Bruto cena rada po satu

ves.bole

Poznat
Poruka
8.137
Platjam, pa znam.
Teško.
Ja sam naveo cifre za firme, prevideo da je on praktično frilenser.
Ali, čak i kao frilenser ne dolaziš na cifru koju si ti naveo, ni po jednom od sadašnja 2 modela.
Kao frilenser plaćaš oko 23% na bruto zaradu (od 200.000) na ime poreza i doprinosa.
Znači, po povoljnijem modelu bi bruto zarada bila 200.000 mesečno, to daje 154.000 neto.

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
42.669
Teško.
Ja sam naveo cifre za firme, prevideo da je on praktično frilenser.
Ali, čak i kao frilenser ne dolaziš na cifru koju si ti naveo, ni po jednom od sadašnja 2 modela.
Kao frilenser plaćaš oko 23% na bruto zaradu (od 200.000) na ime poreza i doprinosa.
Znači, po povoljnijem modelu bi bruto zarada bila 200.000 mesečno, to daje 154.000 neto.
Chuj imam izvode kolko je platjano, oko 50% na *neto*. Kad bi bilo 50% na bruto
to bi bilo mnogo... loshe si to napisao... a izrachunaj lepo koliko je % 75000
na 225000 bruto, to je tachno 33% ili tretjina. Toliki je porez.

Frederick_

Ističe se
Poruka
2.937
Naišao sam na oglas gde traže junior web developera sa preko godinu dana iskustva, sad u anketi postoji pitanje koliko bi očekivali bruto platu u dolarima po satu pošto se očekuje od mene da sam plaćam sve poreze, zdravstveno i ostale troškove. Kolika je realna cena za tu poziciju? Da li je 10 dolara premalo ili previše? Sve se cimam da im ne tresnem previsoku cenu pa da me odmah odbiju...

25 je minimum.
Ako budes trazio manje od toga, nece da te shvate za ozbiljno.

Nona2

Iskusan
Poruka
6.357
A da pogledas sta sam citirao. Kada napises da radis kao dostavljac zaradices duplo vise veoma lako sam dosao do toga, 2x vise od 10$ je 20$, dakle jos jednom 20$*8=160$ zar ne
Pa malo se informisi sam koliko su plate dostavljaca. Mogu da zarade do 2000e sa sve placenim doprinosima.

Kad radis za 10e po satu bruto to ti je oko 1700$ mesecno - izdaci
ostane ti oko 1000$

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
42.669
Vrslo dobro znam koliko su, dakle hajde opet, pise 2x vise to znaci 3500$, da je tako svako bi radio dostavu a ne njakao za 500e
Fora je u tome shto IT kad radish u Srbiji, plata je od 600 do 1700 evra. Preko toga, mozhesh da zaradish
kratkorochno... uz neke godine stazha i povishicu, to je moje iskustvo. No imash firmi koje kao
nude 300k dinara, pa kad dodje kriza otpuste njih pola... dakle, jedino za abroad firmu
da radish za 4000+ dolara, jer bi inache morali minimum duplo da plate domatjeg,
otud i taj outsoursing indusa i nas boranije toliki, daju nam najgore poslove, koji
tamo niko netje da radi...

markons82

Elita
Poruka
19.570
Fora je u tome shto IT kad radish u Srbiji, plata je od 600 do 1700 evra. Preko toga, mozhesh da zaradish
kratkorochno... uz neke godine stazha i povishicu, to je moje iskustvo. No imash firmi koje kao
nude 300k dinara, pa kad dodje kriza otpuste njih pola... dakle, jedino za abroad firmu
da radish za 4000+ dolara, jer bi inache morali minimum duplo da plate domatjeg,
otud i taj outsoursing indusa i nas boranije toliki, daju nam najgore poslove, koji
tamo niko netje da radi...
Sve je to ok, ja govorim o tome da se ovde iznosi podatak da dostavljac zaradjuje 160$/dan. Zato I kazem, da je tako svako bi se gurao da radi dostavu a ne njakao za prosek od 500-600e

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
42.669
Sve je to ok, ja govorim o tome da se ovde iznosi podatak da dostavljac zaradjuje 160$/dan. Zato I kazem, da je tako svako bi se gurao da radi dostavu a ne njakao za prosek od 500-600e
Dostavljach, chek da proverim kolko imaj u wolt i glovo...
evo prvi hit na google:
Tržište dostave u našoj zemlji sve više se razvija, zbog čega se na svakodnevnom nivou mogu videti stotine oglasa za posao dostavljača, koji najčešće nude uslove rada za poželeti – fleksibilno i samostalno organizovanje radnog vremena, plata i do 2.000 evra – reklo bi se mnogo novca uz malo muke.

Ipak, uslovi u kojima rade radnici u dostavljačkim firmama daleko su od savršenih. Iako je zarada često visoka, odsustvo sigurnosti i prepuštenost sebi samima, bez ikakve organizacije ili firme koje štite njihova prava i garantuju im zaštitu, odabir ovog posla je mač sa dve oštrice, gde se bira između sigurnog radnog mesta i onog u kome je zarada velika, ali je posao prepun opasnosti.
Moj komentar: ne postoji sigurno radno mesto u Srbiji gde je tolika plata, osim ako nisi funkcioner SNS:a ;p

ves.bole

Poznat
Poruka
8.137
Chuj imam izvode kolko je platjano, oko 50% na *neto*. Kad bi bilo 50% na bruto
to bi bilo mnogo... loshe si to napisao...
A gde sam ja to napisao?
Ja sam napisao da frilenseri po povoljnijem modelu (povoljniji za bruto iznos plate od 200.000), plaćaju oko 24% na bruto.
To važi za 2023.

a izrachunaj lepo koliko je % 75000
na 225000 bruto, to je tachno 33% ili tretjina. Toliki je porez.
Nije.
Msm, računica ti je tačna ali se ne gađa sa našim propisima.