Brain rot

Urwald

Domaćin
Moderator
Poruka
4.941
Brain rot (doslovno: „truljenje mozga“) je internet sleng koji opisuje situaciju kada neko provodi mnogo vremena konzumirajući sadržaj niskog kvaliteta ili veoma repetitivan sadržaj na društvenim mrežama tipa kratki videi, mimovi.

Da li ste nekada imali osećaj da provodite previše vremena skrolujući bez jasnog cilja?
Da li primećujete promene u koncentraciji nakon dužeg korišćenja društvenih mreža?
Kako se osećate nakon dužeg gledanja kratkih videa ili sadržaja na društvenim mrežama?
Koji sadržaji najviše privlače vašu pažnju i zašto?

Brain rot (doslovno: „truljenje mozga“) je internet sleng koji opisuje situaciju kada neko provodi mnogo vremena konzumirajući sadržaj niskog kvaliteta ili veoma repetitivan sadržaj na društvenim mrežama tipa kratki videi, mimovi.

Da li ste nekada imali osećaj da provodite previše vremena skrolujući bez jasnog cilja?
Da li primećujete promene u koncentraciji nakon dužeg korišćenja društvenih mreža?
Kako se osećate nakon dužeg gledanja kratkih videa ili sadržaja na društvenim mrežama?

Sigurno 99% vremena provedenog na internetu je truljenje mozga. Beskonačno listanje snimaka koji ne predstavljaju ništa, koji ti ne znače ništa i kojih se uopšte nećeš sećati sledećeg sekunda.
Najgore je što i nemaš neki omiljeni sadržaj. Samo listaj, listaj, listaj, listaj....ono samo izlazi. Da li je neki detalj sa nekog fudbala, da li je neki stend ap komičar, da li je neka guzata i sisata tuka, da li je neki lik koji se penje na neki toranj, da li je mačka koja skače sa lustera, da li je baba koja skače u provaliju....ma nema veze! Samo listaj.

Da si postavio pitanje pre dva - tri meseca, ne bih imala odgovor u temi.
Poslednjih dana me relaksiraju kratki filmčići.
Jedva čekam slobodno vreme da se opustim uz: filmčiće o mostovima, građevinama i načinu života u gradovima Kine.
Volim i filmčiće tipa skrivene kamere.
I jedni i drugi mi napune baterje i skroz me opuste.

Najviše vremena na internetu provodim na forumu. Zatim na Fejsu kad igram jednu igricu.

Instagram ne otvaram svaki dan, TikTok nemam. Na YT ponekad gledam neku seriju ili film.

Na mreži X prosečno, u toku dana provedem manje od pola sata, ali zavisi od samih objava. Postavljam i sama objave i ostavljam komentare ispod nekih objava.

Mislim da nisam net zavisnik.

Back