Број жртава новог грипа у САД премашио прогнозе!

ludishinter

Domaćin
Poruka
4.191
Једанаесторо деце умрло прошле недеље у САД од новог грипа, што је неуобичајено велики број у односу на почетак сезоне грипа, саопштила Америчка епидемиолошка служба. Врхунац епидемије очекује се у јануару и фебруару.

Вирус новог грипа све више се шири по северној хемисфери. Америчка епидемиолошка служба је саопштила да је прошле недеље у Сједињеним Америчким Државама од новог грипа умрло једанаесторо деце.

Здравствени радници у Америци суочавају се са много више посла. Светска здравствена организација је саопштила да се врхунац епидемије очекује у јануару и фебруару.

Пред болницама и амбулантама у САД све су дужи редови оних који чекају на вакцинацију против новог грипа. Број деце, која су последњих дана подлегла вирусу Х1Н1, неуобичајено је велики у односу на раније почетке сезоне грипа.

У Америци је од априла, када је вирус новог грипа откривен, од те болести умрло 86 деце.

Пред неким болницама подигнути су шатори у којима лекари постављају дијагнозу зараженима вирусом, без контаката са осталим пацијентима и особљем.

Званичници су саопштили да ће до краја месеца Сједињеним Државама бити испоручено 30 милиона доза вакцине против грипа, а не 40 милиона како се очекивало.

Из Центра за контролу и превенцију болести САД су рекли да добијају вакцине сваког дана и да би волели да их има више.

Додатне количине вакцине у Сједињеним Државама очекују се у децембру.

Људи из државе Мериленд покушавају већ сада да сачекају ред како би на време добили вакцину.

И без пандемије, лекари су заузети више него икада. Стрес који погађа медицинско особље, може бити узрок лекарске грешке.

Др Мајкл Остерхолм из Минесоте каже да ће бити тешко спровести брзу и систематску вакцинацију, и из тих разлога препоручује да људи наредних недеља превентивно побољшају свој имунитет.

Светска здравствена организација је саопштила да већина људи који се заразе вирусом новог грипа, оболе од блажег облика те болести.

Док неки оклевају да приме вакцину, стручњаци упозоравају да опасност од невакцинације против новог грипа надмашује све опасности од вакцинације

http://www.rts.rs/page/stories/ci/s...тава+новог+грипа+у+САД+премашио+прогнозе.html

Opet Grip?:dontunderstand::dontunderstand:
 
Недовољно вакцина против новог грипа

Залихе вакцина против новог грипа нису довољне за светску популацију, јер су производни капацитети на глобалном нивоу за прављење вакцине ограничени, неадекватни и нису редовно увећавани, саопштила СЗО.
 

Back
Top