Budimo ljudi... i ako smo Srbi!

Incognito

Poznat
Poruka
8.225
Posto postoje 2 teme, srpske 'svetinje' konto arapskih 'svetinja', daj da ih objedinimo, pa da objektivno razgovaramo o tome.

Meni je najlakse pricati, jer ja zapaljene/srusene/unistene gradjevine, sto pravoslavne, to muslimanske, posmatram kao istorijske, kulturne i slicne vrednosti, pa nemam pristrasnost ni prema jednima.

Zalosno je ono sto se trenutno desava na Kosovu. Zaista mi je zao svih tih manastira i crkvi, a ponajvise ljudi koji sve to trenutno prozivljavaju. I to je za svaku osudu, i treba se uloziti OSTRI apel UN-u i ostalim organizacijama koje su preuzele odgovornost da smire stanje na Kosovu, jer ocito su fatalno podbacile.

Medjutim, kao sto ne opravdavam rusenje srpskih gradjevina na Kosovu, tako ne mogu ni da opravdam iste vandalizme ovde u Beogradu, u Nisu, u Novom Sadu... Nasilje se NE MOZE opravdati... na nikakav nacin... I svi koji su ucestvovali u rusenju i paljenju bilo cega zasluzuju da se zestoko osude.

Problem je sto smo mi napravili jos vece njesra jer smo se pokazali kao vandali pred svetom, od koga ocekujemo pomoc. Nismo umeli da iskoristimo ovu ni malo laku situaciju da makar na neki nacin pomognemo nasim ljudima na Kosovu, a ko zna hocemo li ikad imati prilike.

E, ovo je misljenje jednog ateiste, kome je 'brat mio koje vere bio', i kome su svi ljudi sa normalnim razmisljanjem, ne-teroristicki i ne-nasilno nastrojeni mili i dragi.

I kao sto je vec davno receno: Budimo LJUDI, i ako smo Srbi!

Back