Brzi ADSL sa IPTV-om (više ne)

velja92

Početnik
Poruka
15
E ovako... Jako sam iznerviran, izvinite ako zvučim nadrndan ili tako nešto (imam velikog razloga da budem)...
Imam Telekom ADSL 2 MBit/s. Pre oko pola godine sam uzeo IPTV i tada mi se brzina interneta povećala na 8 Mbit/s (kada ne radi TV, ako je upaljen IPTV, onda je radio oko 3 Mbit/s). Onda sam uzeo IPTV za još jedan televizor i internet mi je poleteo na 11.5 Mbit/s. Ali je IPTV imao neke smetnje, često je seckala slika ako sam ja na internetu u isto vreme kada radi TV, i ćala me je smarao da prijavim smetnju (a mene je bolelo uvo, jer kome treba TV kad imaš net koji downloaduje film od 800 MB za 10 minuta)... Sad kad sam prijavio, sredili su IPTV da radi kako treba (valjda), ali mi se internet vratio na 2 Mbit/s...
Zanima me da li je još nekom internet bio brži otkako su uzeli IPTV (pošto moraju da povećaju protok na modemu da bi IPTV radio kako treba), i da li postoji neki način da ih prevarim da mi opet vrate net na onu ludu brzinu, ili sam nekako da izvršim neka podešavanja da sa porta 2 i 3 (u koje se uključuju IPTV-ovi) prebacim protok na portove 1 i 4 (na koje se priključuje komp).

kako?
pa u ns svi imaju minimalni protok 2 mbit/s??
kablovska sbb vec mesecima unazad daje kao minimalan protok 4 mbit/s

a o ostalim da ne pricam...........

inace, iptv sam otkazao, prvenstveno iz razloga da se moze istovremeno na vise tv-a gledati samo jedan program...
neprakticno.........

Back