a bre Milun
Buduća legenda
- Poruka
- 27.451
pa nisi tako reko.Se zahebavaš?
Neto je 150.000
Porezi i doprinosi su oko 96.000
Bruto plata je otprilike 246.000
pa nisi tako reko.Se zahebavaš?
Neto je 150.000
Nego kako?pa nisi tako reko.
Neto je neto, bruto je bruto, bar kod mene.Na neto platu od 150,000 dinara platio si poreze i doprinose u iznosu od otprilike 96,000 dinara.
Nije 96000, negde 50% od neto... dakle ako je plata 150000, porezi i doprinosi su 75000, dakle bruto je 225000Se zahebavaš?
Neto je 150.000
Odakle ti to?Nije 96000, negde 50% od neto... dakle ako je plata 150000, porezi i doprinosi su 75000, dakle bruto je 225000
Platjam, pa znam.Odakle ti to?
Teško.Platjam, pa znam.
Chuj imam izvode kolko je platjano, oko 50% na *neto*. Kad bi bilo 50% na brutoTeško.
Ja sam naveo cifre za firme, prevideo da je on praktično frilenser.
Ali, čak i kao frilenser ne dolaziš na cifru koju si ti naveo, ni po jednom od sadašnja 2 modela.
Kao frilenser plaćaš oko 23% na bruto zaradu (od 200.000) na ime poreza i doprinosa.
Znači, po povoljnijem modelu bi bruto zarada bila 200.000 mesečno, to daje 154.000 neto.
Ala se gadjamo brojkama, 8 sati/dan - 160$/dan 22radna dana u mesecu, 3500$ mesecno... Nadji mi gde mogu kao dostavljac toliko da zaradim I evo dobicws svaki mesec od mene 500$10$ nije realno jer ti je bolje da radis kao dostavljac zaradices duplo vise mozga bez....
Ako je radni dan 8 sati x 10$ kako si stigao do 160$ dnevno?Ala se gadjamo brojkama, 8 sati/dan - 160$/dan 22radna dana u mesecu, 3500$ mesecno... Nadji mi gde mogu kao dostavljac toliko da zaradim I evo dobicws svaki mesec od mene 500$
A da pogledas sta sam citirao. Kada napises da radis kao dostavljac zaradices duplo vise veoma lako sam dosao do toga, 2x vise od 10$ je 20$, dakle jos jednom 20$*8=160$ zar neAko je radni dan 8 sati x 10$ kako si stigao do 160$ dnevno?
Naišao sam na oglas gde traže junior web developera sa preko godinu dana iskustva, sad u anketi postoji pitanje koliko bi očekivali bruto platu u dolarima po satu pošto se očekuje od mene da sam plaćam sve poreze, zdravstveno i ostale troškove. Kolika je realna cena za tu poziciju? Da li je 10 dolara premalo ili previše? Sve se cimam da im ne tresnem previsoku cenu pa da me odmah odbiju...
Pa malo se informisi sam koliko su plate dostavljaca. Mogu da zarade do 2000e sa sve placenim doprinosima.A da pogledas sta sam citirao. Kada napises da radis kao dostavljac zaradices duplo vise veoma lako sam dosao do toga, 2x vise od 10$ je 20$, dakle jos jednom 20$*8=160$ zar ne
To tje videti na intervju-u, obichno sami kazhu koliko nude, a nashi pitaju kolko trazhish25 je minimum.
Ako budes trazio manje od toga, nece da te shvate za ozbiljno.
To tje videti na intervju-u, obichno sami kazhu koliko nude, a nashi pitaju kolko trazhish![]()
imam dva za redom, sutra, pa u ponedeljak, menjam posaoNe znam. Nisam imao intervju jako dugo 😁
imam dva za redom, sutra, pa u ponedeljak, menjam posao![]()
Vrslo dobro znam koliko su, dakle hajde opet, pise 2x vise to znaci 3500$, da je tako svako bi radio dostavu a ne njakao za 500ePa malo se informisi sam koliko su plate dostavljaca. Mogu da zarade do 2000e sa sve placenim doprinosima.
Kad radis za 10e po satu bruto to ti je oko 1700$ mesecno - izdaci
ostane ti oko 1000$
Fora je u tome shto IT kad radish u Srbiji, plata je od 600 do 1700 evra. Preko toga, mozhesh da zaradishVrslo dobro znam koliko su, dakle hajde opet, pise 2x vise to znaci 3500$, da je tako svako bi radio dostavu a ne njakao za 500e
Sve je to ok, ja govorim o tome da se ovde iznosi podatak da dostavljac zaradjuje 160$/dan. Zato I kazem, da je tako svako bi se gurao da radi dostavu a ne njakao za prosek od 500-600eFora je u tome shto IT kad radish u Srbiji, plata je od 600 do 1700 evra. Preko toga, mozhesh da zaradish
kratkorochno... uz neke godine stazha i povishicu, to je moje iskustvo. No imash firmi koje kao
nude 300k dinara, pa kad dodje kriza otpuste njih pola... dakle, jedino za abroad firmu
da radish za 4000+ dolara, jer bi inache morali minimum duplo da plate domatjeg,
otud i taj outsoursing indusa i nas boranije toliki, daju nam najgore poslove, koji
tamo niko netje da radi...
Dostavljach, chek da proverim kolko imaj u wolt i glovo...Sve je to ok, ja govorim o tome da se ovde iznosi podatak da dostavljac zaradjuje 160$/dan. Zato I kazem, da je tako svako bi se gurao da radi dostavu a ne njakao za prosek od 500-600e
Nemoj da lupetas.Sve je to ok, ja govorim o tome da se ovde iznosi podatak da dostavljac zaradjuje 160$/dan. Zato I kazem, da je tako svako bi se gurao da radi dostavu a ne njakao za prosek od 500-600e
Nemoj da lupetas.
To su tvoje glupe racunice bez odbijanja poreza, doprinosa.
+ Dostavljaci imaju dodatno i baksis.
Fora je sa svime, recimo konobari imaju malu platu, ali uz bakshish izvuku vishe nego duplo od toga...A baksis se ne oporezuje i ne idu doprinosi na njega![]()
A gde sam ja to napisao?Chuj imam izvode kolko je platjano, oko 50% na *neto*. Kad bi bilo 50% na bruto
to bi bilo mnogo... loshe si to napisao...
Nije.a izrachunaj lepo koliko je % 75000
na 225000 bruto, to je tachno 33% ili tretjina. Toliki je porez.