Брак и аскеза у православљу

Такви завети се не дају у браку, ти просто измишљаш и пришиваш своју манихејску логику Православљу.
Ћути незналицо и не јављај се кад ниси православац, већ затрована комуњара без мозга

Ћути незналицо и не јављај се кад ниси православац, већ затрована комуњара без мозга
Ти измишљаш нешто што не постоји. Где се дају и полажу такви завети? Нигде.

Свештеник кад венчава шта каже младенцима, јел им каже ,, живите ко брат или сестра", или каже мужу ,,размножи се као Јаков", а жени ,, размножи се као Рахиља"??

Према томе, мани да измишљаш. Православље није манихејство.

Ти измишљаш нешто што не постоји. Где се дају и полажу такви завети? Нигде.

Свештеник кад венчава шта каже младенцима, јел им каже ,, живите ко брат или сестра", или каже мужу ,,размножи се као Јаков", а жени ,, размножи се као Рахиља"??

Према томе, мани да измишљаш. Православље није манихејство.
Добро Циго, кад ти се врати стид - знаћеш за завете...

Тако је. Мени се неке ствари не допадају код патријарха, али он је патријарх и то поштујем.
А, и тежак смо ми народ. Није му лако.
Наравно, нико није савршен, па ни Патријарх. Може се слободно критиковати Патријарх, не слагати се са њим, али не признавати га и ићи у раскол, то никако.
Али, Црква је тамо где су епископи и патријарси. А не групица набеђених зилота.

Плус, ја њих не мрзим, ја бих најрадије волео да се одрекну таквих заблуда и брате под окриље Мајке Цркве.

Наравно, нико није савршен, па ни Патријарх. Може се слободно критиковати Патријарх, не слагати се са њим, али не признавати га и ићи у раскол, то никако.

Плус, ја њих не мрзим, ја бих најрадије волео да се одрекну таквих заблуда и брате под окриље Мајке Цркве.
Зиле и његови су основали своју цркву, не занима њих Светосавска црква. Владика Артемије и његови нису основали никакву нову цркву, већ кажу: кад се стање среди (изађе из ССЦ-а, престане са изменама литургије и престане заједно молити са иновернима, ево нас.

Зиле и његови су основали своју цркву, не занима њих Светосавска црква. Владика Артемије и његови нису основали никакву нову цркву, већ кажу: кад се стање среди (изађе из ССЦ-а, престане са изменама литургије и престане заједно молити са иновернима, ево нас.
Владика Артемије је посебна прича и његово неспослушање Сабору јесте крајње проблематично, најблаже речено.

Па за јерес га и критикујемо...

За курварлук и алкохолизам га његова СПЦ љага, а не ми, који ни не гледамо његову демонизацију и разврат, које ти оправдаваш реформулацијамс зла...

За курварлук и алкохолизам га његова СПЦ љага, а не ми, који ни не гледамо његову демонизацију и разврат, које ти оправдаваш реформулацијамс зла...
Не критикујете, ви сте отишли у раскол, одвојили сте се од Цркве. Не признајете Цркву.
То је велика разлика.

Штета што нема свете инквизиције, да и ми понесемо нарамак.

Back