Cosmopolite
Stara legenda
- Poruka
- 87.077
Foske sta bi ? jel si fleshovao bios ili i dalje gledas ko Bosanac u to i cudis se tehnologiji 

ddr 3 radi na 1600mhzimao si stik ddr2 od 800 mhz koji je radio na 667 mhz na tvome laptopu , ubacio si isti takav stik i on je proširio magistralu na dual chanell mod tako da ti je brzina na 1330 , namesti to kako treba - fiksiraj brzine memorije na 800 mhz u biosu umesto što ga držiš na auto pa će ti se vrti na 1600 mhz . Inače sada bi trebalo da imaš osetno ubrzanje u samom radu mašine.
Ovo zadnje sam radio na laptopu koji VEĆ ima A17 BIOS!Foske sta bi ? jel si fleshovao bios ili i dalje gledas ko Bosanac u to i cudis se tehnologiji![]()
To izgleda i hebe piskarala tih programa. Pogledaj te slike, kada je Single Chanell (64-bit), gore levo ne piše nekakva brzina memorije, ali ako je Dual Chanell ( 128-bit), onda nešto napišu ( 1330).ddr 3 radi na 1600mhz
Ovo njegovo moze max na 800mhz ... dual chanell ne znaci dupliranje brzine ...
To je posebna tema. BIOS obično radi sa minimalnim parametrima dok se ne instaliraju drajveri? Inače ti više nikada ne bi mogao dići sistem kojega si previše 'apklokao'imao si stik ddr2 od 800 mhz koji je radio na 667 mhz na tvome laptopu , ubacio si isti takav stik i on je proširio magistralu na dual chanell mod tako da ti je brzina na 1330 , namesti to kako treba - fiksiraj brzine memorije na 800 mhz u biosu umesto što ga držiš na auto pa će ti se vrti na 1600 mhz . Inače sada bi trebalo da imaš osetno ubrzanje u samom radu mašine.
Svakako! Čim sklepaju Windows 9 koji će ujediniti brzinu rada XP-a, ALI i sve prednosti i poboljšanja ostalih narednih OS-eva! A to theBill Gejtsovi priučeni programeri nisu u stanju da naprave!Gotovo, moras preci na windows.![]()
Pripremem se da uradim memtest na tabletuTo izgleda i hebe piskarala tih programa. Pogledaj te slike, kada je Single Chanell (64-bit), gore levo ne piše nekakva brzina memorije, ali ako je Dual Chanell ( 128-bit), onda nešto napišu ( 1330).
Ovo tvoje nema veze sa OS ... ne troluj svoju temu bzv.Svakako! Čim sklepaju Windows 9 koji će ujediniti brzinu rada XP-a, ALI i sve prednosti i poboljšanja ostalih narednih OS-eva! A to theBill Gejtsovi priučeni programeri nisu u stanju da naprave!![]()
![]()
![]()
Hmm... ALI, ako se pisci BIOS-a i MemTesta86 ne mogu da dogovore oko elemnentarnih stvari, hoće li to pisci OS-a znati? Ko će na kraju da odluči na kojoj brzini treba da radi ta HEBENA memorija?Ovo tvoje nema veze sa OS ... ne troluj svoju temu bzv.
Ostaces sam ovde![]()
s obzirom na zastarelost programa za test on njega vidi kao tu brzinu pošto mu je praktično dupliran protok na memorijskoj magistrali , pisac programa nije predvideo testiranje modula za dual chanell mod , inače postoje i ddr2 memorije koje se vrte na 1333 mhz ali su se retko nalazile u prodaji jer većina matičnih ploča nikada nije podržavala tu brzinu , realnih 1066mhz je funkcionisalo na pojedinim pločama sa intelovim procesorimaddr 3 radi na 1600mhz
Ovo njegovo moze max na 800mhz ... dual chanell ne znaci dupliranje brzine ...
SVAKA matična ploča posle tri neuspešna podizanja iliti učitavanja BIOS-a vraća podešavanja na default vrednosti. Takođe isto se postiže i sa vađenjem baterija CR2032 sa matične ploče ilitiu spajanjem jumpera na matičnoj ploči i resetovanjem istih.To je posebna tema. BIOS obično radi sa minimalnim parametrima dok se ne instaliraju drajveri? Inače ti više nikada ne bi mogao dići sistem kojega si previše 'apklokao'
Ma pisao sam mu to ali fosil je tvrdoglavi Bosanac...kune se u tu verziju koja ima 15 godina..s obzirom na zastarelost programa za test on njega vidi kao tu brzinu pošto mu je praktično dupliran protok na memorijskoj magistrali , pisac programa nije predvideo testiranje modula za dual chanell mod , inače postoje i ddr2 memorije koje se vrte na 1333 mhz ali su se retko nalazile u prodaji jer većina matičnih ploča nikada nije podržavala tu brzinu , realnih 1066mhz je funkcionisalo na pojedinim pločama sa intelovim procesorima
Mislim da he hteo da to reši to bi već uradio...SVAKA matična ploča posle tri neuspešna podizanja iliti učitavanja BIOS-a vraća podešavanja na default vrednosti. Takođe isto se postiže i sa vađenjem baterija CR2032 sa matične ploče ilitiu spajanjem jumpera na matičnoj ploči i resetovanjem istih.
Svaka novija matična ploča (ne starija od 5 godina) ima rezervni BIOS u čipu , koji omogućava čak i posle flešovanja vraćanje na stariju verziju BIOS-a.
Svi noviji "dummi" biosi tzv H2O se mogu direktno flešovati sa usb-a.
Kada si navalo, išao sam flešnuti BIOS i eto, vidi šta sam dobio! Programeri svako malo nešto kenjuckaju! I kako se priučeni korisnik neće ukenjati kada ovako nešto pročita!?Mislim da he hteo da to reši to bi već uradio...
Pisao je već da se plaši da flesuje BIOS...a tek laptop da otvara ?!
Možda misli da mu je u garanciji i posle 10 godina
Lakše mu je prvo da resetuje vrednosti u bios-u na default ako već i nije...
I onda drhtavim prstimaKada si navalo, išao sam flešnuti BIOS i eto, vidi šta sam dobio! Programeri svako malo nešto kenjuckaju! I kako se priučeni korisnik neće ukenjati kada ovako nešto pročita!?
Pogledajte prilog 643408
Flesh biosa iz sistema, skip.Kada si navalo, išao sam flešnuti BIOS i eto, vidi šta sam dobio! Programeri svako malo nešto kenjuckaju! I kako se priučeni korisnik neće ukenjati kada ovako nešto pročita!?
Pogledajte prilog 643408
Pa jel taj installer predviđen da radi na w10I onda drhtavim prstimarestartam i molim Boga da mi nije shebao BIOS! Za divno čudo zboota sistem, idem PONOVO probati i ugledam 'čudo'! Majmun je ipak flešnuo BIOS na A17 tokom restarta! Win10 Pro se tako sporo gasi i restarta na tom starom kršu da nisam ni primetio da je u međuvremenu to obavio!
Pogledajte prilog 643409
Nagazio si na minu!Flesh biosa iz sistema, skip.
Strasno neznanje.
A čija je to 'briga' ako priučeni korisnik pokuša da pokrene 'nekompatibilnu' aplikaciju za taj sistem? Recimo 'BUKVASTO', Linux aplikaciju na Windblowsima ili obrnuto? A onda možemo da idemo i na podvarijante Majkrosoftovih poluproizvoda!?Pa jel taj installer predviđen da radi na w10
Uvek upgrade radim iz bios-a , turis na usb-u file i nema greške prilikom upgrade-a.
Ko je napravio taj laptop i partneri...Mucni malo tom glavom, nije ti MS kriv.A čija je to 'briga' ako priučeni korisnik pokuša da pokrene 'nekompatibilnu' aplikaciju za taj sistem? Recimo 'BUKVASTO', Linux aplikaciju na Windblowsima ili obrnuto? A onda možemo da idemo i na podvarijante Majkrosoftovih poluproizvoda!?![]()
Ako ne znas ima ko zna.Nagazio si na minu!Pijani, napušeni, priučeni i nesposobni programeri naprave opciju flešanja BIOS-a iz sistema, a onda one jadnike koji to tako urade popljuju da su debili i neznalice!
Osim toga, pa za koga je NAMENJENO ti flešanje iz sistema, ako NE za priučene korisnike?![]()
![]()
![]()
A kakve veze ima DELL sa pitanjem kompatibilnosti sistemskih BIOS-flesh aplikacija sa theBill Gejtsovim podvarijantama poluproizvoda koji nisu međusobno kompatibilni? DELL na svojim stranicama za hrpu 'obsolete' proizvoda navodi da NEMA podršku za razne TheBill-ove 'urnebesne i revolucinoarne' napretke!Ko je napravio taj laptop i partneri...Mucni malo tom glavom, nije ti MS kriv.
Ima ko zna ovo: "za koga je NAMENJENO ti flešanje iz sistema, ako NE za priučene korisnike?"??????Ako ne znas ima ko zna.
jel ti i dalje nije jasno da nije problem u winu ili ces pisati jos dva dana sam sebiA kakve veze ima DELL sa pitanjem kompatibilnosti sistemskih BIOS-flesh aplikacija sa theBill Gejtsovim podvarijantama poluproizvoda koji nisu međusobno kompatibilni? DELL na svojim stranicama za hrpu 'obsolete' proizvoda navodi da NEMA podršku za razne TheBill-ove 'urnebesne i revolucinoarne' napretke!
Ti izaberi uvek laksu metodu haha.Ima ko zna ovo: "za koga je NAMENJENO ti flešanje iz sistema, ako NE za priučene korisnike?"??????