Brisel:Kosovo ostaje bez finansijske pomoći EU

Eric Draven

Veoma poznat
Poruka
13.290
Zbog nepoštovanja Sporazuma sa Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF) u celosti i velikih predizbornih obećanja, Kosovo će izgubiti 20 miliona evra pomoći Evropske unije, prenosi prištinski list “Koha ditore”.

Dopisnik lista iz Brisela navodi da je Evropska komisija skrenula pažnju da će svaka makrofinansijska pomoć EU za Kosovo zavisiti od striktnog sprovođenja sporazuma između Kosova i MMF-a.Ukazujući da Kosovo nije lako postalo članica MMF-a, list dodaje da sada, zbog političke situacije i predizborne kampanje, kosovska vlast rizikuje pogoršavanje odnosa sa MMF-om, što bi za posledicu imalo i dovođenje u pitanje makroekonomske finansijske pomoći koju je Evropska unija izdvojila za Kosovo.


Izvori iz EU su rekli da su upoznati sa velikim obećanjima koja se daju tokom predizborne kampanje na Kosovu za čije ostvarenje Kosovo nema sredstava, ali o tome ne žele da pričaju jer ne želi da se meša u predizbornu kampanju.


Ipak, ono što u EU kažu bez ikakve rezerve je da će Kosovo nepoštovanjem sporazuma sa MMF-om izgubiti drugu tranšu makrofinansijske pomoći EU od 20 miliona evra i da će u buduće dovesti pod znak pitanja i ostalu eventualnu pomoć Evropske unije.


Do ovakve situacije je došlo pošto je odlazeći kosovski premijer Hašim Tači na stranačkim skupovima Demokratske partije Kosova obećao povećanje zarada zaposlanima u javnim službama, obrazovanju, sudstvu, zdravstvu izmedju 30 I 50 odsto u narednoj godini.


I MMF-a je medjutim saopšteno da prema potpisanim aranžmanu sa tom oragnizacijom, kosovske vlasti mogu da povećaju plate u javnom sektoru za najviše sedam odsto.
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/221986/BriselKosovo-ostaje-bez-finansijske-pomoci-EU

Pomalo mi i zao siptara....kako ce tek poceti da ih gaze.
 
Цитат Оригинал поставио Izvini Погледај поруку
Tadic je poklonio Kosmet.Tu se slazemo. Trebalo je da za njega izvuce sto vise kinte, da ga dobro utopi, umesto da ga daje budzasto.

Је л' ? Ако се то испостави тачним - НЕ САМО ДА ЋЕ ОДГОВАРАТИ ПРЕД СУДОМ ИСТОРИЈЕ КАО "МЕГА-БРАНКОВИЋ" - НЕГО И ПРЕД СУДОМ ЗА ВЕЛЕИЗДАЈУ...:evil:
 

Back
Top