Ne moze ovde nikakav Tramp ili nikakva Evropa da menja nasu sluzbu i njenu moc...To je iskljucivo nasa stvar... A nasa sluzba je sve u ovoj drzavi i u ovom trenutku sluzi odbrani vlasti i kroji nasu politiku...Doduse, sve je to i uz podrsku naroda...Nasa politika je tacno onakva kakvu narod zeli.... Sto se tice krize u Evropi ili Nemackoj, ona nije nesto sto se ne desava, desava se kroz vekove uvek i naravno da ce proci dekada ili dve i Nemacka ce se vratiti na svoj kolosek, a sa njom i Evropa...To su neminovnosti...
Ljudi se juce rode i misle da istorija pocinje od njih, a pogledajte samo gde je Evropa bila u devetnaestom veku, a gde Balkan...Kada je Vuk isao sa knjigom pod ruku u Bec da opismeni jedan narod seljaka(ovo ne govorim sa nipodastavalnjem), tamo su vec procitali Kanta... Prosla je Evropa humanizam i renesansu mnogo pre toga...Univerziteti su tamo postojali kada se prva nasa drzava ovde formirala u srednjem veku.....Rudarstvo se izucavalo na tim univerzitetima u sedamnaestom veku, rudnici su radili na najsavremeniji nacin toga doba, a kod nas ne..A onda u dvadesetom veku su prirodno stigli dotle da proizvode najsofisticiraniju mogucu tehnologiju...To su zasluzili vremenom... I ne mozemo ocekivati da ce oni danas otvarati rudnike i praviti struju sagorevajuci ugalj kao mi... A kod nas se radjaju generacije koje u svemu tome vide nekakvu nepravdu, skolovani ljudi debatuju u medijima i u svemu tome vide neku nepravdu...Mi smo totalno nerealni i ne primecujemo sopstvene koristi od tog sveta, samo vidimo da je nepravedno to sto su ispred...Cak smatramo da su tamo, zato sto nas kradu...Mi dakle proizvodimo za nas, a imamo cak i za njih...