Jacob
Buduća legenda
- Poruka
- 49.565
Interesuju me cene hrane, prevoza, ulaznica u ovim gradovima.
Ima li neko preporuku za jeftine restorane, kafice?
Ima li neko preporuku za jeftine restorane, kafice?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U Pesti sam bio u februaru prosle godine i cene su manje vise iste nego ovde , po pabovima i kafanama su cene pica nesto vece i krecu se do oko 1,5 e ,u supermarketima je uglavnom isto , a moze se jesti za 5-10 evra sasvim solidno ,po diskotekama i klubovima nisam isao ovog puta , kao ni po muzejima pa ne znam kolike su sece , valjda je karta za metro u jednom pravcu oko 0,8e , a moze se kupiti trodnevna karta za sve linije za nekih 10-15 evra sad sam vec zaboravio .,najbolja piva su im Soproni i Arany Ászok,a i bela tokajska vina su im odlicna , a dobar gulas se moze pojesti za manjeod 10 e ...
U Krakovu sam bio pre oko 2 meseca i grad je do jaja , cene su nize nego u Pesti , dakle iste kao kod nas , a u centru i sirem i uzem ima gomila restorana , klubova i pabova , obavezno preporucujem ovu pivnicu : http://www.ckbrowar.krakow.pl/ prave svoje pivo koje se samo tu toci , cena je oko 120 din za pola L , jos je nepasterizovano i odlicnog ukusa , a i sam enterijer i atmosfera u pivnici su super , inace od komercijalnih piva najbolji je Żywiec ,a i ostala su dobra , ulaznica za utakmice Wisle i Krakovije su 3-5 evra ,a u kraljevski dvorac na brdu Vavel i katedralu gde su sahranjeni svi poljski kraljevi je takodje oko 3-5 evra ,mada se moze i samo popeti gore bez da se ulazi u objekte posdto i spolja puca fasicinantan pogled na grad ,takodje je zanimljiva i bivsa Jevrejska cetvrt Kazimir ,kao i cela obala Visle ....uvece ako je vikend radi gomila klubova raznih muzickih pravaca posto je krakov studenstski grad pa ima puno mladih .
iskopali smo svasta na netu
ima sedmodnevna karta za prevoz u Pesti oko 16e
nasli smo i neke markete na netu sa cenama proizvoda uglavmom je isto ima cak i jeftinijih stvari, tipa: hleb, voda i sl je jeftinije nego ovde
nama je cilj obilazenje grada i znamenitosti pa nam je jako bitno da nadjemo jeftina mesta za klopanje jer cemo biti napolju po ceo dan
bicemo u hostelu sa kuhinjom al sad bas da nosimo sendvice svaki dan ne ide
Situacija u Pešti sa verzijama i cenama karata za GSP (Mađarski BKV) je sledeća:
Karta za jednu vožnju (bez presedanja) 320 ft
Karta za jednu vožnju (sa jednim presedanjem) 490 ft
Karnet za 10 vožnji (bez presedanja) 2800 ft
Dnevna karta (24sata) 1550 ft
Trodnevna karta (72 sata) 3850 ft
Nedeljna karta 4600 ft
Porodična karta (48 sati) 2200 ft
Ovo su trenutne cene. Važe za sve gradske linije metroa, autobusa, trolejbusa, tramvaja, HEV-a (gradske železnice)
Kod glavne železničke stanice "Keleti", tačnije naspram nje, imaš veliki tržni centar "Arena", u kojem se između ostalog nalazi i hipermarket "Tesco". Ovde možeš kupovati hranu
povoljno, a ima i gotove hrane. Ovaj objekat je svega dve metro stanice udaljen od samog centra Pešte.
ima sedmodnevna karta za prevoz u Pesti oko 16e
Nedeljna karta 4600 ft