Brus Springstin (Bruce Springsteen)

Lada

Legenda
Poruka
52.216
Bruce Frederick Joseph Springsteen (rođen 23. septembra 1949.), američki rock pevač, kantautor i gitarist. Springstin je često snimao i odlazio na turneje s E Street Bandom, te kao solo muzičar i s drugim muzičarima.

Tokom karijere, Springstin je osvojio 15 Grammija, Oscara, primljen je u Rock and Roll Kuću slavnih, te zaradio veliki broj obožavatelja. Njegovi najpoznatiji albumi, kao što su Born to Run i Born in the U.S.A., dokazuju njegovu veštinu pronalaska nečega velikog u svakodnevnim tegobama.

bruce-springsteen-born-in-the-usa.jpg


Vaši komentari i audio/video prilozi su dobrodošli!

Pogledajte ostatak serije umetnika ovde (kliknite na link ispod)
https://forum.krstarica.com/tags/zivot-i-rad/
 
Poslednja izmena od moderatora:

Bruce Springsteen - Letter To You
Brus Springstin i I strit bend nastupili su 2009. u poluvremenu Superboula. Ovo iskustvo bilo je toliko inspirativno da je odlučio da piše o tome. Tokom narednih sedam godina posvetio se ispisivanju priče o svom životu, unoseći u nju iskrenost, humor i posebnost, kojima odišu i njegove pesme.

On opisuje odrastanje u katoličkoj sredini gradića Frihold u Nju Džerziju, sazrevanje uz poeziju, opasnosti i mračne misli koje su ispunjavale njegovu maštu, sve do trenutka koji on naziva „Veliki prasak“, kada je video prvi nastup Elvisa Preslija u emisiji Eda Salivena. Priseća se svog poriva da postane muzičar, klupske scene Nju Džerzija i uspona I strit benda. Razoružavajuće iskreno, Springstin prvi put saopštava priču o ličnim mukama koje su nadahnule njegova najbolja ostvarenja i pokazuje nam zašto pesma „Born to Run“ otkriva više nego što smo to ranije mislili.

Mnogo više od ispovesti legendarne rok zvezde, ovo je knjiga za svakoga ko je ikad poželeo da se krsti u svetoj vodi rokenrola. Bar u dva segmenta zalazi dublje od mnogih drugih pisaca memoara. Prvi je odnos sa problematičnim ocem i pokušaj izmirenja s njim, a drugi iskreno svedočenje o decenijama borbe sa depresijom i anksioznošću.

„Knjiga je poput Springstinovog koncerta: duga, ekstatična, iscrpna, prepuna uspona i padova.“ The New York Times

„U ovim podsticajnim sećanjima, Bos skida zavesu sa mašinerije koja stvara mitove… Tu su zanimljivi likovi, neprijatni detalji i poenta nakon svake kulminacije u priči.“ The Los Angeles Review of Books''

born_to_run-brus_springstin_v.jpg
 

Back
Top