Brufen i alergija

Zasto je glupo pitanje?
Svaki lek moze dati alergijsku manifestaciju ali pre nego sto se za to osudi odredjeni preparat treba se ipak pozabaviti time da li se taj lek prvi put koristi, tesko da ce lek koji ste koristili vise puta da ne kazem godina dati alergiju, pa se razmatra da li je unosen u organizam jos neki lek, posebna vrsta hrane...

pa nisam ga uzimala prvi put,ponekad ga uzmem kad dobijem menstruaciju zbog bolova(danas sam popila jedan).Pre toga sam pila caj sa mlekom....ne znam koliko je to moglo uticati.InaCE ko dete sam imala astmu ali se ona(po lekarima)u pubertetu povukla.Ali inace sam alergicna na kucnu prasinu.......nisam alergicna na lekove ali u zadnje vreme sam primetila da npr na neke antibiotike imam reakcije...uglavnom povracanje.Ali skorasnji alergo test nista nije pokazao......

wild_child:
Mozda je ovo malo glupo pitanje ali da li je moguce dobiti alergijsku reakciju na brufen(otezano disanje i osip po telu)?

Pitaje nije glupo! velika je vjerovatnoća da poseduješ alergiju na brufen! ta vrsta alergije uopće nije retka. samo vodi računa o tome da alergija na brufen nosi sa sobom i alergiju na aspirin, flugalin i većinu antireumatika(ne i oksikame)
Pozdrav, dipl.ph.spec analiticar

analiticar:
wild_child:
Mozda je ovo malo glupo pitanje ali da li je moguce dobiti alergijsku reakciju na brufen(otezano disanje i osip po telu)?

Pitaje nije glupo! velika je vjerovatnoća da poseduješ alergiju na brufen! ta vrsta alergije uopće nije retka. samo vodi računa o tome da alergija na brufen nosi sa sobom i alergiju na aspirin, flugalin i većinu antireumatika(ne i oksikame)
Pozdrav, dipl.ph.spec analiticar

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Hvala svima

Back