Branko Dragaš o tome kako 'dotući' uzdrmanog Vučića i koje poteze povući nakon njega da bi Srbija postala bolja zemlja u svakom smislu

Обвезнице нису исто као и менице.
Јесте да је у питању исто обавеза, али издавање обвезница има своја правила, а Катић планира да неки Синиша Мали или Драгаш исписују менице и користе их као средство плаћања грађевинским фирмама.
Кад би то био рецепт за успех, онда би га применила и Северна Кореја.
Северна Кореја га не примењује.
Зашто?
а) Није чула за ту генијалну идеју
б) Промашена прича

Ценим да је одговор под б)
Ma da, Siniša Mali ima 6 milijarde dinara na računu

Pojela maca jezik?

Kaži ti tvom rođi da i dalje nastavi svaki put da priča kako je "ovo njegov prvi javni nastup" :mrgreen:

Svaki put čovek kada bi imao neku tribinu, posebno ako bi publika bila studentska, obavezno bi morao da počene sa "Ovo je moj prvi javni nastup u Beogradu"... jer tobože on je zabranjen u Srbiji :lol:

Čovek imao ko zna koliko "prvih javnih nastupa"

Pričali su mnogi za tvog rođa da taj hteo sa ekipom da lapa devedesetih, kao i svi drugi, ali ga ekipa izbacila iz ekipe. Pa ostao kratkih rukava. Oni se svi nakrali, a njemu ostalo da im se sveti javno, preko tabloida npr... Možda i nije hteo da lapa kao i svi, ne znam, tako se pričalo. Možda su njegove kolege iz služnbe širili abrove o njemu.

Poštujem one njegove tribine tokom 2000tih kada je išao po Srbiji da podučava ljude po firmama, radnike, sindikate itd., kako da spreče lopovske privatizacije, šta je privatizacija, kako funkcioniše, sve vezano za proces privatizacije. Tu nema zamerki, stvarno je čovek išao svuda po Srbiji i dao je doprinos da lopovska privatizacija bude makar manje lopovska. Pomogao je ljudima i pokušao da spreči lopovsku privatizaciju.

Ali džaba mu to sve... kad je jedan u nizu koji za verovatno ponižavajuće male pare učestvuje u indoktrinaciji i ispiranju mozga srpske javnosti prema merilima i principima "sovjetskih aktivnih mera". Ja ne znam da li je on svestan šta radi, i nije ni ne moguće da radi to što radi a da i ne zna. Možda radi za džaba, tzv korisni idiot.

Pri tome, ne vređam, "korisni idiot" je službeni KGB termin za sve one izmanipulisane budale koje su radili u propagandnim interesima KGBa a da toga nisu bili ni svesni.

Predlog za njega tvog rođa, samo da je bio malo pametniji, malo svestan da njega uglavnom sluša mlađa populacija, studenti, mladi ljudi, on je morao da menja ploču odavno, odavno, odavno... a ne da vrti KGB ploču.
Sve mu je Zapad kriv, pljuje i vređa po Zapadu, a Putinu se klanja kao svetcu, vodi se nekom ideologijom koju vodi i radikalna stranka na čelu sa Šešeljem iz onih vremena. Ne pije to vodu za publiku koja ga sluša.

Pre ili kasnije ljudi ga prestanu slušati i počnu ga zaobilaziti i ignorisati zato što dosadi bogu i narodu ponavljajući sve jedno te isto. Nikoga ne zanima koliko on iz dubine duše mrzi Zapad, Ameriku, Brisel i ostalo. Plaćen je da mrzi Zapad, to je drugo, ali trebo je da nađe neku meru.

Da prestane da vrti KGB ploču, onu isto koju vrte i radikali, to "Mrzim Zapad", Zapad nam je za sve kriv i slično, i kad bi prestao da vrti alternativne istorije kao nekakve svetinje, to kako su Srbi najstariji narod na svetu, to isto radikalska iz KGB kuhinje, to mantranje "nebeski narod" i srodne nebuloze, to kad bi izbacio, pa bio bi najmanje 10 puta popularniji i uticajniji nego što jeste. Ljudi bi ga ziasta slušali i uvek bi bili zainteresovani šta ima da kaže. Ovako, bude zanimljiv, ali brzo dosadi i brzo ga zaborave.

Toliko za sada i pozdrav za tvog rođu Branka Dragaša.

Da je bio u pravu , vec bi se desavalo u tom smeru , znaci nije bio u pravu i ne valja mu teorija , a sta ne valja ni on sam ne zna..a ja ne znam nisam citao.

Ali mu ne valja teorija..

Tako da ako je narodu proslo ovo sto studenti traze, znaci blaga revolucijica, da se samo malo pritesne nacelnici institucija, onda je to to ..
Ko sam ja da se trpam ovom blentavom narodu u planove, racunice i zelju ko ce koga da navuce....?
To se medju svesnijim i obrazovanijim zove narodni folklor....to je ono zbog cega me ovde banuju...znate vec..

Ja licno ne volim Dragasevce iz tri razloga..

Prvo ne gledaju sa kim lezu u krevet, ako je u pitanju pokret ili partija.
Drugo , sve njihove ideje su bez instalirane i projektovane kontrole, nego bice naivno tako i bice tako , e sipak..
Trece sve njihove teorije su ekonomski suve, a to moze da opstane samo ako neki virtuoz koji ima smisla za ljude , HR i za biznis radi koordinaciju njihovih ideja, a same ideje takve kakve su ne mogu da mu prodju u praksi...mogu kad je direktor koji nateze zaposlene, ali narod i ekonomija nisu zaposleni..

Back