Bozije stvorenje zena

• Začetnik teme Začetnik teme Haifa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tacno, i ona treba biti zahvalna muskarcu jer je dobila zivot radi njega.

Nisu jednaki ni od samog pocetka. Kratko i jasno, Adam je u raju da zivi i Eva zivi ali zbog Adama i to da se drzi po strani u ulozi pomocnice,
kako tad tako i sad (u Pravoslavnoj Crkvi). Ako ti se ne svidja to sto cujes zatvori usi.

morao je prvo da napravi suntavog adama pa tek onda savrsenije bice...zenu..zena se ne lepi za muskarca nego obrnuto..i ko je tu sad glavni?
Zato će ostaviti čovek oca svog i mater svoju, i prilepiće se k ženi svojoj, i biće dvoje jedno telo...sta ostaje muskarcu ili da bude flaster ili da bega u planine..:D

2:18  I reče Gospod Bog: Nije dobro da je čovek sam; da mu načinim druga prema njemu. (1 Moj Glava 2)
2:20  I Adam nadede ime svakom živinčetu i svakoj ptici nebeskoj i svakoj zveri poljskoj; ali se ne nađe Adamu drug prema njemu. (1 Moj Glava 2)
2:22  I Gospod Bog stvori ženu od rebra, koje uze Adamu, i dovede je k Adamu. (1 Moj Glava 2)

Ovo pokazuje da je Adam ljubimac Boziji stvoren sa ciljem da zivi u blazenstvu, a Eva postoji zato da mu pravi drustvo i bude njegov "pomocnik".
Da oboje su stvoreni po liku Bozijem, imaju svoja prava ali je zena "drugorazredna" njen osnovni razlog stvaranja je zbog coveka.

U Sv. Pismu mnogim zenama se ne pominje ni licno ime.
Najvece Svetitelje Bog je ucinio od muskaraca, broj svetih zena je zanemarljiv.
Zato je ucinio zenu manje pametnom da ne shvati ovu istinu i dovoljno pametnom da posluzi muskarcu jer razumnom Adamu ne moze biti drug
nerazumna zivotinja koja i fizicki njemu ne lici.
Sve u svemu zena je ne zbog sebe same nego zbog coveka. Slabije stvorenje i manjeg "kapaciteta" za primanje Duha Bozijeg.

I kako sad ja da ljubim Gospoda Boga svim srcem svojim, kad mi je dao zivot ne zbog mene same nego da nekom muskarcu pravim drustvo.
Ako nije onako kako je napisano gore, neko sposoban neka mi objasni istinu.

Da jeste ali ona je privilegovana zato sto je nosila Boga u svojoj utrobi, i bilo bi nezahvalno da samo ostane kao jedna pobozna devica.

Ko zna sta je prava istina ali sta ako je Sveto Pismo istina tesko nama. Nije slepa vera ali uverena sam imam osecaj da je tu istina.
Svakako zene ce ostati gradjani drugog reda ovde i u drugom zivotu moraju to prihvatiti ako misle dobro proci.

Zasto bismo se upredjivali na osnovu onoga što je pisao neko, ko zna ko, pre toliko godina ako znamo da ako je nešto i rečeno tim ljudima rečeno im je u skladu sa njihovim stanjem svesti a ne u skladu sa samom istinom.

U Shariyat-Ki-Sugmadu koja se smatra svetom knjigom u mojoj religiji stoji da smo Mi večita i besmrtna bića - Duše - i da naizmenično inkarniramo u muškim i ženskim telima kako bismo se izbalansirano razvijali - mi kao duhovna bića. Otuda, da li je ili nije pominjano rebro nije bitno. Posluži se malo naukom pa pogleda muške i ženske hromozome i biće ti malo jasnije čije telo je osnova svega i čije telo je univerzalnije...

Otuda, to što si trenutno u ženskom telu ne kaže da si ti žena i manje vredna kao stvarno i realno biće - Duša.

Svakako da svako ko sebe smatra manje ili više vrednim moraće da se pozabavi shvatanjem same suštine života da sagleda da nema ni manje ni više vrednih. Ipak, ako nekome odgovara da veruje na jedan ili drugi način to je njegovo (njeno) lično pravo. Pre ili kasnije će se morati da suoči sa istinom jer neće moći duhovno napredovati.

Kako bi bilo da pročitaš ovaj tekst?

http://www.scribd.com/doc/51026497/DUHOVNA-VA%C5%BDNOST-ISPRAVNOG-ODGOJA-DECE

morao je prvo da napravi suntavog adama pa tek onda savrsenije bice...zenu..zena se ne lepi za muskarca nego obrnuto..i ko je tu sad glavni?
Zato će ostaviti čovek oca svog i mater svoju, i prilepiće se k ženi svojoj, i biće dvoje jedno telo...sta ostaje muskarcu ili da bude flaster ili da bega u planine..:D

al lete zenski kompleksi ovde na sve strane.....:mrgreen:

Prema Bibliji, ljudi treba đavolu da zahvale za svoje postojanje. Da njega nije bilo, Eva i Adam ne bi zgrešili i pali, pa se ne bi ni "poznali". Ispada da one grupe koje obožavaju đavola nisu baš blesave- našli su razlog. A sv. Pavle lepo kaže da žena treba da sluša a ne da mnogo priča. (Kad je stvorio ženu i pogledao je, Bog reče: Jbg, ti ćeš morati da se šminkaš!) Prema tome, lošije je napravio nego Adama...

2:18  I reče Gospod Bog: Nije dobro da je čovek sam; da mu načinim druga prema njemu. (1 Moj Glava 2)
2:20  I Adam nadede ime svakom živinčetu i svakoj ptici nebeskoj i svakoj zveri poljskoj; ali se ne nađe Adamu drug prema njemu. (1 Moj Glava 2)
2:22  I Gospod Bog stvori ženu od rebra, koje uze Adamu, i dovede je k Adamu. (1 Moj Glava 2)

Ovo pokazuje da je Adam ljubimac Boziji stvoren sa ciljem da zivi u blazenstvu, a Eva postoji zato da mu pravi drustvo i bude njegov "pomocnik".
Da oboje su stvoreni po liku Bozijem, imaju svoja prava ali je zena "drugorazredna" njen osnovni razlog stvaranja je zbog coveka.

Zato je ucinio zenu manje pametnom da ne shvati ovu istinu i dovoljno pametnom da posluzi muskarcu jer razumnom Adamu ne moze biti drug
Sve u svemu zena je ne zbog sebe same nego zbog coveka. Slabije stvorenje i manjeg "kapaciteta" za primanje Duha Bozijeg.

I kako sad ja da ljubim Gospoda Boga svim srcem svojim, kad mi je dao zivot ne zbog mene same nego da nekom muskarcu pravim drustvo.

Gde se ovde zena pojavljuje kao nize bice?Bog je stvorio bice prema njemu. Da je prvo stvorio zenu pa onda muskarca prema njoj, e onda bi to vec bila druga prica:). Ajde sad iskreno , bez uvijanja i preterivanja : Da li su muskarci i zene jednaki u svakom pogledu ?

Nie nam dao zivot da pravimo drustvo muskarcima, vec da se volimo i razmnozavamo, da stvaramo nove zivote.

Poslednja izmena:
Prema Bibliji, ljudi treba đavolu da zahvale za svoje postojanje. Da njega nije bilo, Eva i Adam ne bi zgrešili i pali, pa se ne bi ni "poznali". Ispada da one grupe koje obožavaju đavola nisu baš blesave- našli su razlog. A sv. Pavle lepo kaže da žena treba da sluša a ne da mnogo priča. (Kad je stvorio ženu i pogledao je, Bog reče: Jbg, ti ćeš morati da se šminkaš!) Prema tome, lošije je napravio nego Adama...

Pogresno je reci sve ono sto si rekao, jer prema bibliji, Isus Hrist je pre stvaranja ovog sveta vec bio i predodredjen da spasi ovaj svet. Zasluga ide onome ko je sve isplanirao i predodredio, a zmija je bila (nesvesno) samo instrument koji ispunjava plan onoga koji je sve to zamislio.

Gde se ovge zena pojavljuje kao nize bice?Bog je stvorio bice prema njemu. Da je prvo stvorio zenu pa onda muskarca prema njoj, e onda bi to vec bila druga prica:). Ajde sad iskreno , bez uvijanja i preterivanja : Da li su muskarci i zene jednaki u svakom pogledu ?

Nie nam dao zivot da pravimo drustvo muskarcima, vec da se volimo i razmnozavamo, da stvaramo nove zivote.

Ah kakva uzvišena svrha života. Reko bi čovek da to razmnožavanje bez ljubavi ne biva.

A što žive one žene koje ne mogu da imaju dece?

Ah kakva uzvišena svrha života. Reko bi čovek da to razmnožavanje bez ljubavi ne biva.

A što žive one žene koje ne mogu da imaju dece?

Ti drugacije gledas na stvari , ja drugacije. Koja je po tebi svrha zivota to samo ti znas. Meni je ova uzvisena, tebi je nesto deseto. U mladosti trcis za zmajevima, boris se protiv vetrenjaca, panker si, hipik si, ono si , ovo si….trazis se. Na kraju se sve svodi na isto, a to su ljubav, porodica. Zelis da osvanes pored nekoga , da imas svoje potomstvo. Retki su oni kojima samoca na duge staze prija. Kad si vec pomenula… Koja je tvoja uzvisena svrha zivota? Nije tema ali ajde napisi.

To sto pominjes zene koje ne mogu da imaju decu to ne znaci da ne mogu da se ostvare kao roditelji. Ima puno dece na ovom svetu koju bi mogle usreciti kao i ona njih.

познали би се јер им је речено пре тог пада да се множе

Ti drugacije gledas na stvari , ja drugacije. Koja je po tebi svrha zivota to samo ti znas. Meni je ova uzvisena, tebi je nesto deseto. U mladosti trcis za zmajevima, boris se protiv vetrenjaca, panker si, hipik si, ono si , ovo si….trazis se. Na kraju se sve svodi na isto, a to su ljubav, porodica. Zelis da osvanes pored nekoga , da imas svoje potomstvo. Retki su oni kojima samoca na duge staze prija. Kad si vec pomenula… Koja je tvoja uzvisena svrha zivota? Nije tema ali ajde napisi.

To sto pominjes zene koje ne mogu da imaju decu to ne znaci da ne mogu da se ostvare kao roditelji. Ima puno dece na ovom svetu koju bi mogle usreciti kao i ona njih.
Ma da, sex, droga, malo se tražimo ovo ono, pa kad se ne nađemo onda rodimo
dete da se kroz njega tražimo, dok ono mučeno od nas očekuje odgovore. Pa se
tako ta pogubljenost prenosi sa generacije na generaciju, ko zarazna bolest.

Nemam ništa protiv razmnožavanja, samo naglašavam da tvorac(pod uslovom
da veruješ da postoji) nije kao uslov razmnožavanja postavio ljubav. Da jeste
decu ne bi mogli da naprave parovi koji se ne vole. Uslov je seks. Zato i ima
toliko potpuno ili delimično napuštene dece.

Žene koje ne mogu da imaju decu sam pomenula zato što mi nije jasno kakva
je konfuzija u glavi ženi koja veruje da ju je bog stvorio da rađa decu, a ona ne
može da ih ima. Niđe veze...

I evo ga sad pristiglo još jedno pitanje, pa da dodam.
Zbog čega postoje monahinje ako je bog rekao idite i razmnožavajte se. Nije
im rekao da idu u manastire, pa šta će onda tamo?

Poslednja izmena:
Ma da, sex, droga, malo se tražimo ovo ono, pa kad se ne nađemo onda rodimo
dete da se kroz njega tražimo, dok ono mučeno od nas očekuje odgovore. Pa se
tako ta pogubljenost prenosi sa generacije na generaciju, ko zarazna bolest.

Nemam ništa protiv razmnožavanja, samo naglašavam da tvorac(pod uslovom
da veruješ da postoji) nije kao uslov razmnožavanja postavio ljubav. Da jeste
decu ne bi mogli da naprave parovi koji se ne vole. Uslov je seks. Zato i ima
toliko potpuno ili delimično napuštene dece.

Žene koje ne mogu da imaju decu sam pomenula zato što mi nije jasno kakva
je konfuzija u glavi ženi koja veruje da ju je bog stvorio da rađa decu, a ona ne
može da ih ima. Niđe veze...

I evo ga sad pristiglo još jedno pitanje, pa da dodam.
Zbog čega postoje monahinje ako je bog rekao idite i razmnožavajte se. Nije
im rekao da idu u manastire, pa šta će onda tamo?

Gde ti sve ode.....Totalno menjas smisao onoga sto sam napisala. Sta sad mesas monahinje?Ja ti lepo napisa da drugacije posmatramo stvari. Ovo kako ga ti tumacis , nema blage veze sa onim sto sam ja napisala.

2:18 I reče Gospod Bog: Nije dobro da je čovek sam; da mu načinim druga prema njemu. (1 Moj Glava 2)
2:20 I Adam nadede ime svakom živinčetu i svakoj ptici nebeskoj i svakoj zveri poljskoj; ali se ne nađe Adamu drug prema njemu. (1 Moj Glava 2)
2:22 I Gospod Bog stvori ženu od rebra, koje uze Adamu, i dovede je k Adamu. (1 Moj Glava 2)

"Čovek i žena su jedno telo, jedan duh".
Dva činoca koji jedno bez drugog ograničeno funkcionišu. Sa time što žena zbog svojstva produženja vrste, nasledstva, "rasterečena" je mnogim elementima života, te muškarac nosi veči deo tog tereta. Tj, "nosi krst za oboje".
Zbog svih tih bitnih činoca te zajednice, čoveka i žene, Bog je "zaštito" ženu u mnogome time što je "stavio iza muškarca", koji sobom štiti sve.
Može se reči da je drugi deo čoveka, žena, njegova senka koja nosi deo njegove duše i tela.
Na ženi je mnogo veči zadatak nego za muškarca što se tiče življenja. Žena ako prati muškarca kroz život na način kako je Bog odredio, vidi mnogo više od muškarca i svojim močima koje su skrivene podupire ga i pomaže mu u svemu, oslonac je svemu na duhovnom planu...
Ne zaboravimo da je žena mnogo jača od muškarca, i istrajnija u opstajanju....

Ovo je suviše diskutabilno, mogao bih da pišem hiljade stranica i dati opravdanja zašto je to tako, i da je pogrešno viđenje mnogih koji misle da ako žena nije u prvom planu vidljiva na svim poljima da je zapostavljena, omalovažena, što nije tačno!

Kod muškaraca koji imaju takve žene koje razumeju i "znaju gde im je mesto" oseča se snaga velike moći na duhovnom planu koji se manifestuje i fizički, a pogotovo se veoma jako oseča i zrači ljubav koja očarava okolinu... :)
A to je zasluga žene, njene tople duše pune ljubavi. :)

Poslednja izmena:

Back