Buđavi kokos

U marketu „Roda“, na Bulevaru kralja Petra (Novi Sad), i dan-danas stoji jedan kokosov orah, sa cenom od 175.oo RSD/kg, isti onaj koji je tu stajao krajem novembra prošle godine. I tada je, kao i sada, izgledao ovako: kada ga uzmeš u ruku i promućkaš, umesto da se čuje bućkanje kokosovog soka - najlepšeg, najukusnijeg, najzdravijeg i najhranljivijeg napitka u prirodi - čuje se lupanje kokosovog belog mesa o koru, odvojenog od kore još pre dva meseca, kad sam ga prvi put video. Ne kapiram zašto ga ne sklone odatle, jer ga niko nikada neće kupiti, i to iz dva razloga: kao prvo, zato što u drugim „Roda“ marketima, kao i u prodavnicama drugih firmi, kokos košta 110.oo RSD/kg; a kao drugo, zato što se ubuđao još u novembru prošle godine. Računica je jednostavna. Jedan kokosov orah, u proseku, košta koliko jedan hleb, ili čak nešto manje. Razlika je u tome što se u hlebu ne nalazi apsolutno ništa (osim aditiva i ostalih otrova), a u kokosu se nalazi apsolutno sve. Ja nikada u životu neću kupiti hleb, jer mi se može tako, a hoću kokos (ali neću onaj koji se ubuđao pre dva meseca), pa baš da vidim šta će pekari (i ostali trovači), ali i trgovci koji se nadaju da će prodati ubuđali kokos, preduzeti protiv mene. Ha ha ha ha ha ha ha...

...ma to je podvala ...navlačenje ..prodaju ti mangupi ciglu u celofanu ... ovamo te odvraćaju od adetiva i plesni ( očigledno ) ,a navlače na nitrite, olovo i obogaćeni uranijum ( laf si ti - ne padaš na osiromašeni )...kažu da su ti mangupi iz srpske atine( N.S.), prodali i djindjiću ciglu ( čiatj Atentat , od Vasića ) ...

Imam jedno lijepo resenje za tebe majstore no se bijim da je konplikovano .
Da prepiska ne bi bila duga ka si tajanstven da ti predlog odma kazem ...
Jedi kokos ali i hljeb nas nasusni jede ga cijela planeta pa mozes i ti .
Poenta je u tome da hljeb sam mijesis i peces ga u sporetu na drva.
A samo da znas kako je lijep i zdrav onaj iz crepulje koji su pekle nase bake .

Lončare, jeste, ali ja ne padam na to. Ojha.

Duška, ja sam vegan, ne jedem ništa pečeno. A hleb pre 150 godina i danas nije isti. Onda je imao 7% glutena, a danas ima 80%. Hvala na savetu, ali nikada neću jesti hleb, niti išta pečeno. Ojha.

Demijurg, druze, drago mi je da ima nas koji smo (sa)znali o neverovatnim lekovitim svojstvima kokosovog oraha i koristimo ga. Kada bi ljudi, pogotovo zene znale da je sok iz kokosa mnogo bolji od silnih skupocenih krema koje stavljaju na lice... A cena je 100 din. inace, na pijacama, po komadu, pa nema potrebe da ga trazis u veleprodajama.

...neznam zašto si ti vegić !?...danas je hrana industrijska stvar / fabrikuje se i prodaje ; kako biljna , tako i životinjska...te fore sa ekohranom , čist je trik...čak i današnji čovek ( većinska populacija ) fabrički je proizvod ...počni malo da izučavaš jugoistočnu hemisveru - razumećeš o čemu pričam...vegići / mesožderci / alkosi / narkomani / proždrljivci / sportisti / ratnici / patriote / izdajnici / vernici / nevernici / mislioci / učitelji / akadmici i ostali , klasičan su proizvod --- isfabrikovano isprogramirana biološka stvar-mašina ( sa sve kokosima, bademima , bananama , mesom i ostalom majmunsko krokodilskom hranom)...tako uzalud se bilo ko trudi ( zajedno samnom ) da se po nečemu ličnom izdvoji i baš u tome razlikuje od svetine/rulje ...hoću da kažem da je ta naša posebnost programski zahtev / uslom ugrađen u nama...ako uništimo taj deo u nama , nema nam života ; gasi se ceo program...a gašenje celog programa je samoubistvo - kao što je lagano ubijanje, dozvoljavanje da se ceo program razvije kroz iluzorno prozaični život u nekakvoj programskoj posebnosti ...dakle, posebnost u tome ubijate lagano kroz podanički crvljivi život u kome misliš da dru8gi ne vladaju s'tobom jer si nešto posoban i izuzet od njih...
..pa u čemu je onda spasenje... verovatno ne u razčovečenju sa iluzornim ubeđenjem o ličnoj posebnosti ...
...ostaje nam svima , bez razlike dali smo : vegići / mesožderci / alkosi / narkomani / proždrljivci / sportisti / ratnici / patriote / izdajnici / vernici / nevernici / mislioci / učitelji / akadmici ili ostali - dakle, ostaje nam da se reprogramiramo i spoznajom polako vratimo na put očovečenja ...a za to je potrebno da se shvati da se svetom vlada preko destrukcije ljudskog uma , koja se krije iza posebnosti ..
...ljudi se dive sportistima - recimo teniserima ; a imaš savršene servis mašine koje se proizvode za trening tenisera..te mašine mogu se isprogramirati da ni jedan šampion ne može da vrati servis...i šta je jedan teniser - samo loša biološka mašina , kojoj se druge biološke mašine dive po programskom zahtevu ... hoću da kažem , da je čak i divljenje prema nečemu i nekome programirana stvar u nama...jedni se po zadatku dive onome ili ovome, a drugi drugome...tako je to buraz..jedna budala kupuje ulje za auto optimino , jedna racing , druga pak oil - a isti ciganin sa alkom iz istog bureta toči i flašira...

@123loncar
I tebi svaka cast. Za mnogo toga znam, vidim, i svestan sam. Inace nisam niti cu biti 'vegic', ali m o r a m o da se borimo za svoje zdravlje kako znamo i umemo. Ne mozemo da sprecimo tekovine Orvelovske 84.-te danas, ni kao pojedinci, a kamoli grupa zdravorazumnih, ako uopste neko moze reci to za sebe. Jedino sto mozemo je da amortizujemo posledice ubrzanog ritma zivota kojim zivimo. Sto s tice sportista, oni su postali savremeni gladijatori, masine u sklopu teske industrije, koji trce po 10-11 km na jednoj utakmici. Teniseri pogotovo - sve je komercijalizovano. Svi mi, mali ljudi, zivimo slicnim zivotima i ne mislim da sam nesto poseban. Samo imam 'svoje JA'.

...e ako zbog zdravlja više forsiraš bilje u ishrani , onda svaka čast... i ja nastojim sa raznoraznom hranom - biljnom, sad da postim ( da zaceljujem organizam )... znaš , često sam u raspravama ( naročito međ ostrašćenim pripadnicima srpštine i njenog pravoslavlja ) govorio da bih rado postio kao patrijarh sa bademom / lešnikom / orasima uz vina stara po nekoliko vekova ; a naročito bih post sprovodio samujući u kelijama u kojima nameštaj sa slikama vredi nekoliko miliona dolarčića - kad mu se skine zlatan okov i iznesu patrijarske krune, medalje i pastirska motka sa svim dijamantima...no život je učinio da jedem klopu takvu , kakvu valdikine psine neće da jedu i okreću glavu uvređeno... no i danas ne mogu takav bademast post sebi da priuštim - skup bre , a možeš puno da pojedeš ; pa onda on ide sa brazilskim orahom i indijskim orašćićima -- a to je u P.M. sa cenom ... tako meni sad osta zečija klopa za uživanje - svaki dan trava i list od bagrema , za praznik kupus ( ako me ne rebne koji državni lovac ) , te šargarepa kad NATO donira sa neba ( uvek gledam štap da izbegnem )...
..a probaću ovaj tvoj kokos - kad pronađem neku nakupačku veličinu na pijaci , koju mogu da obradim kao darodavca u ime hrišćanstva ( sad pred veliki uskršnji post )..

Back