Božji zakon - 10 Božjih zapovesti i apostoli

Сале

Legenda
Moderator
Poruka
64.116
A nije ni ispunio jer još traju nebo i zemlja tako je rekao.
Onda znači da i deset Božjih zapovesti više ne važe jer su ispunjene?
ko kaže da zapovesti ne važe. čitaš li ti uopšte šta sam pisao?
da bi ti bilo lakše, hrist donosi duhovnost, deset zapovesti sveo u dve (takođe je i mojsije je to uradio) i ko se verom gradi njemu je jasno.

NEzgodan

Elita
Poruka
23.437
Problem je sto vecina pravoslavaca uopste ne zna sta njihovo ucenje podrazumeva
a da ne pricamo o tome da sto se tice Biblije su vecinom nepismeni
Eto vi navodno poznajete Bibliju a skoro svako učenje vam je pogrešno.

pa eto sad si otkrio istinu
da vam je Bozja rec na 2 mestu
A Bog je najvioii autoritet - tj njegova rec.
Nije Crkva nastala iz Biblije nego obratno. Shvati to već jednom.

NEzgodan

Elita
Poruka
23.437
Mozes do sutra da to pises kada znas da nije tako
slobodno zivi u lazima
Mi se drzimo izvornog ucenja Boga Biblije istine
a vi itekako imate paganska ucenja i obicaje
Mi smo izucavaoci Biblije to je cinjenica a vi ne niste.
Mi se držimo izvornog učenja koje je dato od Isusa i apostola preko svetih otaca i episkopa. A ti slobodno živi u lažima i paganskim učenjima i jeresima. Mi smo izučavaoci Biblije već dva milenijuma a vi niste.

Poruka
7.102
Zasto sebe zavaravas kada se zna da su zvanicna ucenja crkve paganska - trojstvo, besmrtnost duse, pakao,
Срећице, све што у Библији пише има корене у предхришћанским религијама, од којих су неке и више миленијума старе. И бог који умире као жртва и бог отац и анђели и титуле и још стотине митова. Није хришћанство ништа ново донело свету. ;)

a Mi se drzimo samo Boozje reci istine.
dakle zivis u lazima
Држите се таман толико да вам не смета да је мењате и кад вас суоче с доказима прибегавате увредама, клеветама и скретању с теме. Мислим да је јасно ко живи у лажима.

NEzgodan

Elita
Poruka
23.437
Jeste jasno j e da zivite u lazima.
Slavite paganske praznike i imate paganske obicaje i to je cinjenica
o ucenjima i nemoram da pisem a i ucenja su vam neka paganska

a ja se drzim samo Bozje reci koja je istina.
Jasno je da živiš u jeresi i zabludi i naučavaš lažne paganske doktrine. Takodje, slavili ste Božić, rođendane i druge praznike za koje danas tvrdite da su paganski.
A mi se drzimo samo Riječi Božije koja je istina.

Сале

Legenda
Moderator
Poruka
64.116
Jasno je da živiš u jeresi i zabludi i naučavaš lažne paganske doktrine. Takodje, slavili ste Božić, rođendane i druge praznike za koje danas tvrdite da su paganski.
A mi se drzimo samo Riječi Božije koja je istina.
mislim da će te pobediti u ovoj igri, već 15 god je igra ovde i ne nazire se kraj :D

robivek

Domaćin
Poruka
4.325
Mi se držimo izvornog učenja koje je dato od Isusa i apostola preko svetih otaca i episkopa. A ti slobodno živi u lažima i paganskim učenjima i jeresima. Mi smo izučavaoci Biblije već dva milenijuma a vi niste.
Bravo,"lepo" si joj rekao...
E sad joj samo daj Bibliskog dokaza da je Isus ili mozda da su apostoli sluzili mrtvacima,da su im se molili,da su ih smatrali kao faktori koji stite zive ljude na zemlji,da mrtvaci mogu blagosiljati setve i zetve,,otvarati matericu kod zena da bi mogle da radjaju i t.d. i tako ces zapusiti bi usta svima koji vas "neosnovano"optuzuju za paganstvo.
Dakle ??? :kafa: