Broj poruka učesnika foruma

canavaro

Domaćin
Poruka
4.426
Primećujem da dosta učesnika foruma ima na hiljade, desetine hiljada, čak i stotine hiljada poruka, ali često je taj broj poruka "naguran" na besmislenim temama u "kafanama" poput "cao", "kako je", i slično, ili u temama sa igrama gde je dovoljno da se upiše jedan broj, slovo ili reč, ili se ubaci slika i eto poruke. Nemam ništa protiv da se ljudi druže, chatuju ili igraju forumske igre, ali mislim da takve poruke ne bi trebalo da se ubrajaju u ukupan zbir poruka učesnika. Učestvujem i sam na nekim takvim temama, ali mislim da max. 10% svih mojih poruka dolazi iz igara ili chatovanja.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih smatram da je nepotrebno da se na jednom forumu učesnicima broje poruke koje nisu zaista konstruktivni tekstovi u diskusijama:

Prvo, kao što sam rekao, mnogi učesnici foruma imaju ogroman broj poruka koje su nagomilane u "kafanama" i igrama, što daje lažnu sliku o njihovom doprinosu forumu. Ovo može biti problem ako se reputacija koristi kao merilo nekog kvaliteta ili uticaja na forumu.

Drugo, nepotrebno brojanje poruka može dovesti do spamovanja, što ometa diskusije i odbija nove članove koji žele da se pridruže forumu. Kada se poruke ne broje, članovi su manje motivisani da objavljuju velike količine banalnih poruka, jer to neće doprineti njihovoj reputaciji.

Treće, ako se poruke ne broje, članovi su manje motivisani da objavljuju velike količine besmislenih poruka, što bi moglo dovesti do poboljšanja kvaliteta diskusija na forumu. Umesto da se bave banalnom komunikacijom, članovi bi se više fokusirali na diskusije koje doprinose razvoju foruma.

U celini, smatram da bi ova promena mogla biti korisna za forum i da bi mogla da doprinese poboljšanju kvaliteta diskusija. Čak bih predložio i primenu retroaktivnog brojanja poruka (ako je tehnički izvodljivo, a verujem da jeste). Verovatno bi to kod mnogih članova izazvalo nezadovoljstvo jer bi izgubili reputaciju koju su stekli tokom godina učešća na forumu objavljujući veliki broj nekonstruktivnih poruka, ali bi sa druge strane motivisalo druge učesnike koji konstruktivno učestvuju na forumu u diskusijama, iznose svoje argumente i raspravljaju sa drugim članovima.

Sta drugi ucesnici foruma misle o tome?

Poslednja izmena:
Mislim da nisi primetio/razumeo(ili mi je promakla tvoja opservacija) da kao i u zivotu na forumu
postuju ljudi koji postoje i u realnom zivotu.
Kao takvi postoje JAKO KAVALITETNI LJUDI kao sagovornici, drugari, poznanici, priajtelji, LJUBAVI...
Sa druge strane i oni koje ne bismo nikada na kafu pozvali a kamoli "dobardan" pozeleli.

Ja licno kao krompir kao imenom i prezimenom ZD ne treba da razmisljam o tome.

Ne vidim zašto bi nekog ometalo da kvalitetno diseskutuje na Politici ako neko drugi voli da učestvuje na Igrama bez granica. Svako ide tamo gde mu se sviđa.
Ravnopravnost podforuma mora biti ispoštovana i ne dolazi u obzir da neki budu vrednovani više, a drugi manje. Diskriminacije ne sme da bude.
Naravno.Svako po afinitetima.
Dobro znaš da sam se borila za 'Igre bez granica' kada su bile uklonjene iz 'Novih tema', ali podržavam predlog redukcije okretanja brojača poruka.
Lično, izbegavam da mi se poruke previše povećavaju, bila bih aktivnija na nekim pf
da je drugačije.

Primećujem da dosta učesnika foruma ima na hiljade, desetine hiljada, čak i stotine hiljada poruka, ali često je taj broj poruka "naguran" na besmislenim temama u "kafanama" poput "cao", "kako je", i slično, ili u temama sa igrama gde je dovoljno da se upiše jedan broj, slovo ili reč, ili se ubaci slika i eto poruke. Nemam ništa protiv da se ljudi druže, chatuju ili igraju forumske igre, ali mislim da takve poruke ne bi trebalo da se ubrajaju u ukupan zbir poruka učesnika. Učestvujem i sam na nekim takvim temama, ali mislim da max. 10% svih mojih poruka dolazi iz igara ili chatovanja.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih smatram da je nepotrebno da se na jednom forumu učesnicima broje poruke koje nisu zaista konstruktivni tekstovi u diskusijama:

Prvo, kao što sam rekao, mnogi učesnici foruma imaju ogroman broj poruka koje su nagomilane u "kafanama" i igrama, što daje lažnu sliku o njihovom doprinosu forumu. Ovo može biti problem ako se reputacija koristi kao merilo nekog kvaliteta ili uticaja na forumu.

Drugo, nepotrebno brojanje poruka može dovesti do spamovanja, što ometa diskusije i odbija nove članove koji žele da se pridruže forumu. Kada se poruke ne broje, članovi su manje motivisani da objavljuju velike količine banalnih poruka, jer to neće doprineti njihovoj reputaciji.

Treće, ako se poruke ne broje, članovi su manje motivisani da objavljuju velike količine besmislenih poruka, što bi moglo dovesti do poboljšanja kvaliteta diskusija na forumu. Umesto da se bave banalnom komunikacijom, članovi bi se više fokusirali na diskusije koje doprinose razvoju foruma.

U celini, smatram da bi ova promena mogla biti korisna za forum i da bi mogla da doprinese poboljšanju kvaliteta diskusija. Čak bih predložio i primenu retroaktivnog brojanja poruka (ako je tehnički izvodljivo, a verujem da jeste). Verovatno bi to kod mnogih članova izazvalo nezadovoljstvo jer bi izgubili reputaciju koju su stekli tokom godina učešća na forumu objavljujući veliki broj nekonstruktivnih poruka, ali bi sa druge strane motivisalo druge učesnike koji konstruktivno učestvuju na forumu u diskusijama, iznose svoje argumente i raspravljaju sa drugim članovima.

a što ti je bitno koliko ko ima poruka? takmičiš se? gradiš status?
ko će da odlučuje da li se poruka broji ili ne? kvalitet poruke je subjektivna stvar...svaka poruka nekom znači nekom ne...spam poruka mi na nekim temama znači više od nečijeg odgovora na temu...

a što ti je bitno koliko ko ima poruka? takmičiš se? gradiš status?
ko će da odlučuje da li se poruka broji ili ne? kvalitet poruke je subjektivna stvar...svaka poruka nekom znači nekom ne...spam poruka mi na nekim temama znači više od nečijeg odgovora na temu...
naravno da mi nije bitno, da jeste ucestvovao bi i ja na besmislenim temama i ostavljao besmislene poruke.
kao sto sam rekao, stice se pogresan utisak o reputaciji ucesnika na forumu, gde neko ima nrp. desetine hiljada poruka, a u sustini 99% su bezvredni spam bez ikakve svrhe i smisla.

i ne bi trebalo niko da odlucuje o kvalitetu svake pojedinacne poruke.
jednostavno igre, chatovi, kafane i kratke poruke (krace od nekoliko karaktera) ne bi trebalo da se broje.

naravno da mi nije bitno, da jeste ucestvovao bi i ja na besmislenim temama i ostavljao besmislene poruke.
kao sto sam rekao, stice se pogresan utisak o reputaciji ucesnika na forumu, gde neko ima nrp. desetine hiljada poruka, a u sustini 99% su bezvredni spam bez ikakve svrhe i smisla.

ok namo na koga mislis :lol: i za tog "coveka" ni ja vise nemam lepo misljenje

A nagrada za forumaša sa najviše poruka je najnoviji bmw i gorivo za godinu dana? Čime se zamaraš. :)
Evo ti mojih 20000!

kao sto sam rekao,
Kanavaro Anelka Zidan 🎼🎵🎶🔊 Ne zameri,napisao si...
stice se pogresan utisak o reputaciji ucesnika na forumu,
...reputacije su ukinute - koliko god da sam zelela da ih vrate nisu to hteli - reputacije su postojale te ukinute tj.ne postoje od kad je promenjen izgled foruma na danasnji bez njih....

Podrzavam vraćanje reputacija (takozvanih "repki") nada zadnja umire te eto vraćanje reputacija moze mnogo da pojednostavi komunikaciju na forumu (iskomplikovali su je ovako bez smisla).

i ne bi trebalo niko da odlucuje o kvalitetu svake pojedinacne poruke.
jednostavno igre, chatovi, kafane i kratke poruke (krace od nekoliko karaktera) ne bi trebalo da se broje.
Опусти се. Твој учинак на форуму је и онако скроман па нема потребе да се узбуђујеш.

Kanavaro Anelka Zidan 🎼🎵🎶🔊 Ne zameri,napisao si...

...reputacije su ukinute - koliko god da sam zelela da ih vrate nisu to hteli - reputacije su postojale te ukinute tj.ne postoje od kad je promenjen izgled foruma na danasnji bez njih....

Podrzavam vraćanje reputacija (takozvanih "repki") nada zadnja umire te eto vraćanje reputacija moze mnogo da pojednostavi komunikaciju na forumu (iskomplikovali su je ovako bez smisla).
mozda sam se pogresno izrazio...
mislio sam na status, "buduca legendo" :lol:

Опусти се. Твој учинак на форуму је и онако скроман па нема потребе да се узбуђујеш.
pa pazi, ni meni se ne svidjaju tvoji stavovi i to sto pises po forumu, ali eto za tebe ne mogu da kazem da pises banalne poruke!
besmislene svakako, ali ti se bar potrudis da argumentujes neboloze koje ovde pises, tako da se na tebe u sustini ne odnosi...

pa pazi, ni meni se ne svidjaju tvoji stavovi i to sto pises po forumu, ali eto za tebe ne mogu da kazem da pises banalne poruke!
besmislene svakako, ali ti se bar potrudis da argumentujes neboloze koje ovde pises, tako da se na tebe u sustini ne odnosi...
Наравно, све што није прозападно за тебе су небулозе. Оно, човек без става, задојен јефтином пропагандом (само да је дробина пуна).
Колико је таквих овде?!

mozda sam se pogresno izrazio...
Reputacija je kad se klikne sa leve strane poruke te napise kratak komentar koji vidi taj / ta kome se piše.
mislio sam na status, "buduca legendo" :lol:
Ne trebam na forumu da postavljam privatne informacije (ni o kretanju ni fotke ništa) ne trebam da postavljam nikakve podatke na osnovu kojih bi bolesne forumasice mogle da me nadju nadju meni bliske osobe mozda napadnu mene mozda nekog meni bliskog.
Ako mi se bilo sta desi postoji mnogo poruka sa foruma koje pokazuju ko je to mogao da uradi ` podrzi.
Nadleznima nasilje nije sala ni onima koji se trude da se to resi ` posebno kad ne prestaje.
Nakon svega ovde mogu sigurno da pišem povrsno uopsteno `tako da uopste ne razumem sta hoces da poručiš.

Ne postoji nikakav status na forumu na osnovu koga se dobijaju pare - ako mislis da postoji ne.
Bar u mom u slučaju `ne znam za druge -
ako forum gledas kao tviter jutub da imas para od njega - ovde toga nema.

Inace ne shvatam zasto bi ti bio bitan - da sam znala nakon prvog napada promenila naziv kojim ulazim na forum te zaobisla bolesne sa foruma.
Zezala bi se ulazila kao gost al' sam pogresno ovo shvatila ozbiljno ne znajuci da mnogi bes zbog bolesti` nacina na koji su tretirani uzivo koji ne smeju da usmere u pravom zivotu istresaju ovako gde misle da su ``nedodirljivi``.

(Receno je da bolesne osobe mogu tako bez razloga da se okome - to zdravi radosni ne rade.
Nije ni vredjanje ni omalovazavanje vec objasnjenje sta se desilo - zasto je ozbiljno shvaceno.)

Poslednja izmena:

Tek od skoro sam u kafanama, ostalo su zestoke diskusije, poslao sam prilicno kvalitetnih radova na IT i moju skolu asemblera :P

A šta je po tebi konstruktivan tekst na forumu, svega ti? :lol:
Ja mahom učestvujem u tim igricama, tako da sam iznenađena i uvređena.:lol:
Po mom mišljenju forum i jeste mesto da se zezaš, opustiš a drobljenje o politici, poskupljenjima itd preskačem. U suštini svako neka kuca gde voli i na temama koje su mu zanimljive...
Svi postovi su ravnopravni, sem naravno vređanja, psovki itd.
tumblr_nqmewy6yMR1u67jwko1_1280.gif

A šta je po tebi konstruktivan tekst na forumu, svega ti? :lol:
Ja mahom i učestvujem u tim igricama, tako da sam iznenađena i uvređena.:lol:
Po mom mišljenju forum i jeste mesto da se zezaš, opustiš a drobljenje o politici, poskupljenjima itd preskačem. U suštini svako neka kuca gde voli i na temama koje su mu zanimljive...
Svi postovi su ravnopravni, sem naravno vređanja, psovki itd.
Pogledajte prilog 1325151
da, sto se tice igrica nek slobodno ne evidentiraju poruke, jer njima zelim da opustim mozak..
p.s. ne osecam se prozvano jer me ne zanima reputacija na forumu..to mi je toliko besmisleno..da je uzivo, pa da se zabrinem..

Naravno.Svako po afinitetima.
Dobro znaš da sam se borila za 'Igre bez granica' kada su bile uklonjene iz 'Novih tema', ali podržavam predlog redukcije okretanja brojača poruka.
Lično, izbegavam da mi se poruke previše povećavaju, bila bih aktivnija na nekim pf
da je drugačije.
Ne znam zašto uopšte gledaš taj broj. To je samo statistika.

Back