Brzina na magistralnom putu

100km/h su takozvane "brze saobraćajnice", ima ih i kod nas. Ovaj sad od Lajkovca do Valjeva će biti takav.
Ne.
Pricas o cuvenom znaku za motoput koji nigde u Srbiji nisam video. :D

%D0%9C%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BF%D1%83%D1%82.png

U Rumuniji je tu dozvoljeno 130.

Poslednja izmena:
Nije mi jasno sto njega ne stave na putu Zemun Pancevo preko mosta..Kapiram da ne moze kao autoput zbog malog razmaka izmedju saobracajnica ali zasto onda ne dozvole 100 kad vec po zakonu to moze a put je u tri trake u jednom smeru.
Ono vozis 80 i uspavas se.... A pricaju mi da je do skoro bilo 50 tamo ogranicenje.

Kad sam vozio po Rumuniji video sam da je tamo dozvoljena brzina na magistralnom putu 100km/h
U Madjarskoj je bilo ako se dobro secam 90.

Zasto kod nas drze 80?
Meni je ovo Rumunsko bas super.

Просечна старост популације у Србији је 10 година веча од старости Румунске а двадесет година од старости Маџарске популације

те следствено је и отален разлка у спеед лимит на магистрали јербо популација претрћава или вози механ'зацију и Србска је најспорија

у вршењу те саобраћајне ситуације

Kad sam vozio po Rumuniji video sam da je tamo dozvoljena brzina na magistralnom putu 100km/h
U Madjarskoj je bilo ako se dobro secam 90.

Zasto kod nas drze 80?
Meni je ovo Rumunsko bas super.

U vecini zemalja EU je dozvoljeno do 90 km/h van naselja.

U Srbiji je to 80 jer su saobraćajnice projektovane po propisima koji su to ogranicavali na 80 km/h. Zbog bezbdnosti ne mogu tek tako da podignu ogranicenje. Za to je neophodna rekonstrukcija cele putne mreze kako bi mogli da podignu to za jos 10 km/h.
Uz to, prosecan automobil u Srbiji je punoletan a dobrim delom ni on nije bezbedan da se vozi brze od 80 km/h.
Zastava 101 na 80 ljulja po pravom putu a takvih vozila ima jos uvek dosta na putevima.

Nije mi jasno sto njega ne stave na putu Zemun Pancevo preko mosta..Kapiram da ne moze kao autoput zbog malog razmaka izmedju saobracajnica ali zasto onda ne dozvole 100 kad vec po zakonu to moze a put je u tri trake u jednom smeru.
Ono vozis 80 i uspavas se.... A pricaju mi da je do skoro bilo 50 tamo ogranicenje.
Jeste,do skoro je bilo ogranicenje 50.Nisu dali oni iz instituta da se brzina podigne na realnih 80 zato sto nije bilo bankine izmedju dva smera,pa su sad to ispravili.
Snowtrooper je najbolje objasnio...

Back