Branka Ruzica saslusavali zbog pljacke Dunav osiguranja!

drdoktor

Elita
Banovan
Poruka
23.062
FUNKCIONER SPS U POLICIJI: Branka Ružića saslušavali zbog pljačke Dunav osiguranja! http://www.kurir-info.rs/ruzic-sasl...lista-u-aferi-dunav-osiguranje-clanak-1610060

BEOGRAD - Branko Ružić, predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije, saslušan je u pretkrivičnom postupku koji policija vodi o zloupotrebama u „Dunav osiguranju“, dok je na njenom čelu bila kadar SPS Mila Jezdimirović, saznaje Kurir. Različitim malverzacijama osiguravajuća kompanija oštećena je za nekoliko desetina miliona evra, a osumnjičeno je više osoba.

Ružić je dao izjavu u svojstvu građanina, a kako saznajemo, saslušanje je obavljeno prošlog utorka.
- Ružić je negirao da ima bilo kakva saznanja o malverzacijama u „Dunavu“. Bio je hladan kao led - navodi izvor Kurira.
Ružić je za naš list potvrdio da je bio u policiji.

Ružić: Bilo je prijatno

- Ako poznajete procedure, postupak nije ni pokrenut. Proces je daleko od otpočinjanja. Formira se predmet i nadležni organi prikupljaju informacije u vezi sa eventualnim zloupotrebama u poslovanju kompanije. Svaki građanin ili građanka za koje nadležni organi smatraju da može biti od pomoći u prikupljanju informacija bivaju pozvani na razgovor. Ništa novo, i ništa epohalno, pri tome, da se ne bi razvijale teorije zavere, davanje izjave je trajalo oko 90 minuta, u veoma prijatnoj atmosferi - rekao je Ružić, koji nije hteo da odgovori na pitanje zašto je policija baš njega pozvala da da izjavu.

Napravila gubitke... Mila Jezdimirović Napravila gubitke... Mila Jezdimirović

Kao što je Kurir ranije pisao, sumnja se da je rukovodstvo firme napravilo broje zloupotrebe.
- Između ostalog, pravljene su zloupotrebe s pozajmicama. Naime, Dunav banka je mnogim firmama davala milionske pozajmice, a garant za te pozajmice bilo je „Dunav osiguranje“. Naravno, te firme nisu vraćale taj novac banci, koja je kasnije iznos naplaćivala „Dunav osiguranju“, čime je direktno načinjena šteta osiguravajućem društvu, odnosno državi kao vlasniku. Postoje indicije da su pozajmice davane i firmama koje se dovode u vezu sa Darkom Šarićem - objasnili su tada u policiji.

Šteta 6,5 miliona evra

Samo na troškove marketinga za osam meseci „Dunav osiguranje“ dalo je oko 6,5 miliona evra.
- Sumnja se da su preko fiktivnih marketinških ugovora i faktura za nepostojeće usluge velike sume novca odlazile u stranačke fondove i privatne džepove. Reč je o 693.520.000 dinara. Novac je nestajao preko lažnih ugovora i prebačen je u privatne džepove i stranačke fondove - navodi izvor Kurira.

Kurir je juče pokušao da dobije komentar od Mile Jezdimirović, koja je u vreme kada su mahinacije rađene bila na čelu kompanije, ali se ona nije javljala na telefon.
Bio u Specijalnom sudu
ISPITIVAN I ZBOG „GALENIKE“

Ružić je letos saslušan u Specijalnom sudu u vezi s malverzacijama u državnoj farmaceutskoj kompaniji „Galenika“, koju su godinama vodili upravo kadrovi Socijalističke partije Srbije. On je tada saslušan kao svedok, a izjavu je dao i predsednik socijalista Ivica Dačić. Podsetimo, jedan od osumnjičenih zbog milionske pljačke u „Galenici“ je direktor SPS Dejan Backović.

...........

Ovako se spinije javnost. Stancuj sto vise afera, skandala, dolazi Seselj. E jedva cekam kada budu hapsili SNSovce. Vece unistitelje Srbija nije imala.
 
Branko Ružić je počeo nešto da talasa pre par meseci, pa se naprasno ućutao. Ovo je sad kazna za talasanje. :lol:

Inače je čist ko suza... :hahaha:

- - - - - - - - - -

Me'šćini da nišane Dačića !
A, ovaj mali, podrigli, prepotentni smrad jeste lopina.
I treba da ga CZ preuzme na brojno stanje...!

Meni baš deluje k'o poštenjačina... :mrgreen:
 

Back
Top