Brak kao socijalna kamuflaža

bezibre!

Poznat
Banovan
Poruka
8.917
veliki broj prakova postoji i održava se iz čiste nužde, odnosno zato što tako treba i zato što je tako normalno
kakvi si odnosi u tom braku i familiji manje je bitno
možda čak i žive svako za sebe, možda žive deo života za sceno ostatak svaka vaška obaška, možda žive dvostruke živote nebitno...
činjenica je da brak - i za muškarac i ženu donosi veliku socijalnu zaštitu i prednost
kao oženjen je/udata - je - automatski je delija, ispravan, moralan, ponos,. domaćin/poštena, požrtvovana, ispravna, domaćica (o deci da ne pričamo)

isplati li se venčati se čisto da zadovoljiš kriterijume društene "normalnosti" i zaštititi se?

kakvo ti je to pitanje...naravno da ne...

...misim...definitivno su prošla ta vremena gde su se ljudi venčavali da bi udovoljavali ikome i ispunjavali nekakve "norme"...čak i u ovoj mojoj sredini koju smatram jednom od najzatucanijih...

veliki broj prakova postoji i održava se iz čiste nužde, odnosno zato što tako treba i zato što je tako normalno
možda čak i žive svako za sebe, možda žive deo života za sceno ostatak svaka vaška obaška, možda žive dvostruke živote nebitno...
činjenica je da brak - i za muškarac i ženu donosi veliku socijalnu zaštitu i prednost
kao oženjen je/udata - je - automatski je delija, ispravan, moralan, ponos,. domaćin/poštena, požrtvovana, ispravna, domaćica (o deci da ne pričamo)

isplati li se venčati se čisto da zadovoljiš kriterijume društene "normalnosti" i zaštititi se?

brate ja sam Fors,to ću biti i kad se oženim.

mamlaze...da sam rekao da smo moderna sredina, lagao bih...samo govorim istinu...isto važi i za Leskovac, Vranje, Bujanovac, Niš...sve od Velike Plane na ovamo je jad i čemer...i ti to znaš i zato nemoj da sviraš kurrcu...

ološ taj što te napravio jebbem te u usta...

pa...pod uslovom da se vencas za istomisljenika, da.

U pravu si, veliki broj brakova funkcioniše po inerciji, ili samo prividno.
Skoro na jednom rođendanu žena priča kako spava sa detetom, muž se mnogo okreće, ustaje po vodu, pa je budi to.
Pred svima ona priča kako ne spava sa mužem. Meni to nije normalno, mladi, zdravi ljudi...
Nije brak neka zaštita, samo štiti od smaranja okoline kad ćeš da se ženiš.

Moma mama kaže da samo samoživi ljudi neće decu, a ja kažem šta će mi dete ako nemam s kim i od čega da ga izdržavam...
Tako da me baš briga za brak.
Najvažnije je imati ljubav, partnera, a deca... Uvek mogu da nađem nekog razvedenog sa decom :) Mislim ako budem matora za rađanje.

Nije opravdanje pošto- poto praviti decu pa da se posle pate što im se mama i tata ne vole, ili slično...

Brak možda štiti od lutanja, od naletanja na raznorazne u nadi da ćeš naći ljubav.
Uvek imaš kome da se vratiš kući, u topli dom.
Možda je i lakše ako zajedno zarađujete pa možete bolje da živite nego kad biste živeli sami. Dobro ako ima više dece, standard nije mnogo veći...
To su neke prednosti.

Poslednja izmena:
Бракови се одржавају тако што правиш доста дјеце и што све радите ЗАЈЕДНО за те клинце и заједно дијелите радост њиховог успона.

Што више дјеце и што више енергије у њега уложите, то је исти стабилнији.

Побједа у везама се остварује превазилажењем саможивости.

Poslednja izmena:
U pravu si, veliki broj brakova funkcioniše po inerciji, ili samo prividno.
Skoro na jednom rođendanu žena priča kako spava sa detetom, muž se mnogo okreće, ustaje po vodu, pa je budi to.
Pred svima ona priča kako ne spava sa mužem. Meni to nije normalno, mladi, zdravi ljudi...
Nije brak neka zaštita, samo štiti od smaranja okoline kad ćeš da se ženiš.

Moma mama kaže da samo samoživi ljudi neće decu, a ja kažem šta će mi dete ako nemam s kim i od čega da ga izdržavam...
Tako da me baš briga za brak.
Najvažnije je imati ljubav, partnera, a deca... Uvek mogu da nađem nekog razvedenog sa decom :) Mislim ako budem matora za rađanje.

Nije opravdanje pošto- poto praviti decu pa da se posle pate što im se mama i tata ne vole, ili slično...

Brak možda štiti od lutanja, od naletanja na raznorazne u nadi da ćeš naći ljubav.
Uvek imaš kome da se vratiš kući, u topli dom.
Možda je i lakše ako zajedno zarađujete pa možete bolje da živite nego kad biste živeli sami. Dobro ako ima više dece, standard nije mnogo veći...
To su neke prednosti.

tako je, slažem se... ako se nema uslova ni sredstava, ne znam koliko je pametno rađati decu
ok, jedno može da se "preživi", ali dvoje, troje... uf :neutral:

Бракови се одржавају тако што правиш доста дјеце и што све радите ЗАЈЕДНО за те клинце и заједно дијелите радост њиховог успона.

Што више дјеце и што више енергије у њега уложите, то је исти стабилнији.

da da, a koja je poenta roditi petoro dece ako su gladni i pocepani?

tako je, slažem se... ako se nema uslova ni sredstava, ne znam koliko je pametno rađati decu
ok, jedno može da se "preživi", ali dvoje, troje... uf :neutral:

da da, a koja je poenta roditi petoro dece ako su gladni i pocepani?

Неће бити ни гладни ни поцијепани. Ако не можеш петеро, роди бар двоје или троје.

Кад се и мушкарац и жена боре за своју породицу, живе рационално, помажу једно друго, воле једно друго и поштују једно друго, кад се не поставља питање ко ће шта урадити у кући и на ко ће унијети новац у дом све тешкоће, које су велике, одгајање дјеце постају подношљиве, али много више ПОСТАЈУ УЖИВАЊЕ.

Живот тражи борбу! Дјеца траже борбу родитеља. Оца ратника и мајку јунака.

Ко мисли да може да живи живот безбрижан као пубертетлија је осуђен на изумирање његове генетике и кошмарну бездјетну старост.

Неће бити ни гладни ни поцијепани. Ако не можеш петеро, роди бар двоје или троје.

Кад се и мушкарац и жена боре за своју породицу, живе рационално, помажу једно друго, воле једно друго и поштују једно друго, кад се не поставља питање ко ће шта урадити у кући и на ко ће унијети новац у дом све тешкоће, које су велике, одгајање дјеце постају подношљиве, али много више ПОСТАЈУ УЖИВАЊЕ.

ti ko da ne znaš gde živiš, ljudi mesecima ne primaju plate, otkazi samo pljušte, a ti pričaš o petoro dece?
ok, neko ima uslova i može
većina ne

ne bih da završim na Pinku ko oni Gavrilovići... tuga živa, a oni prave javnu sprdačinu od toga
strašno

Ne isplati se,
previshe 'nezeljenih dejstva' ide zajedno sa bracnom terapijom socijalnih i svih ostalih problema.
Ako nesto nije u redu - brak nije reshenje, ako nesto treba - brakom se to ne dobija.
Brak je sistem maniplisanja i kontrole, drzanje jednog prosecnog coveka na uzdi i cediti ga do poslednje kapi.

Ako se volite, bezite od braka kao od pakla, ako nekog mrzite - pozelite mu brak! :D

Ко мисли да може да живи живот безбрижан као пубертетлија је осуђен на изумирање његове генетике и кошмарну бездјетну старост.

ti ko da ne znaš gde živiš, ljudi mesecima ne primaju plate, otkazi samo pljušte, a ti pričaš o petoro dece?
ok, neko ima uslova i može
većina ne

ne bih da završim na Pinku ko oni Gavrilovići... tuga živa, a oni prave javnu sprdačinu od toga
strašno

Ima čovek prvo, a ti Šaće, kad ćeš ako ne dok možeš ?
Ako se tako gleda, onda ne treba da postojimo.

Back