Božji zakon sjetve i žetve ...

Pa npr. jednog koji je u stanju da se prikaže na način koji mi možemo da shvatimo i objasni nam kako tačno stvari stoje. Onda ću videti da li ću mu se prikloniti. Trenutno ni jedan od milion bogova koji su u opticaju neće to da uradi. Ili ih je stid ili ne mogu.
A šta treba da shvatiš? Šta te buni? U pitanju je vera u Boga, a ne znanje da on postoji. Njegovo postojanje nije direktno dokazivo osim u konceptu njegovog stvaranja i čudesa. No, to je opet prema nauci odbačeno. Tako da, veruješ ili ne veruješ. Koja je poenta da ti se neko stvori pred očima i kaže uradi to i to.

Pa za pocetak npr. jednog koji je u stanju da se prikaže na način koji mi možemo da shvatimo i objasni nam kako tačno stvari stoje.
Takvog vec imamo, dalje:
Onda ću videti da li ću mu se prikloniti.
I kako ces...!?
Trenutno ni jedan od milion bogova koji su u opticaju neće to da uradi. Ili ih je stid ili ne mogu.
...ili je mozda do tebe jer nisi raspolozen da cujes ono sto je zapisano u Svetom Pismu !???

A šta treba da shvatiš? Šta te buni? U pitanju je vera u Boga, a ne znanje da on postoji. Njegovo postojanje nije direktno dokazivo osim u konceptu njegovog stvaranja i čudesa. No, to je opet prema nauci odbačeno. Tako da, veruješ ili ne veruješ. Koja je poenta da ti se neko stvori pred očima i kaže uradi to i to.
Onda me takav bog ne interesuje. Mogu verovati u bilo kog onda. A ima ih povazdan.
Kako koja je poenta? Pa poenta je da ne moras da verujes nego ti se (svemocni) bog pojavi i objasni ti tacno kako stvari stoje pa ne moramo da se nadmudrujemo vise po forumima.

Onda me takav bog ne interesuje. Mogu verovati u bilo kog onda. A ima ih povazdan.
Kako koja je poenta? Pa poenta je da ne moras da verujes nego ti se (svemocni) bog pojavi i objasni ti tacno kako stvari stoje pa ne moramo da se nadmudrujemo vise po forumima.
Onda ćeš činiti dobra dela i poštovati zakletve iz straha da ne završiš u paklu. Tvoj put mora biti iz ljubavi, a ne iz straha ili koristi. Ljudi su videli sina Božjeg i ne poznaše ga i razapeše ga i ubiše ga.

Onda ćeš činiti dobra dela i poštovati zakletve iz straha da ne završiš u paklu. Tvoj put mora biti iz ljubavi, a ne iz straha ili koristi. Ljudi su videli sina Božjeg i ne poznaše ga i razapeše ga i ubiše ga.
Druze, mani me sta pise u nekoj knjizi da su nesto videli. Ti u to verujes, ja ne. I u bezbroj drugih knjiga pise o drugim bogovima. I svi veruju da su njihovi bas ti pravi.

Druze, mani me sta pise u nekoj knjizi da su nesto videli. Ti u to verujes, ja ne. I u bezbroj drugih knjiga pise o drugim bogovima. I svi veruju da su njihovi bas ti pravi.
Okej. Kao što si sada rekao, ti u to ne veruješ i nema smisla govoriti o tome.
Da se anđeo pred tobom pojavi, bi li pao pred njim na kolena od radosti ili bi pomislio da haluciniraš? :D

Zevz se ne može pojaviti jer se jasno vidi iz priča o njemu da je silovatelj, ženskaroš ili potlačitelj ljudi. Okrutan Bog. Kao takav ne postoji.
Nisam upoznat sa Hinduizmom da bih ti dao konkretan odgovor.

Interesantno je da na pitanje odgovaraš pitanjem ;)
Iz razloga da bi ti odgovorio na sopstveno pitanje.
Tako se i na osnovu priča iz Biblije može zaključiti da je taj bog nepravedni sadista i zato se ne može pojaviti i kao takav ne postoji.

i.
Ali on bi ranjen za naše prijestupe, izbijen za naša bezakonja; kar bješe na njemu našega mira radi, i ranom njegovom mi se iscijelismo..."

Evo ja sam u tvom citatu boldao i povećao nešto drugo. Cijeli citat namjenjen je Isusovim učenicima; oni su iscjeljeni duhovno, oni su duhovno uskrsnuli da bi mogli biti veliki evanđelisti i propovjednici i žrtve. Nismo ja i ti duhovno iscjeljeni, nemamo ni velike darove Duha koji su dio tog iscjeljenja itd.

U tom smislu je istinito da je Isus svoje životne patnje na križu dao za učenike a ne za mene i tebe. I sam je rekao da je došao Izraelu a ne tebi i meni. A drugo, ono što sam tvrdio da je udjelio svog spasiteljskog duha ne samo dušama na zemlji već i onima na nebu i pod nebom odnosi se na duhovnu energiju koju je dao da bi svaka duša bila i zaštićena (od uništenja duše grijehom) i ojačala i da bi mogla da se duhovno jača dalje. Pavao govori da je Isus dao svoga duha u naša srca. Tog duha može dati i oduzeti; "Dajem svoj život da ga opet uzmem, imam ovlasti dati ga i uzeti natrag". Ako je Isus bio mrtav kako je mogao sam sebi uzeti život natrag? Dakle radi se o nečem drugom.

Drugi put stoga govorim da znam o čemu pričam a vi ne znate...vaše nije da znate i da morate znati te preciznosti, to je jedno profinjenije znanje i ono se može jasnije i detaljnije sagledavati ali ja se sa time neću razbacivati...jer vaše je da negirate ono što ne razumijete.

Bog je duh.
Nije materijalno bice.
Jedini on ima besmrtnost.
I da uprkos tome sto je duhovno bice ima izgled i lice.
Kao sto i svaki covek ima svoje lice.
Po onome sto citamo u bibliji mislim da su andjeli i covek stvoreni po bozjem oblicju i sto se tice izgleda a i karaktera.
Naravno da je covecanstvo palo i da je taj izgled jako osakacen a pogotovo karakterni.
Govorim o osnovnom izgledu kada kazem covek je po bozjem oblicju.

2. Mojsijeva 33,18 Opet reče Mojsije: molim te, pokaži mi slavu svoju.
2. Mojsijeva 33,19 A Gospod mu reče: učiniću da prođe sve dobro moje ispred tebe, i povikaću po imenu: Gospod pred tobom. Smilovaću se kome se smilujem, i požaliću koga požalim.
2. Mojsijeva 33,20 I reče: ali nećeš moći vidjeti lica mojega, jer ne može čovjek mene vidjeti i ostati živ.
2. Mojsijeva 33,21 I reče Gospod: evo mjesto kod mene, pa stani na stijenu.
2. Mojsijeva 33,22 I kad stane prolaziti slava moja, metnuću te u rasjelinu kamenu, i zakloniću te rukom svojom dok ne prođem.
2. Mojsijeva 33,23 Potom ću dignuti ruku svoju, i vidjećeš me s leđa, a lice se moje ne može vidjeti.

Gresni ljudi ne mogu videti Bozje lice.
Ali ce to ponovo moci na novoj zemlji.

Evo ja sam u tvom citatu boldao i povećao nešto drugo. Cijeli citat namjenjen je Isusovim učenicima; oni su iscjeljeni duhovno, oni su duhovno uskrsnuli da bi mogli biti veliki evanđelisti i propovjednici i žrtve. Nismo ja i ti duhovno iscjeljeni, nemamo ni velike darove Duha koji su dio tog iscjeljenja itd.

U tom smislu je istinito da je Isus svoje životne patnje na križu dao za učenike a ne za mene i tebe.
Hajde mi molim te pojasni kako si izveo ovaj zakljucak iz teksta kojeg sam citirao,predlazem detaljnu analizu koju ces ti odraditi pa cu se ja nakon toga ubaciti.
I sam je rekao da je došao Izraelu a ne tebi i meni.
Za koga je sve dosao i kako funkcionise plan spasenja mozemo utvrditi nakon temeljne analize stoga te pozivam da svoje tvrdnje dokazes konkretnim tekstovima a nakon toga krecem ja...
Dakle ?
A drugo, ono što sam tvrdio da je udjelio svog spasiteljskog duha ne samo dušama na zemlji već i onima na nebu i pod nebom odnosi se na duhovnu energiju koju je dao da bi svaka duša bila i zaštićena (od uništenja duše grijehom) i ojačala i da bi mogla da se duhovno jača dalje. Pavao govori da je Isus dao svoga duha u naša srca. Tog duha može dati i oduzeti; "Dajem svoj život da ga opet uzmem, imam ovlasti dati ga i uzeti natrag". Ako je Isus bio mrtav kako je mogao sam sebi uzeti život natrag? Dakle radi se o nečem drugom.
Molim citate.
Drugi put stoga govorim da znam o čemu pričam a vi ne znate...
Moguce je da si u pravu ali ipak predlazem da konacne zakljuccke donosimo na kraju,nakon analiza na kojih te pozivam...
vaše nije da znate
...molim Biblijske dokaze u prilog ove ozbiljne teoloske tvrdnje !??
i da morate znati te preciznosti, to je jedno profinjenije znanje i ono se može jasnije i detaljnije sagledavati ali ja se sa time neću razbacivati...j
...dakle ti znas nesto o Bogu sto mi ostali ne znamo i smatras da to znanje trebas zadrzati za sebe..!?
...jel moze nekog konkretnog Biblijskog dokaza u prilog ove tvrdnje !??

er vaše je da negirate ono što ne razumijete.
U redu,menjam strategiju - trenutno necu negirati nego cu priznati da mozda nisam toliko dobro upoznat sa ovom materijom kao sto je slucaj s tobom stoga trazim da nam sve to jasno i precizno a pre svega studiozno objasnis...

U tom smislu je istinito da je Isus svoje životne patnje na križu dao za učenike a ne za mene i tebe. I sam je rekao da je došao Izraelu a ne tebi i meni. A drugo, ono što sam tvrdio da je udjelio svog spasiteljskog duha ne samo dušama na zemlji već i onima na nebu i pod nebom odnosi se na duhovnu energiju koju je dao da bi svaka duša bila i zaštićena (od uništenja duše grijehom) i ojačala i da bi mogla da se duhovno jača dalje. Pavao govori da je Isus dao svoga duha u naša srca. Tog duha može dati i oduzeti; "Dajem svoj život da ga opet uzmem, imam ovlasti dati ga i uzeti natrag". Ako je Isus bio mrtav kako je mogao sam sebi uzeti život natrag? Dakle radi se o nečem drugom.

Drugi put stoga govorim da znam o čemu pričam a vi ne znate...vaše nije da znate i da morate znati te preciznosti, to je jedno profinjenije znanje i ono se može jasnije i detaljnije sagledavati ali ja se sa time neću razbacivati...jer vaše je da negirate ono što ne razumijete.
Korupcija texta gdje od Isusa se radi boga.
Jasno se vidi u Jovanovom evandjelju.
Da nisi toliko nabeđen mogao bi diskutirati no ni oni ne zaostaju ..

Bog je duh.
Nije materijalno bice.
Jedini on ima besmrtnost.
I da uprkos tome sto je duhovno bice ima izgled i lice.
Kao sto i svaki covek ima svoje lice.
Po onome sto citamo u bibliji mislim da su andjeli i covek stvoreni po bozjem oblicju i sto se tice izgleda a i karaktera.
Naravno da je covecanstvo palo i da je taj izgled jako osakacen a pogotovo karakterni.
Govorim o osnovnom izgledu kada kazem covek je po bozjem oblicju.

2. Mojsijeva 33,18 Opet reče Mojsije: molim te, pokaži mi slavu svoju.
2. Mojsijeva 33,19 A Gospod mu reče: učiniću da prođe sve dobro moje ispred tebe, i povikaću po imenu: Gospod pred tobom. Smilovaću se kome se smilujem, i požaliću koga požalim.
2. Mojsijeva 33,20 I reče: ali nećeš moći vidjeti lica mojega, jer ne može čovjek mene vidjeti i ostati živ.
2. Mojsijeva 33,21 I reče Gospod: evo mjesto kod mene, pa stani na stijenu.
2. Mojsijeva 33,22 I kad stane prolaziti slava moja, metnuću te u rasjelinu kamenu, i zakloniću te rukom svojom dok ne prođem.
2. Mojsijeva 33,23 Potom ću dignuti ruku svoju, i vidjećeš me s leđa, a lice se moje ne može vidjeti.

Gresni ljudi ne mogu videti Bozje lice.
Ali ce to ponovo moci na novoj zemlji.

Ne ne ne. Nije on došao da da svoj život zarad njegovih učenika, već za sav ljudski rod. Odakle ti uopšte takva ideja?
Ajd za promjenu procitaj evandjelja.

Jel? Verujes u to ili ce nam se pokazati?
Nama vernicima se vec pokazao u formatu kojeg Ga uopste mozemo "videti"e sad sto se tebe tice stvarno mi moras pojasniti kako bi Ga ti hrteo videti da bi Mu poverovao !???
Kad se bude prikazao reci cu ti.
Pa ne moras ni tada ali ako si raspolozen za diskusiju daj mi prvo odgovori ono sto sam te pitao...
Procitao. Not impressed.
...imam neki osecaj da nisi to tako dobro procitao ili da budem precizniji - procitao si ga mozda kao sto se cita dnevna stampa i to ona dosadnija...,

Hajde onda uskoci sa analizom i pomogni svom istomisljeniku jer se ovakve ozbiljne teoloske tvrdnje trebaju dokazivati konkretnim Biblijskim dokazima sa kompletno zapazenim kontekstom.
NIsmo istomisljenici vec kad nesto kaze sto jest nema razloga da kazem da nije tako mogu i u tvom slucaju.
Osnove iz NZ mi se ne da po hiljadu ti put ovde vrtjeti.
Sto tebe preči da to usvojiš sam najbolje znaš.

Nama vernicima se vec pokazao u formatu kojeg Ga uopste mozemo "videti"e sad sto se tebe tice stvarno mi moras pojasniti kako bi Ga ti hrteo videti da bi Mu poverovao !???
U redu. Meni nije. To što piše u nekoj knjizi meni nista ne znači. Ako je svemoćan onda mu ne predstavlja nikakav problem da se meni i drugim ljudima prikaže na nama razumljiv način.
...imam neki osecaj da nisi to tako dobro procitao ili da budem precizniji - procitao si ga mozda kao sto se cita dnevna stampa i to ona dosadnija...,
Koliko si ti svetih knjiga drugih religija pročitao na taj način? Kao što rekoh, pročitao sam sada već davno. Iskreno, teško mi je bilo da čitam. Nikakav "sveti duh" me nije vodio niti sam osetio bilo kakvu istinu čitajuci. Više je interesantno bilo čitajući je iz ugla istorije. I ovde kada navodite citate iz Biblije i detaljno tumačite ja ne vidim nikakvu istinu u tome. Interesantno je sa filozofske strane slušati diskusiju, ali da vidim neku istinu tu, ne vidim.

Back