Британски премијер ће извршити притисак на Србију да се они који стоје иза напада на косовске полицајце суоче са правдом

комшија

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.085

1696587121940.png

Britanski premijer će izvršiti pritisak na Srbiju da se oni koji stoje iza napada na kosovske policajce suoče sa pravdom


1696587011143.png


Beta 05.10.2023.

Britanski premijer Riši Sunak na sastancima s evropskim liderima tokom samita Evropske političke zajednice u Granadi podvući će posvećenost Velike Britanije široj evropskoj bezbednosti, uključujući i odgovor na situaciju na Kosovu i u Nagorno-Karabahu

„Očekuje se da će premijer izvršiti pritisak na Srbiju da osigura da se oni koji stoje iza nedavnih napada na kosovske policajce suoče sa pravdom“, saopštio je danas Forin ofis.

Tokom današanjeg samita EPZ u Granadi, kako se dodaje, Sunak takođe namerava da sa Srbijom, Bugarskom i Belgijom dogovoriti nove inicijative za borbu protiv organizovanog kriminala povezanog sa ilegalnom migracijom.

epa10885649 An armed Kosovo Police officer stands guard in front of the Banjska Monastery in the village of Banjska, Kosovo, 27 September 2023. A Kosovar Albanian police officer on 24 September was killed by Serb gunmen who later barricaded themselves in the XIV century Serbian Orthodox Banjska monastery and traded gunfire for hours, Kosovo authorities confirmed. Police regained control of the area late on the same day. The incident came at a fragile moment in the Kosovo - Serbia European Union-facilitated dialogue to normalize ties between the two parties.


Te bilateralne inicijative odnosiće se na ; ;povećanje razmene obaveštajnih podataka i operativne saradnje u borbi protiv ilegalnih migracija.

Sunak će, dodaje se, na samitu EPZ pozvati evropske lidere da udruže snage kako bi zaštitili evropske granice od kriminalnih bandi i suočili se sa ruskom agresijom.

On će takođe podstaći ;kontinuiranu podršku Ukrajini.

Jedna od tema biće i veštačka inteligencija, a Sunak planria da ohrabri evropske države da iskoriste mogućnosti veštačke inteligencije i rade zajedno na usvajanju bezbednog i odgovornog regulatornog pristupa toj uzbudljivoj tehnologiji, dodaje se u saopštenju Forin ofisa.


link

Па зар то није фантастично?! Уједињено Краљевство опет потврђује да постојано стоји уз интересе нас Србијанаца. Тако је још од Берлинског конгреса. Тада се британска влада заузела да се поништи Санстефански мир којим су руси хтели Ниш, Лесковац, Врање и Пирот да предају нашим архи-непријатељима Бугарима. Господине Сунаку, помози нам да се ослободимо анти-Србијанског и про-руског режима Чипуљчанина, Јулина и србијанског издајника Дачкета, а ми ћемо онда да вратимо парламентарну монархију под круном Обреновића:

 
Isti Saladin Čamča iz Rušdijevih "Satanskih stihova". Jedan od glavnih likova je Indijac, Pakistanac, koji se gnuša svog "romskog" porekla, te čini sve i pravi klovna od sebe ne bi li se dopao i ne bi li ga prihvatili rasistički nastrojeni Englezi. Ponižavanje je njegovo drugo ime.
U božanskoj transformaciji, njemu će dopasti uloga đavola, sa sve papcima i rogovima. Po zasluzi.
Mrzeće svog sapatnika, koji je postao anđeo, zato što se nije odrekao svojih korena. Uglavnom, u pomalo komplikovanom zapletu Čamči će se vratiti u Indiju, da neguje ostarelog oca. Za prokleto ostrvo više nikada neće hteti da čuje. Pronašao je svoj mir.
Tako će i Riši Sunak nakon što ga Pirgavi potroše i našutiraju šimikama u bulju.
Na kolenima će moliti Srbe da mu oproste što su ga tukli.
 

1696590599844.png

Milan Radoičić i Zvonko Veselinović nisu jedini: Ovo su veze Vučićevog režima i kriminala


1696590444745.png


06. okt 2023 11:33


Sticajem okolnosti kumovi i neformalni “gospodari severa KiM” Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, prethodnih dana su centralne figure vesti u Srbiji. Prvi zbog preuzimanja odgovornosti za oružani sukob u Banjskoj, u kojem su stradali jedan kosovski policajac i troje Srba. Drugi zbog tvrdnji inspektora Slobodana Milenkovića, koji je u službenoj belešci naveo da je Veselinović platio 500.000 evra za njegovu likvidaciju. Oni, međutim, nisu jedini koji se povezuju s ozbiljnim kriminalom i Srpskom naprednom strankom istovremeno.

Odlazeći potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić doveo je do usijanja atmosferu i na KiM, i u Srbiji, a zbog njegovog učešća uu dešavanjima u Banjskoj, Srbiji se sada preti sankcijama.

On je priveden, pa u roku od 24 sata pušten, ikao se tereti da je u periodu do januara do septembra švercovao oružje, navodno iz Tuzle, preko Beograda do severa KiM.

1696590480927.png


Njegov kum Zvonko Veselinović saslušan je u sredu zbog tvrdnji inspektora Slobodana Milenkovića da je platio pola miliona dolara za njegovu likvidaciju.

1696590558338.png


Navodno je prošao poligraf i podneo tužbu protiv Milenkovića za klevetu.

1696590514962.pngNavedeno, međutim, nije jedino što se ovom dvojcu stavlja na teret.

Gospodari severa​


Zvonko Veselinović i Milan Radoičić povezivani su s različitim krivičnim delima – od trgovine drogom, preko umešanosti u ubistvo Olivera Ivanovića, do nelegalnog iskopavanja šljunka, a nepoznato je da su ijednom pravosnažno bili osuđeni.

Radoičić je kao potpredsednik Srpske liste direktno uključen u politiku, dok se za Veselinovića pričalo da je finansirao kampanju SNS. Aleksandar Vučić u više navrata je demantovao da ima veze sa njim, navodeći da se nikad nisu čuli i da su se videli dva puta na Kosovu.

1638979609-collage-555-1024x683.jpg
Milan Radoičić i Zvonko Veselinović

Ipak, firme Veselinovića i Radoičića posluju kao da su režimske. Prema ranijem istraživanju nedeljnika NIN, njihov poslovni uspeh toliko je velik da su nadmašili čak i kompanije Miroslava Miškovića.


Oni nisu jedine osobe iz kriminalnog miljea koje imaju veze sa Srpskom naprednom strankom.

Šta je radio Belivuk za vlast​


Podsetimo, da je Veljko Belivuk u iskazu policiji koji je objavio KRIK, da je njegova kriminalna grupa radila za vlast. Reč je o čoveku koji se smatra odgovornim za najmonstruoznije događaje i čijim je zlodelima i jezivim fotografijama ubistava i komadanja tela, vlast na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem danima zblažnjavala naciju u prajm tajmu.

1667921673-Srdjan-Lalic-VeljKo-Belivuk-Marko-Miljkovic-1024x576.jpg


Belivuk je u iskazu koji je preneo KRIK praktično potvrdio ono o čemu su mediji dugo spekulisali. Među uslugama koje je, kako kaže, obavljao za predsednika tri su ključne: kontrolisanje južne tribine Partizana, zatim sprečavanje skandiranja predsedniku, ali i ćerki Zvezdana Terzića, kao i obustavljanje protesta taksista protiv CarGo-a. Ne treba zaboraviti ni učešće ljudi iz Belivukove grupe u protestima protiv Vučića prošle godine.
 
Jako smo zabrinuli Amerikance i Britance koliko je naše oružje soficticirano i moćno...
Naše oružje koje Vučić hvali toliko je sofisticirano i pametno da odmah prepozna zahtev i ultimatum iz Amerike i Britanije i samo se povuče...
 

Back
Top