Branko Dragaš o tome kako 'dotući' uzdrmanog Vučića i koje poteze povući nakon njega da bi Srbija postala bolja zemlja u svakom smislu

halo, pa postavio sam njegovu biografiju, on je zacetnik privatnog bankarstva u istocnoj evropi, ne mozes bas tako da omalovazavas
Ko каже? Драгаш сам за себе? Дај бре...
Могао је да тврди и да је измислио мердевине, поверовао би му.
radi se o dva koncepta koji su trebali da se kombiniju, i doziraju od tranzicije, pa na ovamo, a ne da se ide u sok terapiju, pa da ti nama posle kazes, a sta sada volite dzefri saksa? stvari nisu crno-bele, igras se, kao da smo deca
od vremena g17 do danas, da li su strane banke iznosile srpske pare iz srbije? znas da jesu, i mislis dok god se mi emigranti i gastosi vracamo, znaci dozivotno, taj sistem ce da sljaka... nece, prijatelju, vidis i sam da srbija postaje kolonija, vidis sta se radi u americi, zavrcu se slavine, isto ce i eu da uradi, kinezi vise nece da refinansiraju, kazu plati ratu, ili daj jos rudnika
О чему причаш?

Што се тиче те друге теме, о финансирању инфраструктурних радова меницама државе или из примарне емисије, то могу да причају људи који реално немају баш пуно додира са монетарном економијом.
zar se drzavne obveznice ne prodaju, emituju svuda po svetu? u koje svrhe se prodaju? za popunjavanje rupa u budzetu

zar se drzavne obveznice ne prodaju svuda po svetu? u koje svrhe se prodaju?
Обвезнице нису исто као и менице.
Јесте да је у питању исто обавеза, али издавање обвезница има своја правила, а Катић планира да неки Синиша Мали или Драгаш исписују менице и користе их као средство плаћања грађевинским фирмама.
Кад би то био рецепт за успех, онда би га применила и Северна Кореја.
Северна Кореја га не примењује.
Зашто?
а) Није чула за ту генијалну идеју
б) Промашена прича

Ценим да је одговор под б)

"Koнсултант" Катић је мртав озбиљан предлагао да се инфраструктурни радови финансирају државним меницама, те да се на тај начин креира "некредитни новац".
И тако неке небулозе.
Боље да се држао дизајнирања и функционисања схема за прање новца. То му је ускостручна област.

УСА је тако финансирала Велики и Светски рат па се обогатила ....

Обвезнице нису исто као и менице.
Јесте да је у питању исто обавеза, али издавање обвезница има своја правила, а Катић планира да неки Синиша Мали или Драгаш исписују менице и користе их као средство плаћања грађевинским фирмама.
naravno, i to je jedini nacin da se radi domacinski i odgovorno, transparentno. to sada ako ljudi ne vide, nikada nece uvideti.
kinez dao kredit, kinez ne da ugovor, ljudi mrtvi, ko se ovajdio? sad ce da vam poture sve falsifikovano, nikada necete saznati, poturice zrtvenog jarca i kraj.
Кад би то био рецепт за успех, онда би га применила и Северна Кореја.
oni su izolovani, kao i kuba, zato su u problemu,a ne zato sto ne primenju samofinansiranje; jel ti shvatas da je komsiju, juznu koreju amerikanac napravio kao i japan, pa jel vidis da sada fali 1000 milijardi "pomoci" ukrajini, zelenski kaze, nema pojma gde su te pare zavrsile... a moglo je sa njima da se napravi cudo

Poslednja izmena:
naravno, i to je jedini nacin da se radi domacinski i odgovorno,. to sada ako ljudi ne vide, nikada nece uvideti.
kinez dao kredit, kinez ne da ugovor, ljudi mrtvi, ko se ovajdio? sad ce da vam poture sve falsifikovano, nikada necete saznati, poturice zrtvenog jarca i kraj.

oni su izolovani, kao i kuba, zato su u problemu,a ne zato sto ne primenju samofinansiranje; jel ti shvatas da je komsiju, juznu koreju amerikanac napravio kao i japan, pa jel vidis da sada fali 1000 milijardi "pomoci" ukrajini, zelenski kaze, nema pojma gde su te pare zavrsile... a moglo je sa njima da se napravi cudo

Проблем је што је и Адолф финансирао обвезницама .. па изгубио ... Значи обвезнице да .. али не за рат ...у ком губиш

ЕУ рецимо је данас од УСА натерана да финансира рат ...

Вероватно ће ЕУ да прође као Хилер .. а УСА као Рузвелт ....

Проблем је што је и Адолф финансирао обвезницама .. па изгубио ... Значи обвезнице да .. али не за рат ...у ком губиш

ЕУ рецимо је данас од УСА натерана да финансира рат ...

Вероватно ће ЕУ да прође као Хилер .. а УСА као Рузвелт ....
naravno, vise se ne vode ratovi da pobedis, nego da drugi izgube

pa zar ideja nije bila dobra?
Ideja je bila dobra, ali nije sprovedena.

Pitanje zasto potrebno je postaviti Dragasu, preciznije zasto je dozvoljeno pored svih zakonskih mogucnosti.

Koincidencija se poklapa sa mojom konstatacijom iz prvog posta:
"U periodu kada je "poverovao" demokratama cini mi se da je ugasio "Udruzenje malih akcionara" koje je osnovao i bilo je na dobrom putu da se svim gradanima dosta pravedno nadoknadi naknada za privatizacuju po godinama radnog staza, medutim, njegovo gasenje je bio uslov za ponudu koja se ne odbija."

naravno, i to je jedini nacin da se radi domacinski i odgovorno, transparentno. to sada ako ljudi ne vide, nikada nece uvideti.
Tи стварно немаш осећај да би тако директно убацивање динара у промет буквално истог дана оборило курс у односу на резервну валуту (евро)?
Или морам и то да објашњавам?
Да, нама је много лагодније да држава плаћа меницама из динарске примарне емисије, пошто и цену бицикли рачунамо у еврима.

Хајде да завршимо бесмислену причу на тему тих "инвестиционих циклуса" финансираних из Топчидера.
Последњи пут кад смо то радили завршили смо са интересантним новчаницама

УСА је тако финансирала Велики и Светски рат па се обогатила ....
Па, ко велиш, може и Србија, пошто је Динар једна глобално тражена валута

Tи стварно немаш осећај да би тако директно убацивање динара у промет буквално истог дана оборило курс у односу на резервну валуту (евро)?
Или морам и то да објашњавам?
ti sada samo glumis, a znas da je temelj garancija drzavel mi sada imamo garanciju stranih banaka, a drzava zalaze rudnike, i postaje kolonija - pa naravno da kolonija sada ne moze nista, i poreze sto ubire polaze racun nekome u inostranstvu

problem datira od kada je dragasa djindjic odbio, i on bese izasao iz ds, ima u videu prva polovina, na taj deo si trebao da se osvrnes
Pitanje zasto potrebno je postaviti Dragasu, preciznije zasto je dozvoljeno pored svih zakonskih mogucnosti.
to pitanje je bilo u sirem kontekstu, otvaranja prema zapadu, isto prvi deo videa, kada je dragas shvatio da je utopista, da od monetarnog suverenizma nece biti nista, tako da sada samo teoretisemo, i gledamo bar neki dokle smo dogurali, srbija-kolonija

Poslednja izmena:
ti sada samo glumis, a znas da je temelj garancija drzavel mi sada imamo garanciju stranih banaka
Ако имаш милион динара у оптицају, а 10 милиона евра покрића, курс је 100:1.
Ако испишеш меницу на 200 хиљада и пустиш је у оптицај као средство плаћања, имаш 1.2 милиона у оптицају, при 10 милиона евра, курс је 120:1

problem datira od kada je dragasa djindjic odbio, i on bese izasao iz ds, ima u videu prva polovina, na taj deo si trebao da se osvrnes
ТО су Драгашеве ловачке приче како је он имао неке врх идеје, па га саботирало, он стално има врх идеје и сви га саботирају, остали му још једино његови верни верници по јутјубу који се клањају његовом невиђеном знању, са нагласком на НЕВИЂЕНО, у значењу НЕ-ВИЂЕНО.

Продаје причу како је "забрањен", а нон стоп виси по неким кастовима који су плаћени индиректно из нашег или кремаљског буџета
1738591778917.png

ТО су Драгашеве ловачке приче како је он имао неке врх идеје, па га саботирало, он стално има врх идеје и сви га саботирају, остали му још једино његови верни верници по јутјубу који се клањају његовом невиђеном знању, са нагласком на НЕВИЂЕНО, у значењу НЕ-ВИЂЕНО
Ali to je istina, sabotiraju ga stalno politilari jer nijedan neće da uredi ekonomiju i bankarski sistem kako je Dragaš zamislio, jer onda ne bi mogli da kradu kao što rade decenijama

Ali to je istina, sabotiraju ga stalno politilari jer nijedan neće da uredi ekonomiju i bankarski sistem kako je Dragaš zamislio, jer onda ne bi mogli da kradu kao što rade decenijama
Драгаш је само створио интернет ФАМУ о себи као о стручњаку.
Он је Љубиша Трговчевић за економију и банкарство.

ja mislim da je njemu pragmaticni djindjic rekao da je utopista, da se onda nikada ne bi integrisali u zapad, i da od monetarnog suverenizma nema nista, da ne sanja badava, i onda smo isli grlom i jagode, samo da nas zapadi prihvati

znaci istina nije crna ili bela, dragaseve ideje su prosto bile politicki neizvodljive, nemoguce, pa i danas on zastranjuje, a meni je samo krivo sto nema ko ni da ga cuje, nego se eliminise, satire

zapad, pa i kinezi, nam "pomazu" da bi nam oduzimali resurse, teritorije, pa i usaid o kojoj citamo vidimo da je bila koska

moja poenta de sistiju je da je vise novca iznetoi iz zemlje, nego sto je zapad "investirao" zapravo investicija i nema vec se srbija cerupa i zaduzuje sa ovoim sistemom jos od g17, posle inicijelnog oprosta neke sume... tako da ce na kraju milosevic ispasti prorok

E tu smo udba, to ako se ne rasturi sve dzabe.
Па нема у СДБ толико људи, не рачунајући сараднике, нити баш сви они исто мисле. Понављам "Јаче је село од сватова". То може веома брзо да се лустрира. Шта је остало од Секуритатее, осим оних који превеслаше?

Па нема у СДБ толико људи, не рачунајући сараднике, нити баш сви они исто мисле. Понављам "Јаче је село од сватова". То може веома брзо да се лустрира. Шта је остало од Секуритатее, осим оних који превеслаше?
Kako nema a i dan danas su opstali?

U periodu kada je "poverovao" demokratama cini mi se da je ugasio "Udruzenje malih akcionara" koje je osnovao i bilo je na dobrom putu da se svim gradanima dosta pravedno nadoknadi naknada za privatizacuju po godinama radnog staza, medutim, njegovo gasenje je bio uslov za ponudu koja se ne odbija.
Izigrao je poverenje gradana koji su se ukljucili u njega i platili clanarinu, ako se tako zvala suma novca koju je bilo potrebno uplatiti svakom pojedincu.
Kao sto sam napomenuo udruzenje je bilo dobro organizovano i pravno pokriveno kao takvo smetalo ondasnjim vlastima, sudbina prikupljenog noca je takode za sire krugove ostala nepoznanica.
Mozda sam napravio gresku, ali po mom secanju mislim da je tok dosledno opisan, ako postoje greske kako sam naveo one ne mogu pobiti njegovo negativno delovanje.
Slucaj sa Dereticem ne bih komentarisao kao ni procenjivao njegove kvalitete kao ekonomiste, ali moje poverenje je odavno izgubio.
Сада ме подсети. Слично је било и са Бранком Павловићем, сада у остатку - "Ми - глас народа". Могу да будем конкретан, ради се о мојој бившој фирми "Политика". Основао је удружење малих акционара, на "чланарину" узео паре и онима који иначе, Боже ме прости, не дају ни Богу тамјана и на томе се све завршило. Пара нигде. Некако од детињства имам инстикт за мутне радње и ваћароше (то није памет, него је просто тако), али ми је ипак мило због облапорних који се полакомише и наравно остадоше без "чланарине". Посебно мутно у радњи је што је износ мали, али број "учлањених" велики, па не постоји правни основ за појединачно правно гоњење. Не знам да ли је и овде то био случај, али подсећа.
То не значи да се у потпуности не слажем са оним што је Драгаш рекао, али није на одмет и овога да се подсетимо.
Нека докуметовано демантују, када је лустрација нека је општа.

"Koнсултант" Катић је мртав озбиљан предлагао да се инфраструктурни радови финансирају државним меницама, те да се на тај начин креира "некредитни новац".
И тако неке небулозе.
Боље да се држао дизајнирања и функционисања схема за прање новца. То му је ускостручна област.
Не мора да буде небулозно, а одавно није ни ново. Могуће је из примарне емисије (са притиском на инфлацију) финансирати инфраструктурне пројекте са пројекцијом да ће у време наплате меница већ да одбацују приход који ће да враћа главницу и камате. То је и теоријски и практично могуће уколико се искључе хоботница и корупција што је за сада немогуће.

Не мора да буде небулозно, а одавно није ни ново. Могуће је из примарне емисије (са притиском на инфлацију) финансирати инфраструктурне пројекте са пројекцијом да ће у време наплате меница већ да одбацују приход који ће да враћа главницу и камате. То је и теоријски и практично могуће уколико се искључе хоботница и корупција што је за сада немогуће.
Извини, али како?
Ево, ја грађевинска фирма која треба да пробуши тунел код Бубањ потока према Панчеву.
Ти ми исплатиш поменутих 200.000 (менице које се користе као средство плаћања=, а ја за то купим материјал и платим плате.
Материјал делом купим из увоза, плус радници део плата користе за увозну робу.
Како мислиш да неутралишеш ефекат новог динарског новца при истој количини еурског новца?

Извини, али како?
Ево, ја грађевинска фирма која треба да пробуши тунел код Бубањ потока према Панчеву.
Ти ми исплатиш поменутих 200.000 (менице које се користе као средство плаћања=, а ја за то купим материјал и платим плате.
Материјал делом купим из увоза, плус радници део плата користе за увозну робу.
Како мислиш да неутралишеш ефекат новог динарског новца при истој количини еурског новца?
Да, писао сам мало теоријски и занемарио замрзнути курс, мада и тамо има инфлације и прави неки простор.

Да, писао сам мало теоријски и занемарио замрзнути курс, мада и тамо има инфлације и прави неки простор.
Гледај, губиш из вида да:
1) Фирме неће радити на државино "мајке ми, платићу вам за 3 године", јер фирме се не баве кредитирањем државе. Немају ни капацитета (ни монетарних, ни знања, а ни воље)
2) Фирме морају имати новац за пословање већ САДА
3) То значи да те менице из примарне емисије морају бити коришћене као новчани еквивалент.
4) Ако се менице примарне емисије користе као новчани еквивалент, рачунај да ако су издате и уручене у понедељак у 10:00, у понедељак исти дан до 15:00 почеће да показују ефекат на курс, тј. већ код првог великог плаћања од стране фирме која је меницу примила
5) Ту више не помаже ни замрзнути курс ни ништа друго, као што није помагао ни 1993.

Једини простор који се прави јесте тај неки период у којем држава зајебе тржиште, па док тржиште то не открије.
Али, простор за следеће зајебавање после буде све мањи, јер тржиште почиње да у своје поступке укалкулише чињеницу да се држава бави подвалом.

ti sada samo glumis, a znas da je temelj garancija drzavel mi sada imamo garanciju stranih banaka, a drzava zalaze rudnike, i postaje kolonija - pa naravno da kolonija sada ne moze nista, i poreze sto ubire polaze racun nekome u inostranstvu

to pitanje je bilo u sirem kontekstu, otvaranja prema zapadu, isto prvi deo videa, kada je dragas shvatio da je utopista, da od monetarnog suverenizma nece biti nista, tako da sada samo teoretisemo, i gledamo bar neki dokle smo dogurali, srbija-kolonija
Bukvalno nikada bolji bankarski sistem u drzavi nismo imali.

Hoces da nam kazes kada nam je bio bolji bankarski sistem, kada su vladale domace 'Banke', i kada su iste bili protocni bojleri Sluzbe, i unistile i sebe, i privredu, i drustvo, i kulturu?

I posle 5og oktobra, tih nekoliko domacih banaka koje smo ostavili da budu domace, i one su unistavane i koriscene za davanje netrzisnih kredita krsh firmama, cime su unistene i same te banke, i pravljena je nekonkurentna privreda.

Domace 'Banke' u Srbiji su DOKAZANO koriscene za unistavanje drustva. Unistavanje svega. Da, u teoriji mozes da imas neke normalne domace banke, ali za to prvo moras da imas drustvo gde Sluzba ne kontrolise sav domaci kapital, pa te banke nece imati agenta Sluzbe po cijem nalogu ce poslovati. To je u ovakvoj Srbiji SF. Dokazano je SF cak i sa mnogo vecim stepenom politicke slobode koji je bio u doba Tadiceve vladavine, a kamoli pa sada dok vlada otvorena autokratija.

Koji siri kontekst? Siri kontekst da imamo suverene stampace domace valute, koji su DOKAZANO u Srbiji unistili sve cega su se dohvatili?

Poslednja izmena:

Back