Brzina video renderovanja ?

japur

Obećava
Poruka
68
Zanimljiva pojava prilikom izrade video fajla u znacajnoj kompresiji, u programu Ulead Media Studio Pro 7.
Procesor Pentium Dual Core T2130 1.86 GHz (1GB DDR2-667). Ovaj procesor ne koristi svoj puni kapacitet, vec oko 51% (kako pise u task menadzeru). Zar ne bi trebalo da koristi 100%, tj. koliko god ima brzine na raspolaganju? Od cega to zavisi? Pri istoj izradi na Pentiumu 4 na 2.4 GHz, angazovanost je bila 100%, uvek, od kad znam za sebe, pri cemu je za nijansu brzi od gore pomenutog. Mozda to zavisi i od video karte, u prvom slucaju je neka na lap topu, sa 256 RAMa a u drugom neka ATI sa 128 RAMa.

P.S. Ako sam promasio forum, izvinjenje, ne znam je li problem u programu ili hardveru.

?????????

Zainteresovan član
Poruka
119
Renderovanje ne zavisi od graficke samo od procesora i rama. Mozda imas opciju u programu da podesis maksimalno zauzece procesora od strane tog programa (premiere ima). Predlazem ti da uzmes neki drugi program za renderovanje (virtualdub npr.) i vidis zauzece procesora.

Ajd pa javi sta je bilo.

japur

Obećava
Poruka
68
Ah, najzad stigoh.Hvala za informacije.Ne pronadjoh specijalno podesavanje angazmana procesora, jedino stavke vezane za kompresiju i vrstu krajnjeg fajla.Moram jos da trazim.Poslednji pokusaj je bio sa TMPGEnc aplikacijom, koja je navukla dual core na 80% ali i dalje renderuje cca sekund za sekund.Idemo dalje za iste pare...