Brod i dalje tone

dr_smak

Obećava
Poruka
88
Pa sta je sa vama, ekolozima, gubite se kao retke vrste? Pocinjem da mislim da svi furate ekologiju samo iz fazona i da sami ne verijete u ono sto pricate. Ili je u pitanju samo nedostatak entuzijazma????????

A šta, ti nisi ekolog?! Ne mislim: naučnik, što ni ti nisi mislio, pretpostavljam, već svestan i savestan čovek! Kako neko u ovo vreme može da postoji a da se ne smatra nadležnim za to područje ili da misli da mu ne pripada, da nema uticaja, čoveče! A to što je realnost malo drugačija, što se ekologija zanemaruje, pa evo čak i ovde na ovom forumu, (ne znam da li u našoj vladi postoji ministrastvo za ekologiju ili zaštitu životne sredine, ali taj resor se obično dodeljuje na kraju, kad se dogovore oko MUP-a, finansija...) to je zato što mi uvek reagujemo tek kad se problem pojavi a trebali bi da naučimo da predviđamo šta će nas snaći. Pa moja baba pre 50 god. u selu nije mislila o ekologiji, nije imalo potrebe, a evo sad ova generacija razbija glavu. Biće bolje tek kad počnemo ekološki da živimo, kad se ustali jedan način života i više to ne predstavlja opterećenje. Najbolje bi bilo da nam vozila rade na gorive ćelije, da električnu energiju (kao osnovni oblik energije koju koristimo) dobijamo iz energije vetra, Sunca, reka, da u sprejovima nema CFC-a ... A sve ovo ne zvuči suviše teško i verujem da će uskoro biti realnost!

A zar nije krajne vreme da se uozbiljimo? Zar svet nije vec previse zatrovan? Sto se tice vozila, postoji i bolje resenje od teskih baterija i elektricnog pogona, a to je kompresovani vazduh (naravno jos uvek u fazi razvoja).

dr_smak:
A zar nije krajne vreme da se uozbiljimo? Zar svet nije vec previse zatrovan? .

Ваљда, затровали смо свет! Е, а знаш од чега ме језа 'вата?! Кад погледам корита река, и то не ова градска са лепим кејевима (попут нишавског :)) већ корита река у природи. Жао ми је, стварно ми је жао шта смо урадили. Још је најжешће кад падну кише па река надође, па покупи све оне најлонске кесе које смо побацили поред река ( јер код нас још важи да је најбоље ђубре и отпад бацити у реку), па кад поплава прође, а оно на гранама изнад реке висе кесе, џакови...:-( :sad: Као на новогодишњој јелци.:sad: У Априлу сам путовао преко Копаоника и спустао се ка Биљановцу и пут је ишао поред реке која се ваљда зове Планска. Прелепо! Река планинска, брзаци се преливају уз буку преко огромног камења које је у кориту, а пут иде тако близу реке да сам морао да отворим прозор аута и да слушам звук. Просто човек се осећа делом природе. Још нарочито што се у то време топио снег па је река била набујала. Е то је лепше било од кеја, па и нишавског. "Хвала Богу да постоји овако нешто" , помислио сам. Ал не задуго! Чим смо прошли прво насеље, кесе, пластичне флаше, депоније поред реке... :shock: Јел знаш онај Дизнијев цртани " у лов сад идемо ми", па кад срна и лане пију воду на реци и одједном гомиле конзерви и ђубра прође реком а она каже ланету: "Хајдемо сине, људи су у шуми"

I ja sam jednom preziveo ono sto su i diznijevi junaci. Sedim tako na kej pored Nisave kad odjednom, ne znam odakle, pocese rekom da plutaju plasticne flase. LJUDI, ono u zivotu nisam video !!!!! Za manje od pet minuta rekom je proteklo toliko flasa koliko nema u svim pivarama u zemlji. Nakon pola sata flase su odjednom prestale da "teku" rekom misteriozno kao sto su i pocele ....

Back