Gedeon
Veoma poznat
- Poruka
- 10.299
Има ту још јереси. А и раскола не недостаје.Мени делује да је он пре манихејац него фарисеј.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Има ту још јереси. А и раскола не недостаје.Мени делује да је он пре манихејац него фарисеј.
Јесам, јесам у православље и српство.Ти си баш заглибио... Баш баш
Нажалост..Има ту још јереси. А и раскола не недостаје.
Не признаје Порфирија за патријарха. Расколник.Нажалост..
Тужно, заиста.Не признаје Порфирија за патријарха. Расколник.
Тако је. Мени се неке ствари не допадају код патријарха, али он је патријарх и то поштујем.Тужно, заиста.
Ћути незналицо и не јављај се кад ниси православац, већ затрована комуњара без мозгаТакви завети се не дају у браку, ти просто измишљаш и пришиваш своју манихејску логику Православљу.
Нисте народ већ изродТако је. Мени се неке ствари не допадају код патријарха, али он је патријарх и то поштујем.
А, и тежак смо ми народ. Није му лако.
Ти измишљаш нешто што не постоји. Где се дају и полажу такви завети? Нигде.Ћути незналицо и не јављај се кад ниси православац, већ затрована комуњара без мозга
Развратна руља нема достојанство, џаба се позиваш на године у прљавштини проведенимаТако се разговара са седом браду. Има да ћутиш:
Ја сам Србин уназад 700 година.Нисте народ већ изрод
Добро Циго, кад ти се врати стид - знаћеш за завете...Ти измишљаш нешто што не постоји. Где се дају и полажу такви завети? Нигде.
Свештеник кад венчава шта каже младенцима, јел им каже ,, живите ко брат или сестра", или каже мужу ,,размножи се као Јаков", а жени ,, размножи се као Рахиља"??
Према томе, мани да измишљаш. Православље није манихејство.
Наравно, нико није савршен, па ни Патријарх. Може се слободно критиковати Патријарх, не слагати се са њим, али не признавати га и ићи у раскол, то никако.Тако је. Мени се неке ствари не допадају код патријарха, али он је патријарх и то поштујем.
А, и тежак смо ми народ. Није му лако.
За твоје измишљене ,,завете" нећу знати никад, јер су измишљени.Добро Циго, кад ти се врати стид - знаћеш за завете...
Зиле и његови су основали своју цркву, не занима њих Светосавска црква. Владика Артемије и његови нису основали никакву нову цркву, већ кажу: кад се стање среди (изађе из ССЦ-а, престане са изменама литургије и престане заједно молити са иновернима, ево нас.Наравно, нико није савршен, па ни Патријарх. Може се слободно критиковати Патријарх, не слагати се са њим, али не признавати га и ићи у раскол, то никако.
Али, Црква је тамо где су епископи и патријарси. А не групица набеђених зилота.
Плус, ја њих не мрзим, ја бих најрадије волео да се одрекну таквих заблуда и брате под окриље Мајке Цркве.
Што те се одрекла фамилија кад си тако побожан и мудар?За твоје измишљене ,,завете" нећу знати никад, јер су измишљени.
Моја фамилија се мене није одрекла.Што те се одрекла фамилија кад си тако побожан и мудар?
Владика Артемије је посебна прича и његово неспослушање Сабору јесте крајње проблематично, најблаже речено.Зиле и његови су основали своју цркву, не занима њих Светосавска црква. Владика Артемије и његови нису основали никакву нову цркву, већ кажу: кад се стање среди (изађе из ССЦ-а, престане са изменама литургије и престане заједно молити са иновернима, ево нас.
Дуле, не наседај на провокације. Игнориши овог фарисеја. Видиш да носом пара небеса од гордости.Моја фамилија се мене није одрекла.
Одакле ти та глупост?
Па за јерес га и критикујемо...Наравно, нико није савршен, па ни Патријарх. Може се слободно критиковати Патријарх, не слагати се са њим, али не признавати га и ићи у раскол, то никако.
Али, Црква је тамо где су епископи и патријарси. А не групица набеђених зилота.
Плус, ја њих не мрзим, ја бих најрадије волео да се одрекну таквих заблуда и брате под окриље Мајке Цркве.
Не критикујете, ви сте отишли у раскол, одвојили сте се од Цркве. Не признајете Цркву.Па за јерес га и критикујемо...
За курварлук и алкохолизам га његова СПЦ љага, а не ми, који ни не гледамо његову демонизацију и разврат, које ти оправдаваш реформулацијамс зла...
Штета што нема свете инквизиције, да и ми понесемо нарамак.Па за јерес га и критикујемо...
За курварлук и алкохолизам га његова СПЦ љага, а не ми, који ни не гледамо његову демонизацију и разврат, које ти оправдаваш реформулацијамс зла...
Ви исповедате јерес као и патријарх...Не критикујете, ви сте отишли у раскол, одвојили сте се од Цркве. Не признајете Цркву.
То је велика разлика.
Биће је, ал је нећеш доживетиШтета што нема свете инквизиције, да и ми понесемо нарамак.
СПЦ не исповеда никакву јерес.Ви исповедате јерес као и патријарх...
То је све што мора да се зна