Brak, crkva, ateizam

gost 358859

Poznat
Poruka
7.403
Priča mi drugarica kako joj je pukla veza od pet godina. Ona neće da se venča u crkvi jer je ateista i sama nije krštena, a on na tome insistira i nema šanse da popusti. Pitam je ja da li su imali nekih problema osim tog, ona kaže da nisu. Šta vi mislite o ovome?

Priča mi drugarica kako joj je pukla veza od pet godina. Ona neće da se venča u crkvi jer je ateista i sama nije krštena, a on na tome insistira i nema šanse da popusti. Pitam je ja da li su imali nekih problema osim tog, ona kaže da nisu. Šta vi mislite o ovome?

Како су ти људи уопште били заједно?

- - - - - - - - - -

mislimo da se spasila i da joj je nesudjeni choek kreten. to sto neko vjeruje u deda mraza je njegovo pravo, al nek mene zaobidje

Управо тако.

Valjda su razgovarali o tome, o planiranju porodice, imali su dovoljno vremena.
Mozda je ona to videla kao nepotrebni trosak jer svestenici vencavaju samo krstene u brak, ako se ne varam.

Valjda su razgovarali o tome, o planiranju porodice, imali su dovoljno vremena.
Mozda je ona to videla kao nepotrebni trosak jer svestenici vencavaju samo krstene u brak, ako se ne varam.

Ne nego nije htela da se krsti. Kaže da bi se osećala kao da ju je neko žigosao. Msm ja je totalno razumem, pošto smo u istoj situaciji što se toga tiče.

- - - - - - - - - -

Њему је важнија црква од девојке.

Бежати, што даље.
A i njoj je važnije da se ne krsti od dečka. Možemo tako u krug.

Та другарица ми звучи толико нетолерантно да би у нека ранија времена 'ладно могла конкурисати за управницу конц логора.
Бтв да нису њени сав свој напредак градили на оданости послератним властима па отуда та ишчашеност?

Та другарица ми звучи толико нетолерантно да би у нека ранија времена 'ладно могла конкурисати за управницу конц логора.
Бтв да нису њени сав свој напредак градили на оданости послератним властима па отуда та ишчашеност?

А он је толерантан у три п.м.

Ja sam se razišao sa svojom vjerenicom jer su njeni inzistirali da se vjenčamo u katoličkoj crkvi . Po njenim riječima njoj nije toliko
stalo ali se kad je došlo stani - pani priklonila njihovoj strani . Ja nisam mogao u katoličku crkvu pa da me streljaju . Probao sam joj objasniti
da su moju familiju u drugom svjetskom ratu ustaše terale na pokrštavanje puškama i bajonetima i sve bih za nju učinio ali to ne mogu .
Ja sam inače Srbin ateista a ona je bila Hrvatica katolkinja .Da bude komplikovanije moji su drugom svjetskom ratu bili partizani a njeni ustaše .
Meni inače nije smetala njena nacionalnost i familija ali sam smatrao da kod nas crkva treba ostati po strani . Naravno , ne bi mi smetalo da ona
i dalje posjećuje katoličku crkvu ali da mene izostavi iz tih rituala .

А он је толерантан у три п.м.
Он би био толерантан по неком другом питању.
Уствари она ми баш вуче на оштроконџу која ће остати уседелица и кад све се деси и прође остати сама ко нос на лицу и тако и нестати с овог света.

trebalo je pet godina da pokaze svoje ochnjake
udajom bi,mozda,dobila i...rogove :(

Он би био толерантан по неком другом питању.
Уствари она ми баш вуче на оштроконџу која ће остати уседелица и кад све се деси и прође остати сама ко нос на лицу и тако и нестати с овог света.

Она ми вуче на будалу која није умела да изабере.

Back