Brzina otvaranja

• Začetnik teme Začetnik teme clan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

clan

Primećen član
Poruka
514
Zanima me sta je najvaznije za sto brze otvaranje programa npr kada kliknem da otvorim browser recimo operu sta je najvaznije da bi se sto brze otvorio browser - brzina procesora, brzina rama(266mhz, 400mhz), brzina hard diska(7200rpm,10000rpm) ovo je samo za primer? Neko ce reci sve to ali sta je najvaznije?

ako startujes program a njega nema u kesu (tj memoriji) onda je vreme pristupa hdda najbitnije.... za vecinu danasnjih je oko 6-9ms s tim sto fragmentacija moze bas da podigne to vreme...

a ako jeste u cacheu onda se "momentalno" otvara bilo koji program

d1:
ako startujes program a njega nema u kesu (tj memoriji) onda je vreme pristupa hdda najbitnije.... za vecinu danasnjih je oko 6-9ms s tim sto fragmentacija moze bas da podigne to vreme...

a ako jeste u cacheu onda se "momentalno" otvara bilo koji program

Da i ja sam pretpostavljao da je hard disk i mislio na to dok ga nema u memoriji (program).

Mada kada ga ima u cacheu mislim da je onda vazan i procesor i ram - brzina.

clan:
Zanima me sta je najvaznije za sto brze otvaranje programa npr kada kliknem da otvorim browser recimo operu sta je najvaznije da bi se sto brze otvorio browser - brzina procesora, brzina rama(266mhz, 400mhz), brzina hard diska(7200rpm,10000rpm) ovo je samo za primer? Neko ce reci sve to ali sta je najvaznije?

Kada si na Netu bitan ti je modem i telefonska veza ako se preko dial up-a!

Back