Brnabić: Litijum nije opasan, pričala mi je tetka, a znam i iz gimnazije

1725574243896.png
1725574014004.png

images
kao sto vidite iskopava se litijum i u USA! Naravno bune se ali sud je odobrio i kraj price. Ko udje u zasticen prostor rudnika nenajavljen ide u zatvor.
Strateska sirovina ,proglase je za sirovinu znacajnu za nacionalnu bezbednost ,kongres potvrdi...
Litijum se tamo iskopava jer je pustinja okolo, i velika zemlja, a ne nastanjena poljoprivredna zemlja, kao sto se zeli kod nas.

Sve ima svoje.

Litium se kopa gde ga ima. Nafta 21 veka. Ovaj u Nevadi je na zemlji native Amerikanaca,mi ih zovemo Indijanci,na obodima ugasenog vulkana.
Ipak rezerve su im samo 1% potreba.
Ne gde ga ima, vec gde se moze. Zasto Nemci ne rudare litijum, tamo ga ima puno?

Pa zato sto je deo laksi za eksploataciju (iz vode) a deo kao kod nas, trebalo bi da se rudari klasicno, sto je vrlo prljav projekat i sto ne rade.

http://www.nspm.rs/hronika/ljubisa-...ma-vise-nikakvog-izvlacenja-iz-konteksta.html

„Степен и обим утицаја отварања рудника на укупни биодиверзитет подручја је изузетно значајан и кључно утиче на његову деградацију. У односу на то, идентификоване су, како иреверзибилне, тако и реверзибилне последице на квалитативну и квантитативну структуру биодиверзитета подручја.

STRUKA JE REKLA

Back