinito zezanje.
SNS bez Vucica? Da li to uopste postoji?
Tesko.
Jer sta je SNS? Vrh stranke plus poslanici su skup alavih, pokvarenih klimoglavaca bez svog JA koji bi zarad sopstvenih interesa prodali i rodjeno dete bas kao sto su prodali i Kosovo. Prvom stranackom kolegi bi zabili niz medju rebra za 100 evra. Vole Vucica zato sto im pokriva talove, kradje, ugradnje bahacenje. Neko rece "Alibaba je imao 40 razbojnika a Vucic ima 70 kumova".
Pa ko cini tu SNS?
Lezbejka Brnabuc, ex premijerka, predsednica skupstine.... osoba koje bi u iole normalnoj zemlji pre bavljenja politikom morala da odradi dugotrajne seanse kod logopeda. Marko Djuruc, ex otporas u pokusaju. Profesionakni tapsac sa likom Mister Bina koji od vodje trazi dozvolu da ode u toalet. Sinisa Mali. Covek koji je prvo doktorirao pa tek onda upisao fakultet, ljubitelj Bugarskog primorja. Vucevic.... covek sa harizmom kamena za kupus ali sa vezama u podzemlju. Martinovic, lik koji je usavrsio klimanje glavom i presao put od "Vucic izdajnik" do "hvala Vucicu". Maja Gojkovic, usedelica sa pasijom sakupljanja clanskih karti. Toma Mona, osoba koju i majka voli samo pred gostima. Niko nije suguran da samostalno ume da predje ulicu. Vulin, lik koji tesko da bi bio van neke specijalizovane ustanove u uredjenoj drzavi.
Dobro.... nisu bas svi "sa dna kace" ima i inteligentnih (ne ulazim u moral i etiku) poput Djuke Bizona i Selakovica ali takvi Vucicu nisu bas potrebni u prvim redovima. O raznim Jovanovina, Risticevicima, Bakarecima, Langurama da ne trosim reci.
Posebna prica su zuti lopovi koji su sastavni deo SNS. Po Srbiji se suska da ce se zatvoriti svi otpadi jer se svo djubre uclanjuje u SNS. Vesic, Sapic, Comicka, Nedimovic, Mali, Bakarec, (Hajne)Kena, ona sto ga pali curan...Dejan.... mogu do sutra.
I za kraj. Jedino sto na okupu drzi ovaj cirkus sastavljen od humanoidnih frikova je Vucic odnosno njegova zastita za lopvoluke od kojih zive. Ako Vucic zglajza ili ako nekim cudom prorade institucije, od SNS ostaje samo odvratna uspomena na lopovluk, izdaju, pljacku i smrt.
Sta? Toma Mona ume samostalno da predje ulicu?
Ma koga vi zezate?