Britanski državljanin se ubio skočivši s Ajfelove kule

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.295
Mada je Ajfelova kula tako opremljena da spreči skokove i padove, državljain Velike Britanije uspeo je noćas de se popne na polusprat između drugog i trećeg sprata (visina između 115 i 310 metara).

Porparol vatrogasaca je kazao da su dok se penjao, Britanca snimili sigurnosne kamere, posle čega je on dugo razgovarao sa lekarom iz ekipe vatrogasaca.

- On je na kraju ipak skočio.... Ovakva samoubistva se često dešavaju, ali retko kada neko uspe da se popne ovako visoko - rekao je jedan izvor iz istražne komisije.

Vatrogasci su jutros ponovo intervenisali, pošto se, takođe s namerom da se ubije, na Ajfelovu luku popela jedna žena stara oko 30 godina, koja je spasena helikopterom.

Ajfelovu kulu, visoku 310 metara, projektovao je Gistav Ajfel za Svetsku izložbu 1889. godine. Ta građevina postala je zaštitni znak Pariza, i jedna od najvećih pariskih turtsičkih atrakcija, koju je samo 2011. godine posetilo više od sedam miliona turista.

Ta kula je i najčešće mesto za samoubistva u Francuskoj: godišnje sa nje prosečno skoči po četvoro ljudi, a neki se i obese o konstrukciju. Prvo samoubistvo skokom se dogodilo 1911. godine.

http://www.24sata.rs/vesti/svet/ves...-se-ubio-skocivsi-s-ajfelove-kule/45168.phtml
 

Back
Top