Britanski konzervativci

Danny Elfman

Ističe se
Poruka
2.533
Britanski "Fajnenšel tajms" objavio je da bivši britanski premijer Toni Bler ima ozbiljnu šansu da postane predsednik Evropske unije, dok ostali listovi prenose žestoko protivljenje britanskih konzervativaca.

Listovi "Tajms", "Indipendent" i "Dejli telegraf" na naslovnim stranama izveštavaju da konzervativci prete evropskim liderima da će samo dodatno otuđiti britanske birače i da postoji mogućnost da se organizuje referendum o učešću Britanije u Evropi.

Konzervativci ne prihvataju mogućnost da bivši laburistički premijer, kao predsednik EU, ima veća ovlašćenja nego, kako se nadaju, budući konzervativni premijer Britanije, piše "Tajms".

Oni će narednih nedelja lobirati kod evropskih zemalja da stave veto na Blerovo imenovanje, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

"Fajnenšel tajms" navodi da se Blerovom izboru na tu dužnost protivi i nemački kancelar Angela Merkel", kao i niz drugih "manjih i zemalja srednje veličine, poput Švedske", jer gaje jake rezerve prema tome da li je bivši lider jedne velike zemlje najpogodnija ličnost da bude na čelu EU.

Prema navodima "Indipendenta", vođa Konzervativne stranke Dejvid Kameron suočen je sa pobunom u stranci oko politike prema EU. List dodaje da je potpuni izlazak iz EU opcija za koju se zalaže najveći deo članova stranke.

S obzirom da Kameron nije spreman na to, konzervativcima preti razdor i unutrašnje komešanje, na šta je ukazao i istaknuti konzervativac Kenet Klark, piše "Dejli telegraf".

Klark, inače proevropski orijentisan, apelovao je na partijskoj konferenciji u Mančesteru da evropsko pitanje ne postane seme razdora i ne dovede u pitanje dolazak Kamerona na vlast.

http://vesti.krstarica.com/index.php?rubrika=aktuelno&sifra=666a101380197bd73465e124191f9ef1&lang=0

Da li se zna kakav stav o kosovu imaju britanski konzervativci? Da li Srbija eventualnim izlaskom Britanije iz EU moze da za sebe veze englesku politiku, koja bi bila nezavisna od politike EU, ili da uopste za sebe izvuce neku korist?
 
Da li se zna kakav stav o kosovu imaju britanski konzervativci? Da li Srbija eventualnim izlaskom Britanije iz EU moze da za sebe veze englesku politiku, koja bi bila nezavisna od politike EU, ili da uopste za sebe izvuce neku korist?

Zna se kakav su stav imali - jer je zadnji torijevac na vlasti, Mejdzor, uporno opstruirao americke planove za napade na Srbe u Bosni

Kakav im je sad stav... pa nikakav, u sustini, jer je pretendent i vodja stranke dosta ljigav, i nema izgradjen stav ni o cemu. Ako ga ikad izrazi, ne verujem da ce biti u nasu korist

Inace, odakle ti ono o izlasku Britanije iz EU? Nema od toga nista
 

Back
Top