Božja Dela ili Horor Film ?

MaranAta

Ističe se
Poruka
2.303
Прича Абу Килаба:
Анас рече, "Неки људи из Укл или Ураина племена дођоше у Медину, и клима им ту не одговараше. Зато пророк (Мухамед) нареди да иду до крда камила и да пију њихово млеко и мокраћу (као лек). Они одоше као што им је речено и након што оздравише, поубијаше пастире пророкове и отераше све камиле. Вести стигоше до пророка рано ујутро и он посла (људе) у њихову потеру, и похваташе их и доведоше назад у подне. Онда он (Мухамед) нареди да им се одсеку руке и ноге (и то би урађено), а њихове очи спалише са ужареним гвожђима, и ставише их у 'Ал-Хару' и када они затражише воде, не дадоше им воде." (Букари 1, 234)

Дакле ? :roll:

Horor.

Jevrejima 10:28. Ко преступи закон Мојсијев, без милости умире код два или три сведока.

A da ne pominjem celu 2. knjigu Mojsijevu koja je još kreativnija u metodama mučenja nego Kur'an.

Religija je kod primitivnih naroda uterivana i održavana strahom - najdelotvornijim oružjem. To vidimo u svim "svetim knjigama", kao što Mara Nata lepo primećuje. (Mada je zaboravio Bibliju)

Одлично што си споменуо Стари Завет из Библије, јер, аналитичари се у једноме слажу - Мухамед је урадио плагијат Старог Завета, при чему је увео и доста новина, како би оправдао себе и своје нечасне работе.

А сад нам дај пример из Новог Завета - Хришћанства. 8)

Kud ćeš većeg horora od knjige Otkrovenja... kanibalizam recimo?

Otkrovenje 19:18. Да једете меса од царева, и меса од војвода, и меса од јунака, и меса од коња и од оних који седе на њима, и меса од свих слободњака и робова, и од малих и од великих.

Извучено из контекста !!!

(Отк. 19,17-18 ) И видјех једнога анђела гдје стоји на сунцу и повика гласом силним, говорећи свима птицама које лете посред неба: Дођите и скупите се на велику вечеру Божију, да једете меса од царева, и меса од војвода, и меса од јунака, и меса од коња и оних који сједе на њима, и меса од свих слободних и робова, и од малих и великих.

Птице које једу месо људи ти називаш канибалима ? :lol:

Имаш нешто друго ? 8)

Moja greška, pogrešna upotreba reči kanibalizam. Hteo sam reći da je cela slika pravi horor.

Kao i Matej koji u 18. glavi kaže

8. Ако ли те рука твоја или нога твоја саблажњава, одсеци је и баци од себе: боље ти је ући у живот хром или кљаст, него ли с две руке и две ноге да те баце у огањ вечни; И ако те око твоје саблажњава, извади га и баци од себе: боље ти је с једним оком у живот ући, него с два ока да те баце у пакао огњени.

Ovo je takođe horor.

Добро си написао...

"...одсеци је..."
"...извади га..."

Значи, сам то да урадиш. А знаш ли шта је ту заправо речено ? И да ли те уопште интересује ? Ипак ево... Речено је да наша борба са телесним страстима мора да буде толико јака и да не смемо дозволити да због тога наша душа заврши у Паклу. Наглашена је ништавност задовољења телесних страсти у поређењу са борбом за спасење наше душе. :roll:

[quote="MaranAta

Ima jos boljih. Na nivou onih embriona - kakvih sve genijalnosti ima u Kuranu, pa je to dokaz da ga nije mogao napisati prost covek Mohamed, nego sam Alah ( i sve ono sto ide dalje).Naime, moderan svet tek od juce zna za prag bola i viselojnu strukturu koze, dok medjutim u Kuranu to pise od pocetka vremena; ceo naucni svet je ovo fascinantno otkrice diglo na noge. Elem,izmedju ostalih paklenih muka, ima jedna na naucnoj osnovi - Alah je rekao da ce prziti gresnika dok mu sva koza ne izgori, pa kad prestane da ga boli ( tacno je znao da ima kraja), onda ce mu NOVU KOZU dati da ga PONOVO ispece. Ja se izvinjavam sto ne citiram, nego prepricavam, ali se nadam da ce Abdurahman odmah naci mesto,verovatno ce biti slikovitije i detaljnije, a svakako preciznije.

tanidad:
U ime Boga, Milostivog, Samilosnog

Navest cu nesto takodje od dokaza, sta Bog kaze u Kur'anu u suri El-Mulk-Vlast:

تَبَارَكَ الَّذِي بِيَدِهِ الْمُلْكُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

1. Uzvisen je Onaj u cijoj je ruci vlast - On sve moze! -

الَّذِي خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَيَاةَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلاً وَهُوَ الْعَزِيزُ الْغَفُورُ

2. Onaj koji je dao smrt i zivot da bi iskusao koji od vas ce bolje postupati; On je Silni, Onaj koji prasta,
-

الَّذِي خَلَقَ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ طِبَاقاً مَّا تَرَى فِي خَلْقِ الرَّحْمَنِ مِن تَفَاوُتٍ فَارْجِعِ الْبَصَرَ هَلْ تَرَى مِن فُطُورٍ

3. Onaj koji je sedam nebesa jedna iznad drugih stvorio - ti u onome sto Milostivi stvara ne vidis nikakva nesklada, pa ponovo pogledaj vidis li ikakav nedostatak,

ثُمَّ ارْجِعِ الْبَصَرَ كَرَّتَيْنِ يَنقَلِبْ إِلَيْكَ الْبَصَرُ خَاسِأً وَهُوَ حَسِيرٌ

4. zatim ponovo vise puta pogledaj, pogled ce ti se vratiti klonuo i umoran
.

Ovdje Uzviseni Bog, Stvoritelj zivog i nezivog, govori nam i daje nam jedan dokaz, koji je prost za nas.

Kaze da pogledamo u nebu, i da vidimo ima li kakvoga nedostatka, pa kaze dalje, da pogledamo malo bolje, da pogledamo vise puta, zatim ponovo da pogledamo vise puta, sta ce onda da bude?

Kaze pogled ce nam se vratiti klonuo i umoran, i zaista pokusajte ovo uraditi, i vidjecete da ce vam se pogled vratiti klonuo i umoren, a necete moci naci mahanu i nesklad u stvaranju Uzvisenog, koji je sazdao nebo bez stubova i zvijezde poredao, razaosuo, na prvom nebu.

Ima takodje na tri mjesta se spominje u Kur'anu izmedju ostalog u suri Er-Rahman-Milostivi, Bog kaze da je stvorio dva mora, jedno je slatko a drugo je slano, izmedju njih je perda-nevidljiva pregrada, oni se kaze ne mijesaju, znaci voda se ne mijesa sa ovom vodom, a da li znate kad je ovo savremena nauka i otkrica , napredak i sl kad su naucnici otkrili ovo ? prije nekolio godina, a Kur'an o ovome kazuje prije 1425 godina.

Ko zeli da o ovome proucava naci ce, sto ce mu pamet da obuzme, sto nece moci da vjeruje, medjutim, ljudi se okrecu uvecini od upute i istine.

Neka je hvala svaka Onome koji je nebesa bez stubova sazdao, i mjesec stvorio, i Sunce stvorio, i koji je odredio tacno odredjenu daljinu svim stvarima, tako da je samo malo blize nam Sunce, ono bi nas sprzilo i mi bi nestali na Zemlji, a da je samo malo dalje Sunce od zemlje nego sto je sad, mi bi se pomrzili i nestalo bi opet zivota, znaci Onaj koji sve stvara On je jedini savrsen.

Trazeci ljubav:
Sizif:
Moja greška, pogrešna upotreba reči kanibalizam. Hteo sam reći da je cela slika pravi horor.

Kao i Matej koji u 18. glavi kaže

8. Ако ли те рука твоја или нога твоја саблажњава, одсеци је и баци од себе: боље ти је ући у живот хром или кљаст, него ли с две руке и две ноге да те баце у огањ вечни; И ако те око твоје саблажњава, извади га и баци од себе: боље ти је с једним оком у живот ући, него с два ока да те баце у пакао огњени.

Ovo je takođe horor.

Suština hrišćanskoga učenja je baš u ovome što si naveo iz Jevanđelja po Mateju!!!
Pozdrav 8)

Doktori odsecaju celu nogu da bi ostao čovek živ
pa te to ne sablažnjava Sizife iako je doslovno.
A ovaj tekst koji si naveo nije doslovno odsecanje delova tela.

Видим да мухамеданци спомињу неке ембрионе... е ту сам их чекао..

У курану се на три различита начина говори да је човек створен... рекло би се да се Мухамед дуго чешкао иза ува ма мењао мишљење.. да ли је створен од земље, или од воде, или од угрушка крви, или... хехех... смејурија, и управо на том примеру је јасно да је све најобичнија измишљотина једног човека. :roll:

MaranAta:
Видим да мухамеданци спомињу неке ембрионе... е ту сам их чекао..

Tu si me cekao? I ja tebe. Ali, moja greska - ne treba precenjivati ljude. Uz malu pomoc embriona, a bez namere da te vredjam Maran Ata zakljucujem
1. umes da citiras, sto jest, jest
2. sa citanjem stojis... labavo
Dakle, prvo se uci citanje, ali izmedju citanja i citiranja preporucljivo bi bilo vezbati RAZUMEVANJE PROCITANOG. Za pocetak, izvadi tu kladu iz oka i okani se trnomanije.
Uzgred, hvala sto si me nazvao muhamedancem, i ja tebi uctivo uzvracam kompliment. Zdravo bio, o muhamedance!

Back