Britanskom pseudofizičaru aplaudirali u Zagrebu

Schrodinger

Poznat
Poruka
8.869
Verovali ili ne i dalje ima ljudi koji veruju modernoj fizici i evo gde oni zive.
Fizičar rasprodao Lisinski. Za Index kaže: Teoretičare zavjera ne treba ismijavati
„Mnogo sam razmišljao o tome. Prije desetak godina znao sam se samo smijati ljudima koji šire teorije zavjera i druge gluposti. No s vremenom sam shvatio da je to ozbiljan problem i da postaje sve ozbiljniji. Naime, pokazalo se da će oni koji vjeruju u jednu teoriju zavjere vjerojatnije vjerovati i u druge, od kojih neke mogu biti vezane uz izuzetno važne teme“, rekao je Cox u razgovoru koji je na Indexu pročitalo oko 100.000 ljudi.
Svojim nastupom u Lisinskom Cox je pokazao zavidno umijeće komunikacije s publikom. Kako je objasnio u već spomenutom intervjuu, to dijelom može zahvaliti svojoj uspješnoj glazbenoj karijeri i brojnim koncertima održanim pred velikim skupovima ljudi. No nema sumnje da je za to također zaslužno njegovo odlično razumijevanje različitih znanosti.
Cox je tijekom nastupa u više navrata pokazao zadovoljstvo reakcijama publike koja je neke njegove komentare znala masovno popratiti smijehom, pljeskom, uzdasima i drugim oblicima neverbalne komunikacije prikladne takvim nastupima.
Prema informacijama koje smo dobili od organizatora, britanski je fizičar nakon showa izjavio da je zagrebačka publika pokazala da zna slušati. Drugim riječima, ljubav je bila uzajamna.

U svojem izlaganju Cox je, među ostalim, koristio neke nove snimke svemira, napravljene prije samo par tjedana teleskopom James Webb, te adresirao neke najnovije fizikalne teorije koje se tek razvijaju, a koje daju naslutiti postojanje nekih novih, još dubljih znanstvenih tumačenja svega.
Pritom je vodio računa o tome da je važno istaknuti što je za sada potvrđeno, a što još nije, kako se ne bi otisnuo u senzacionalizam i pseudoznanost.
Time je stvorio dojam da je dobro upućen u nova otkrića i pomake u znanosti, ali i da vodi računa o svojoj publici, čak i onoj zahtjevnijoj.
1713011846639.png

1713011864927.png

Naravno fizika je odavno soubiznis i ne cudi sto biraju ovakve likove da je promovisu - a pitanje vezano za temu glasi zasto mejnstrim prevaranti postaju popularni bas u zemljama poput Hrvatske, da li je samo do (geo)politike ili ima i raznih drugih faktora? Da li bi ovako nesto moglo da se desi u Beogradu?
1713012211199.png

Čuo sam da su sve karte za Vaš nastup u Lisinskom davno rasprodane. Je li slično s drugim gradovima u regiji? Jeste li očekivali tako velik odaziv?
Isto je i drugdje. Nisam očekivao toliki interes.
jeste kako da nije :think:
 
Poslednja izmena:
За Брајана Кокса чујем први пут, а из уводног текста нисам разумио је ли он неки теоретичар завјере или пропагатор званичне физике тј. звучи као да је пропагатор званичног, а тема је на Теоријама завјере.
 
За Брајана Кокса чујем први пут, а из уводног текста нисам разумио је ли он неки теоретичар завјере или пропагатор званичне физике тј. звучи као да је пропагатор званичног, а тема је на Теоријама завјере.
Propagator je zvanicnog, a na ovom pdf-u zvanicno je pseudo
 
Он само говори о званичним наративима или се бави и „рушењем алтернативних”?
Kako bi kad su zvanicni mambo-dzambo baljezgarije a alternativni ozbiljno znanje. Ipak ocigledno je da ima nesto protiv necega cim ne voli teorije zavere.
Inace, paradoksalno, on i slicni promovisu i teoriju matriksa (zasto li je ona postala deo zvanicnog narativa i ima li vece zavere?),
Теоретичари завере дуго се питају да ли човечанство живи унутар симулираног универзума.
Now eminent physician Professor Brian Cox has told The Sun Online that it is "very hard to see how we are not".

'Вероватно' је да живимо у компјутерској симулацији

 
Poslednja izmena:

Back
Top