Britanski fakulteti masovno izbacuju studente zbog AI

Schrodinger

Poznat
Poruka
8.853

Brojni studenti već su izbačeni s fakulteta zbog korištenja ...

Koliko je ovaj problem raširen teško je reći, no kako je to rekao jedan neimenovani član britanske akademske zajednici novinarima Financial Timesa, on je puno veći nego što javnost misli. U njegovoj instituciji problem je toliko raširen da su do sada već mnogi studenti izbačeni s fakulteta te su neki kolegiji izgubili veliki broj studenata. Slično je i na nekim drugim sveučilištima s čijim je predstavnicima razgovarao.
 
No kako napominje ovaj član akademske zajednice, otkrivanje prevaranata samo je dio problema, a drugi dio problema je odnos prema onima koji varaju. Naime, kako su često to strani studenti koji plaćaju puno veće školarine u odnosu na lokalce, fakulteti ih ne žele izbaciti jer time gube i njihov novac koji im je prijeko potreban.

I šta sad, izbacuju samo lokalce?

Podsetilo me na problem lažiranja identiteta s kineskim i ostalim Asian studentima na američkim univerzitetima. Zbog teškoća u razlikovanju u fizičkom izgledu, često se dešavalo da jedan polaže prijemni/ispite za njih više. Onda su uveli dodatne kontrole s IDem pasoša i prepoznavanjem lica, no i to nije davalo rezultate. Kasnije je došla identifikacija otiska prsta na ulazu za ispite, a navodno su našli način i to da zajebu, s nekakvim lažnim gumenim otiskom.

Šta će reći, uvek su morali da se bore s raznim prevarama... ali su oduvek i lakomi za novcem.
 

Back
Top