Bruh,kilaPomoc.

Kari22

Početnik
Poruka
24
Imam pitanje,radi se o mojoj majci.Ima pupcanu kilu,dosta veliku oko 10 centimetara.E sad ona ima dosta lose zivce i deblja je zena.Bili u bolnici,doktor je samo pogledao i rekao da se to ne moze operisati,ne mogu je uspavati,treba da je seku 20 centimetara,komplikovano....pozivece ona s tim jos koju godinu.Kako to moze neko reci?I to lekar?!Moje pitanje je dali je stvarno tako ili ima neka druga vrsta operacije koja je izvodljiva,uprkos slabim zivcima i gojaznosti?Mislim meni je nemoguce da prihvatim da ne moze da se operise i cekamo kada ce se dogoditi najgore....
Hvala unapred.

Imam pitanje,radi se o mojoj majci.Ima pupcanu kilu,dosta veliku oko 10 centimetara.E sad ona ima dosta lose zivce i deblja je zena.Bili u bolnici,doktor je samo pogledao i rekao da se to ne moze operisati,ne mogu je uspavati,treba da je seku 20 centimetara,komplikovano....pozivece ona s tim jos koju godinu.Kako to moze neko reci?I to lekar?!Moje pitanje je dali je stvarno tako ili ima neka druga vrsta operacije koja je izvodljiva,uprkos slabim zivcima i gojaznosti?Mislim meni je nemoguce da prihvatim da ne moze da se operise i cekamo kada ce se dogoditi najgore....
Hvala unapred.

Ako je kila oko 10 cm mala je verovatnoca da ce se dogoditi najgore,nema nacina da se intervencija obavi bez anestezije ili nekom drugom operacijom.

Hvala unapred.
Koliko majka ima godina, to je glavno pitanje (koje svi izostave iz nekog razloga)?

Ove godine ce napuniti 56.
Ukoliko je majka preterano gojazna, bilo bi vrlo rizično da uđe u opštu anesteziju. Međutim, nije stara, i vrlo su male šanse da nije podesna za operaciju (ne mogu da tvrdim, svakako, pošto je nisam video). Preporučujem da porazgovarate sa anestezilogom, koji bi Vam dao smernice kojima biste se vodili, pa potom da konsultujete nutricionistu.
Međutim, mislim da je najbolje da potražite mišljenje drugog hirurga (jer, ovo što ste naveli, uz sve moguće poštovanje prema kolegi, jeste nešto za šta se u normalnim državama odgovara - o profesionalnosti je najbolje da ne govorim).

Sve najbolje, i pozdrav!

Moze li kila da se vidi ultrazvukom?- Jer, moja mama je napipala nesto iznad pupka a ispod zeluca, doktor opste prakse rekao da ide na ultrazvuk, malopre smo se vratile kuci, ali, kile nema na snimku, jos je ta doktorka ili ko vec, rekla da mam ima malo peska u bubrezima:eek::eek::eek::eek:
Da li ima kilu ili ne, kako da se sazna, da li ima pesak ili ne i kako da se sazna?
P.S. A, onda se jos pitaju kako je ministar dao ostavku... ma...

Moze li kila da se vidi ultrazvukom?- Jer, moja mama je napipala nesto iznad pupka a ispod zeluca, doktor opste prakse rekao da ide na ultrazvuk, malopre smo se vratile kuci, ali, kile nema na snimku, jos je ta doktorka ili ko vec, rekla da mam ima malo peska u bubrezima:eek::eek::eek::eek:
Da li ima kilu ili ne, kako da se sazna, da li ima pesak ili ne i kako da se sazna?
P.S. A, onda se jos pitaju kako je ministar dao ostavku... ma...
O kakvoj kili govorite?

Pa, sve to je konfuzno..
Ona ima 42 god, nikada nije bolovala ni od cega, rodila dve cerke..
A, pocela je da se zali da posle obilnijeg obroka ima ispupcenu lopticu iznad pupka, a ispod zeluca..
Otisla kod lekara, lekar rekao pupcana kila, da ide na ultra zvuk- ona otisla, tamo nije pronadjena kila, pronadjen pesak u bubrezima..
Ona otisla ponovo kod lekara opste prakse, on rekao da nema nikakve terapije, a ako je zaboli, da se javi..
Ja pitam- kako je moguce da lekar rukama opipa i kaze sta je, a ultrazvuk ne pokaze kilu, nego nesto drugo?
I drugo pitanje- sta dalje?

Back