Бранко Јоцић oсуђен на две године затвора

john doe

Veoma poznat
Poruka
14.018
У Првом основном суду у Београду изречена je казна од две године затвора Бранку Јоцићу, бившем директору Јавног предузећа „Путеви Србије”. Он је осуђен у првостепеном поступку па његова одбрана има право жалбе, о којој ће одлучити Апелациони суд.
Јоцић је кажњен са две године затвора, а оптужница га је теретила за фалсификовање службене исправе и прекорачење буџета предузећа које је водио.
Суђење је почело у јулу 2009. године. У обраћању судијама Јоцић је истакао да приликом вештачења није узет у обзир новац који је потрошен за ублажавање последица поплава и клизишта, као и за поправке оштећених мостова.
Додао је и да је обавестио Министарство унутрашњих послова о трошењу новца за ванредне потребе, као и да је док је био директор, све пословне потезе повлачио уз сагласност Управног одбора и министарстава економије, финансија и саобраћаја у Влади Србије.
Кривично дело пробијање буџета застарело је 31. децембра прошле године, тако да је и кривично дело фалсификовање исправа, друго за које се Јоцић теретио, изгубило смисао. Предлагао сам да као сведоци буду саслушани Млађан Динкић, Велимир Илић и Милутин Мркоњић, који су одобравали средства мом брањенику, али је суд то одбио. Влада Србије је донела два закона, који су аутоматски оправдали утрошена средства „Путева Србије, а вештак се изјаснио у корист мог брањеника наводећи да нема пробијања буџета. Тужилац је предлагао да мој клијент уплати некој хуманитарној организацији одређену суму новца, али смо то одбили очекујући ослобађајућу пресуду. После тога је суђење нагло завршено и донета је пресуда – рекао је Боровић.

Шта рећи, кад изађе из мардеља, имаће довољно лове да трошкара до краја живота....


Ко каже да се не исплати бити лопов у Србији
 

Back
Top