Brisanje postova

• Začetnik teme Začetnik teme Em.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Em.

Buduća legenda
Poruka
27.545
Pitanje za @Ivan:

Zbog čega se brišu postovi pojedinim korisnicima, kada su u skladu sa temom, sve je po pravilniku foruma, a objašnjenja za razlog brisanja nema?

Pitam zbog sebe, i moja dva poslednja obrisana posta. Prvi je obrisan, pa sam napisala drugi, pokušavajući da odgonetnem razlog brisanja i da to proverim u praksi.
Da li su to pojedini korisnici nepoželjni na forumu? Stekla sam takav utisak.:think:

Da možda pokušam sa trećim postom, možda napokon pogodim šta se to očekuje od mene na toj temi.:confused:

Rešenje
Misljenje mozete slobodno da iskazete, ali nije dozvoljeno da vredjate, diskriminisete i spamujete, a narocito ne da provocirate sagovornike sto redovno cinite.
Vasi postovi se brisu jer nisu u skladu sa Pravilnikom:

Šta je zabranjeno?

- diskriminacija po bilo kom osnovu, a naročito po nacionalnom poreklu ili identitetu, veroispovesti, invaliditetu (psihičkom ili fizičkom), starosti, polu, seksualnoj orijentaciji, rasi ili etničkom poreklu, boji kože, političkom ili drugom uverenju, imovinskom stanju, kulturi, jeziku

Vasi postovi se brisu jer nisu u skladu sa Pravilnikom:

Šta je zabranjeno?

- diskriminacija po bilo kom osnovu, a naročito po nacionalnom poreklu ili identitetu, veroispovesti, invaliditetu (psihičkom ili fizičkom), starosti, polu, seksualnoj orijentaciji, rasi ili etničkom poreklu, boji kože, političkom ili drugom uverenju, imovinskom stanju, kulturi, jeziku
Zahvaljujem se na odgovoru, osvrnula bih se na ovaj citat, podvukla sam deo koji se odnosi na mene.
Doživljavam diskriminaciju pri iznošenju mišljenja na forumu.
Znači, ja kao roditelj, na pdf-u Porodica, nemam pravo da se osvrnem na vest iz štampe, a pritom nikoga ne vređam, samo želim da u diskusiji budu zastupljena različita mišljenja, različiti pogledi na svet u kojem živimo. Ko će da vodi računa o deci ako se to roditeljima zabranjuje?
Deca stara četiri godine i više moći će da biraju pol u školskim ustanovama bez saglasnosti roditelja, prema novom LGBTQ+ inkluzivnom uputstvu škotske vlade.

Ovde sam već 12 godina, bilo je puno interesantnih ljudi i diskusija, zahvaljujem vam se na mogućnosti da budem deo toga.:heart:

Suština foruma je razmena mišljenja, pošto to više nije moguće vreme je da i ja odem.
Ne radim to zbog Twittera, Instagrama ili Facebooka, već zato jer se ovde više ne sme diskutovati. A time onda prestaje da bude forum.

Misljenje mozete slobodno da iskazete, ali nije dozvoljeno da vredjate, diskriminisete i spamujete, a narocito ne da provocirate sagovornike sto redovno cinite.
Nakon 3 zatvorene teme na pdf-u Žene, i bezbroj obrisanih postova dođe se do nivoa kada je nemoguće izneti mišljenje.
U svakom slučaju, hvala za ono vreme dok je ovde bilo drugačije. Pozdrav.

Deca stara četiri godine i više moći će da biraju pol u školskim ustanovama bez saglasnosti roditelja, prema novom LGBTQ+ inkluzivnom uputstvu škotske vlade.
To se odnosi na transrodnu decu koja preferiraju da im se nastravnici u školi obraćžaju u rodu koji odgovara njihovom rodnom identitetu i u slučaju da to može ugrozi njihovu bezbednost,tj dete kaže nastavnicima "mama i/ili tata će da me biju/kazne na neki drugi način ako saznaju nemoj da im kažeš" nastavnik ne sme da autuje dete...

Ovde sam već 12 godina, bilo je puno interesantnih ljudi i diskusija, zahvaljujem vam se na mogućnosti da budem deo toga.:heart:

Suština foruma je razmena mišljenja, pošto to više nije moguće vreme je da i ja odem.
Ne radim to zbog Twittera, Instagrama ili Facebooka, već zato jer se ovde više ne sme diskutovati.
A time onda prestaje da bude forum.
Kako nije moguća razmjena mišljenja?? Da je tako, niko me ne bi zadržao ovdje ali.. suvišno mi je reći da to nije tako.
Postoje pravila koja se treba pridržavati i ništa strašno.. najbitnije da ona važe za sve i da niko nije povlašten.

Ako su igdje zaštićeni članovi onda su ovdje na Krstarici. Da nije tako, onda bi se stvorio začarani krug mržnje, netrpeljivosti, uvreda po svim osnovama.. a to nećemo zar ne?
Kao što se vidi i na ovom primjeru, i te kako se smije diskutovati i iznositi mišljenja koja su nam često dijametralno različita ali to nije razlog da se ne družimo, polemišemo, šalimo.. šta bi bilo kada ne bi poštovali pravila? Na jednom bivšem forumu, iako sam bio mod, bio sam totalno bez zaštite.. i ne samo ja. Vlasnici se nisu udostojili da štite članove i staf od vrijedjanja i grubog postupanja raznih psihopata, neiživljenih osoba i kojekakvih spodoba.. malo je riječi koje bi opisale tu "atmosferu" i na šta je forum ličio. Zato i jeste bivši.. zbog svega toga ovdje se osjećam poprilično komotno, sigurno i ne vidim nikakav problem u raznim diskusijama, mišljenjima i sl.
Svagdje postoje crvene linije i pravila koja se moraju poštovati.. ako je neko od tih pravila diskutabilno ili mislimo da je neosnovano, prestrogo ili već šta, tu smno kolektivno da to razmotrimo.

To se odnosi na transrodnu decu koja preferiraju da im se nastravnici u školi obraćžaju u rodu koji odgovara njihovom rodnom identitetu i u slučaju da to može ugrozi njihovu bezbednost,tj dete kaže nastavnicima "mama i/ili tata će da me biju/kazne na neki drugi način ako saznaju nemoj da im kažeš" nastavnik ne sme da autuje dete...
Tako mala deca često se ne izražavaju pravilno u rodu kojem pripadaju.
Dete od četiri godine ne zna ni šta će mu piša, ne zna da dete drugog pola nema takvu pišu kao on. Dakle, poređenje je preterano i neprimereno!

Kako nije moguća razmjena mišljenja?? Da je tako, niko me ne bi zadržao ovdje ali.. suvišno mi je reći da to nije tako.
Postoje pravila koja se treba pridržavati i ništa strašno.. najbitnije da ona važe za sve i da niko nije povlašten.

Ako su igdje zaštićeni članovi onda su ovdje na Krstarici. Da nije tako, onda bi se stvorio začarani krug mržnje, netrpeljivosti, uvreda po svim osnovama.. a to nećemo zar ne?
Kao što se vidi i na ovom primjeru, i te kako se smije diskutovati i iznositi mišljenja koja su nam često dijametralno različita ali to nije razlog da se ne družimo, polemišemo, šalimo.. šta bi bilo kada ne bi poštovali pravila? Na jednom bivšem forumu, iako sam bio mod, bio sam totalno bez zaštite.. i ne samo ja. Vlasnici se nisu udostojili da štite članove i staf od vrijedjanja i grubog postupanja raznih psihopata, neiživljenih osoba i kojekakvih spodoba.. malo je riječi koje bi opisale tu "atmosferu" i na šta je forum ličio. Zato i jeste bivši.. zbog svega toga ovdje se osjećam poprilično komotno, sigurno i ne vidim nikakav problem u raznim diskusijama, mišljenjima i sl.
Svagdje postoje crvene linije i pravila koja se moraju poštovati.. ako je neko od tih pravila diskutabilno ili mislimo da je neosnovano, prestrogo ili već šta, tu smno kolektivno da to razmotrimo.
Pogledaj post koji mi je izbrisan sa pdf-a Porodica, da li i ti misliš da je ovo za brisanje? Da li je to provokacija, diskriminacija..kao što tvrde?

Poslednja izmena:
Pogledaj citirani post koji mi je izbrisan sa pdf-a Porodica, da li i ti misliš da je ovo za brisanje? Da li je to provokacija, diskriminacija..kao što tvrde?

Mislim da zadnja rečenica u tom tekstu sve objašnjava..

"Međutim, u javnosti su se pojavile kritike prema kojima je ovo uputstvo označeno kao šokantno i izaziva zabrinutost što se tako maloj deci dozvoljavaju odluke koje mogu da im promene život."

Apsolutno se slažem sa kolegicom @Duki Lu što je napisala..i to je srž svega toga. Šta će nama to? Mislim da nije vrijedno neke rasprave.
Ako hoćeš iskreno, to mi više liči na iživljavanje nad djecom.. kakvo njihovo odlučivanje?? Ne mogu sami ni u školu bez pratnje a kamoli.. :roll:

Mislim da zadnja rečenica u tom tekstu sve objašnjava..

"Međutim, u javnosti su se pojavile kritike prema kojima je ovo uputstvo označeno kao šokantno i izaziva zabrinutost što se tako maloj deci dozvoljavaju odluke koje mogu da im promene život."

Apsolutno se slažem sa kolegicom @Duki Lu što je napisala..i to je srž svega toga. Šta će nama to? Mislim da nije vrijedno neke rasprave.
Ako hoćeš iskreno, to mi više liči na iživljavanje nad djecom.. kakvo njihovo odlučivanje?? Ne mogu sami ni u školu bez pratnje a kamoli.. :roll:
Nisi mi odgovorio, da li je u pravu moderator koji mi je izbrisao taj post?
Da li zaista treba da bude izbrisan?
Da li sam prekršila Pravilnik foruma tim postom?

Sve što ću ti reći je da su i meni brisani neki postovi, jer su na neki način bili van Pravilnika.. a mislim da su ti već odgovorili na to pitanje i ne vidim smisao nekog daljnjeg potvrdjivanja.

Sve što ću ti reći je da su i meni brisani neki postovi, jer su na neki način bili van Pravilnika.. a mislim da su ti već odgovorili na to pitanje i ne vidim smisao nekog daljnjeg potvrdjivanja.
Počelo je sa zaključavanjem tema, pa se nastavilo sa brisanjem svakog mog posta. To traje već dva meseca. Nije to pojedinačni slučaj, nego se radi sistematski, duže vreme. Prosto sam iznenađena da sada ovde mogu da pišem. Navikla sam se na automatsko brisanje.

Poslednja izmena:
Nisi.

Pitanje za @administratora:

Dokle cete da zaposljavate sve ocajnije i ocajnije modove koji zbog svoje "podobnosti" i nemanja karaktera a najcesce pristrasnosti oterase ceo foum?

Npr. pdf "politika" je zatrpana ratnim temama koje ne samo sto sire mrznju i vulgarnost a najvise glupost, nego im je valjda mesto na pdf "istorija"?

I onda jedna te ista ekipa obozavalaca rata i verbalnih nasilnika "orgija" po pdf-u forsirajuci teme koje nikoga ne zanimaju. I podforum se rasturi da nema vise covek sta da pise, osim 2-3 glupana i spamera koji ponavljaju jednu te istu "mantru" na svim temama.

Nisi.

Pitanje za @administratora:

Dokle cete da zaposljavate sve ocajnije i ocajnije modove koji zbog svoje "podobnosti" i nemanja karaktera a najcesce pristrasnosti oterase ceo foum?

Npr. pdf "politika" je zatrpan ratnim temama koje ne samo sto sire mrznju i vulgarnost a najvise glupost, nego im je valjda mesto na pdf "istorija"?

I onda jedna te ista ekipa obozavalaca rata i verbalnih nasilnika "orgija" po pdf-u forsirajuci teme koje nikoga ne zanimaju. I podforum se rasturi da nema vise covek sta da pise.
Politiku ne dirati, za Istoriju mi se sere.

Дете од четири године преферира....?
Јел ти ово озбиљно или се спрдаш?
Деца своје сексуалности почињу да буду свесна тек у пубертету а све до тога је оно што им долази из животне средине!
Управо ЛГБТ лоби и циља на то, да у раном узрасту има утицај на касније формирање личности!

Tako mala deca često se ne izražavaju pravilno u rodu kojem pripadaju.
Dete od četiri godine ne zna ni šta će mu piša, ne zna da dete drugog pola nema takvu pišu kao on. Dakle, poređenje je preterano i neprimereno!
ne znam...ali po mom iskustvu bih rekao da to i nije baš tačno pošto se ja sećam da sam se kao klinac žestoko buniko kad neko pomisli da sam devojčica...a ljudi su to često misli pošto sam negde do devete...a iskreno i kasnije sve do puberteta nekako ljudima ličio na devojčicu jer sam od uvek imao malo dužu kosu...
Inače deca koja su trasrodna već oko treće četvrte godine su svesni toga koji im rod odgovara i trude se da to pokažu...A pojedini rodtelji umeju da budu ne samo ne tolerantni nego bolesno opsednuti time da im dete ne bude transrodno pa makar ga to i ubilo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Slične teme

Odgovora
1
Pregleda
203

Back